Reklama

Reklama

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Bella se probudí a je přeměněna v upíra. Edward ji vezme na lov, při kterém si vede velmi dobře. Bella je díky své nové síle velmi rychlá, dokáže vnímat věci, které normální člověk nedokáže vidět ani slyšet a má velkou sílu. Jakob poví Belle, že se vtiskl do její dcery Renesmé a znamená to, že jí musí být stále na blízku. Nejprve je Bella rozzuřená, ale nakonec je šťastná, protože ví, že se Jakob o Renesmé dokáže postarat. Cullenovi dají Belle a Edwardovi dům, aby měli své soukromí. Jakob nechce, aby Cullenovi prohlásili Bellu za mrtvou a přestěhovali se z města, a tak poví jejímu otci, že je Bella zpátky. Bella při setkání musí krotit své chutě na krev, ovládat svou velkou sílu a rychlost a chovat se jako člověk, ale je šťastná a její otec také. Renesmé roste obrovskou rychlostí, po pár dnech vypadá jako sedmiletá, má dlouhé vlasy, umí mluvit, hrát na klavír a komunikovat s lidmi pomocí své dlaně. Bella, Jacob a Renesmé jdou do lesa, kde Renesmé chytá vločky. Upírka Irina ji uvidí a nahlásí to Volturiovým. Alice uvidí záblesk budoucnosti – Volturiovi jsou na cestě, aby Renesmé zabili... (TV Prima)

(více)

Videa (82)

Trailer 2

Recenze (979)

swamp 

všechny recenze uživatele

Finální bitva je tady! WTF?! Ano, jedno velké WTF zakončení mizerné gay-upíří série. Nebudu se asi více rozepisovat o tom, jak je Bella jako upírka trapně vyfrajírkovaná, aby všem vzápětí mohla ukázat své citlivé "hraní" v podobě pootevřené pusy a zasklených očí. A proč tam je sakra pořád ten Jacob?! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Když už tu padají odpady z principu, tak i jedno vděčné maximum z podobných důvodů. Vítězná sága všech dívčích pokojíků se na samém konci vzepjala k filmu, kde neproběhne žádný wtf moment, kvůli kterému bych krabatil čelo nebo kroutil hlavou. Žádné vyznání nepadne na neúrodnou půdu. A kdo si počkal, ten se i dechberoucí bitvy dočkal. Druhý Rozbřesk mě sice zastihl připraveného na skvělé finále, ale nepřipraveného na to, že si mě Bill Condon za kamerou a Melissa Rosenberg nad scénářem budou svojí cestičkou vodit takhle snadno. Když finále stihne vystřídat snad všechny emoce, dostatečně vyčerpat potenciál ultramaniakálního Ara, udělat z Jacoba vtipnou a snesitelnou verzi sebe sama a v jedné chvíli i utrhnout fanouškům srdce, nemám obrany. Nejvyšší hodnocení pro nejlepší film ságy. A tak trochu natruc ve prospěch série, která má spoustu chyb, ale které se v její bezelstnosti budu vždycky zastávat. ()

Reklama

Cervenak odpad!

všechny recenze uživatele

Tak, máme to za sebou. Skončila sága o prázdnych zápletkách, bezduchom zízaní, strašných hereckých výkonoch, shirtless chlapcoch, jednej večne pootvorenej hube, nezmyselnom pobehovaní po lesoch a odporných digitálnych efektoch. Videl som to celé, pretože mám dostatok voľného času a o taký "fenomén" sa jednoducho medzi ľuďmi, čo sami tvoria a píšu o filmoch, treba zaujímať. Hodnotil som rôzne, nakoniec si dovolím udeliť celkový záverečný ODPAD, hoci posledný diel vlastne nie je najhorší. V každom prípade môžem teraz kvalifikovane nenávidieť a pohŕdať. Celá "sága" predstavuje exemplárny príklad "úspešnej sračky", určenej pre ten najpodradnejší divácky hmyz bez štipky vkusu, racionálneho uvažovania či aspoň zdravého nadhľadu. Najviac ma irituje, že pani Štefánia (oddaná mormonka) napísala celú story ako alegóriu na vstup do náboženskej sekty a ani sa to nesnažila veľmi zamaskovať. Ústredná tupaňa, ktorá nemá žiadny talent, žiadne vzdelanie, žiadne koníčky a žiadne ambície (perfektný role model pre generáciu dnešných dorastkýň), túži len po tom, aby vstúpila do sekty a otehotnela od prominentného predstaviteľa tohto spolku. Samozrejme, on trvá na tom, aby zostala pannou až do svadby. Ona preto koketuje s inou, menej radikálnou sektou a zmieta sa v samovražedných melanchóliách, ktorými vydiera svojho vyvoleného, aby jej konečne vybavil vstup a oplodnil ju. On to teda nakoniec urobí a pár pod dohľadom sekty splodí dieťa, ktoré je výnimočné (Mesiáš alebo Antikrist, záleží na uhle pohľadu). Finálna časť v tejto schéme pokračuje - len čo pár splodí dieťa, sekta (ktorej spôsob získavania finančných prostriedkov zostáva záhadou) im daruje luxusne zariadený dom, ktorý je samozrejme niekde v lesoch, teda pokračuje izolácia členov sekty pred "normálnou" spoločnosťou (v poslednej časti už sa hlavné postavy vôbec nestýkajú s okolitým svetom, výnimkou je krátky kontakt s otcom). On musí svojej drahej vysvetliť, že zvieracie obete sú prípustné, ľudské iba u cool známych zo zahraničia. Následne dochádza ku konfliktu medzi miestnou pobočkou a zahraničným ústredím kultu. Chvíľu to speje ku schizme a krvavému konfliktu, ale keďže v celej ságe nikdy nedošlo k ničomu dramatickejšiemu, ako je pád z motorky, i to záverečné trhanie hláv (musím uznať, že celkom zábavné) je zamietnuté pod koberec a všetko končí šťastne. Ústredné postavy môžu spokojne čakať, kým ich nevyzdvihnú ich dávni mimozemskí predkovia. V možnom pokračovaní by mohli členov sekty prenasledovať "bezverci" a patriarcha by v obkľúčení rozhodol o hromadnej samovražde - to jediné tomu chýba k dokonalosti. Peklo pekelné, s ktorým bojovali niekoľkí solídni režiséri, no dosiahli maximálne remízu. Jediný prínos týchto piatich filmov sú kvalitné soundtracky, hlavne ten Desplatov sa vydaril. Zbohom a neďakujem! ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Poslední díl (uvzdychanými náctiletými puberťačkami adorované a téměř všemi dalšími nesnášené) Twilight ságy se mi v rámci možností líbil. Tuna vzdechů, nespočet hloupých a prázdných pohledů, množství WTF scén ... prostě klasické Twilight! Soundtrack byl opět pěkný, zejména hudební doprovod k závěrečné rekapitulaci postav. Rozhodující "bitva" byla velmi drsná, akční a drastická, vůbec se nedivím tomu, co následovalo, protože by asi většina fanynek (fanoušků?) utrpěla infarkt. Zkrátka poslední díl upírsko-vlkodlačího (nevím proč?) fenoménu mě nepřekvapil, ale ani nezklamal, takže jsem byl vlastně s výsledkem spokojený. ()

castor 

všechny recenze uživatele

A je to tady – loučení. Se světem, kterému asi nikdy neporozumím, fenoménu, jehož součástí být nechci. Okouzlení upírem Edwardem, novorozenou upírkou Bellou a ostatními příliš nechápu. Postupně se setkáváme s dalšími zbytečnými postavami, na které vzápětí velmi rychle zapomeneme, stejně jako na jalové dialogy, které hlavní hrdinové vypouští z úst. Co ale udiví nejvíc je skutečnost, že tvůrci nenabídnou žádnou katarzi, žádné epické zakončení celé téhle prostinké ságy. Nechápejte mě zle, sérii jsem jednoduše viděl proto, že na ni koukala manželka. Jasně, mohl jsem namísto toho třeba vymyslet navýšení výkonu koncentrační solární elektrárny (plácám nesmysly), ale to bych přišel o překvapivě mizerné triky, prázdné zápletky, mdlé emoce, řadu nechtěně úsměvných momentů nebo bezobsažné dialogy. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (36)

  • Robert Pattinson (Edward) povedal: „Existuje jedna vec z nakrúcania ságy, ktorá mi chýbať nebude. Je to množstvo bieleho púdru na tvári. Niekedy je to veľmi deprimujúce. Naozaj sa teším, že to už nikdy neuvidím." (Greenpeacak)
  • Ze severoamerických diváků zamilovaní upíři ve svém finále vysáli 292,3 milionu dolarů, součet tržeb na celém světě pak byl 848,6 mil. (NIRO)
  • Počas natáčania nosila Mackenzie Foy (Renesmee) so sebou pokladničku (tzv. swear jar), do ktorej museli dať ostatní predstavitelia peniaze zakaždým, keď povedali nadávku. Vyzbierané peniaze boli venované detskej nemocnici St. Juda v Memphise. (katherine.)

Reklama

Reklama