Reklama

Reklama

Ve znamení raka

(seriál)
  • USA The Big C
Trailer 1
USA, (2010–2013), 20 h 16 min (Minutáž: 25–57 min)

Tvůrci:

Darlene Hunt

Hrají:

Laura Linney, Oliver Platt, Gabriel Basso, John Benjamin Hickey, Gabourey Sidibe, Phyllis Somerville, Cynthia Nixon, Reid Scott, Hugh Dancy, Susan Sarandon (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Ústřední postavou tohoto seriálu je učitelka Cathy. Její život vypadá naprosto stejně jako příběh jakékoliv jiné ženy z amerického předměstí - nudně a stále stejně. Vše se ale otočí vzhůru nohama v momentě, kdy se Cathy dozví, že má rakovinu a že ji pravděpodobně nezbývá mnoho času. Rozhodne se tedy zahodit konvence a tradice a konečně se pro jednou chovat jak chce ona a ne, jak chtějí druzí. Způsob, jakým se s údělem vyrovnává ve společnosti jejího lehce nevyspělého manžela, pubertálního syna či bratra, radikálně bojujícího za záchranu celé planety, překvapí a rozesměje asi každého. (xxx-ivush)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (78)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoiler, ale komu to nedojde vzhledem k tématu, ten se snad ani nemá co rozčilovat. Učitelka Cathy je domácí puťka ve středních letech, má syna puberťáka, manžela, co se jako puberťák chová, maniodepresivního bratra, který dobrovolně žije na ulici, a otravnou starou sousedku, která ráda kazí veškerou zábavu všem kolem sebe. Když se Cathy dozví, že má rakovinu v pokročilém stádiu a nejspíš z toho nevyvázne živá, konečně si řekne "a dost!" Jak to tak asi opravdu bývá, paradoxně teprve díky smrtelné chorobě Cathy začíná opravdu žít a života si plnými doušky užívat, což je pro diváka většinu času vysoce zábavné a sem tam dokonce i hodně vtipné. Nicméně ve výsledku The Big C stejně nedokážu vnímat jako komedii, konec konců tahle sympatická mamina umírá a s postupujícím časem si to více uvědomuje ona i všichni kolem ní, s čímž se mění i ráz seriálu. Scénář je výborný a umně střídá úsměvné chvilky s těmi vážnými a v určitých chvílích mu nedělá problém vyvolat potoky slz (finále první i druhé řady to zvládají s přehledem), čemuž napomáhá výborná Laura Linney. Vůbec celá partička okolo ní je ohromně sympatická (snad až na syna Adama, který pokračuje v tradici nesnesitelných seriálových puberťáků, ale co už, puberťáci asi nesnesitelní být mají) a proto vidět čtyři pět dílů denně není problém. Největší otázkou od začátku seriálu samozřejmě bylo, jak se tvůrci vypořádají s nevyhnutelně zdrcujícím koncem, a s potěšením musím konstatovat, že po slabé a prakticky zbytečné třetí řadě je finálová čtvrtá emocionální jízda od začátku do konce. R.I.P. Cathy Jamison... ()

wendelin9 

všechny recenze uživatele

Nebude trvat dlouho a Cathy coby cynickou učitelku, která nebojuje jen s rakovinou, ale také se svým pubertálním synem a trochu natvrdlým manželem, si zamilujete. V jednu chvíli budete natahovat z dojemných řečí o podstatě lidského života a hned na to se budete smát (nebo aspoň usmívat) sarkastickým řečem. Sledovat, jak může rakovina zachránit člověka od stereotypu a dát mu novou chuť do života, mě opravdu baví.. ()

Reklama

Soundtrack 

všechny recenze uživatele

Každý díl prvních dvou sérií je plný humoru, dramatu a skvělých nápadů. Ve třetí a čtvrté sérii, paradoxně tehdy, kdy šlo do tuhého, se začaly řešit poměrně zbytečné rodinné problémy a většina dílů pak vyzněla celkem prázdně.. Navíc v prvních dvou sériích parádní Cathy mi začala lézt na nervy a to hlavně kvůli tomu neustálému moralizování a strhávání veškeré pozornosti na sebe. Vrchol C je pro mě konec první a druhé série. Na těch pár dílů, které C má, je tam těch originálních nápadů víc než dost. Navíc má C i skvělý soundtrack a za zmínku stojí i vedlejší postavy (Andrea, Rebecca..) a bohužel i trochu odfláknutý konec..4,5* S01 - 90%, S02 - 90%, S03 - 60%, S04 - 70% ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Úžasně svěží, vtipný, svižný komediální seriál (nejen) o rakovině :o) Akorátní stopáž dílů, skvělí představitelé všech rolí (!) a až na zcela nepatrná a v rámci žánru tolerovatelná zaškobrdnutí o klasická americká, tématická klišé - vynikající! (po 10.díle). 25.9.2011 (po 12.díle druhé série): po menším zaváhání zkraje druhé série, kde se tvůrci najednou nemohli rozhoupat, zda skočí z žánru svěží komedie o rakovině na vlnu vážného moralizovaní o rakovině (a nakonec se rozhodli zůstat u komedie, páč právě tohle nesourodé spojení fungovalo fantasticky), jeden z nejlepších a nejzábavnějších seriálů. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Neexistuje jinej seriál, kterej by mě dokázal tak citově vyždímat a přitom mě i příšerně pobavit. Úžasná černá komedie, která s váma cloumá celou dobu, co na ní koukáte. Cathy si musí oblíbit snad úplně každý. Takhle simpatická postava tu už hodně dlouho nebyla. Zatím jsem viděl jen první sérii, ale hned se chystám na další. Mě stačil konec první série SPOILER jak našel Adam ty dárky na každej rok, co tu Cathy nebude. Brečel jsem jak malej harant. No strašná ždímačka to je, ale příšerně pobaví. Konečně můžu říct, že poslední film/seriál u kterýho jsem brečel byli Pokémoni: První film xD KONEC SPOILERU...............2.Sezóna: Pořád stejně vtipné a smutné jako první série. Prostě pro mě je to zatím dokonalý seriál. Jak obsazením do hlavních rolí, tak i do těch vedlejších. Hugh Dancy ( Hannibal ) hraje naprosto božsky, předposlední díl byl celý jeho a i v jeho nejtěžších chvílích mě dokázal rozesmát, prostě hrál dokonale. Jediný co mi tam vadilo byla ta kráva z vejšky. Cynthia Nixon neumí vůbec hrát, nebo se mi to jen zdá? Nebo možná umí, ale tahle role jí totálně nesedla a hraje to celý strašně křečovitě a nevěřil jsem jí vůbec nic. Ale to je jen malej mínus a jinak bezchybném seriálu. Proč musej dělat tak hnusně dojemný konce? Se pak cejtim jak vůl, když u toho brečim. ()

Galerie (152)

Zajímavosti (1)

  • Seriál se měl nejprve jmenovat "The C word". Poté byl přejmenován, aby se nepletl se seriálem The L word (Láska je láska). (Pethushka)

Reklama

Reklama