Reklama

Reklama

Duch doby - Stále kupředu

  • USA Zeitgeist: Moving Forward
všechny plakáty

Obsahy(1)

Již třetí film ze sárie Zeitgeist opět poskytuje kritický náhled na společnost dnešní doby. Tentokrát se zabývá tématy jako neudržitelnost peněžní a tržní ekonomiky, neefektivní využívání zdrojů vedoucího k poškozování lidského zdraví a planety a tím, do jaké míry jsme ovlivněni okolím oproti genetické výbavě. Řešení, které zde je nastíněno, stojí na co nejefektivnějším udržitelném využívání energetických zdrojů a zajištění co největšího blahobytu pro všechny lidi, bez propastných rozdílů a nerovností, na kterých je systém založen v dnešní době. (Narya89)

(více)

Recenze (87)

daEmoNickY odpad!

všechny recenze uživatele

Beru to pragmaticky ... stačilo mi prvních asi 15 minut. Zlaté pravidlo: Dokument nerovná se kvalitní a nestraná informace. EDIT: Když už nějaký dokument, tak nějaký jako je tento The Paradox of Choice - Why More Is Less http://youtu.be/vMV4PIEIKY4 , rozumný slušně argumentovaný a vtipný, žádná emotivní hudba, emotivní řeči či klasická propaganda (třeba http://www.netusil.net/km_literatura , jinak googli "Koukolik propaganda"). ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

"Teď to jde všechno zpátky do krabice. Všechny ty domy a hotely. Všechny ty železnice a firmy veřejné správy. Všechny ty nemovitosti a všechny ty báječné peníze. Všechno to dej zpátky do krabice. Nic z toho nebylo opravdu tvoje. Nějakou dobu jsi pro to byl zapálený, ale všechno už tu bylo dávno před tebou a bude i po tobě. To hráči přicházejí a odcházejí." ()

Reklama

KRYSIOPICE odpad!

všechny recenze uživatele

kvalitu celé série jsme rovnou testoval zkouknutím posledního dílu. Tento "dokument" má pronás zvláštní přínos v tom, že nám slouží jako jakýsi lakmusový papírek inteligence hodnotících a je skutečně zarážející, kolik uživatelů CSFD podtoupilo lobotomii. Neboť k odlišení nesmyslů od pravdy zde stačí obyčejné středosškolské vzdělání. Hledat kousek pravdy v této snůšce marxistických utopistických blábolů je jako ono pověstné hledání jehly v kupce sena. Na závěr bych chtěl vzkázat tvůrcům tohoto díla: CHCI VAŠE DROGY! ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Na nic podobného jsem nikdy nekoukal, tudíž mě to docela bavilo - ostatně je to i tím formátem takové hodně "působivé". Právě kvůli tomu formátu na to ale musí znalý člověk hledět skepticky. Není to totiž žádný dokument, ale propagandisticky orientovaný balíček konspiračních teorií. Sám bych přitom řekl, že nejsem konformistickým stádným tvorem, ale tohle je je bezpředmětná slátanina pro nesoudné antisystémové cvoky, kterým stačí zahrát na tu jejich notu, načež si budou připadati, že spolkli červenou pilulku, prozřeli a teď ví - respektive věděli anebo spíš tušili už před tím, ale tento "dokument" jim to citově založené mínění potvrdil pseudo-racionálním způsobem. Nedoporučuji, protože to předladěné diváctvo zapustí hlouběji do jejich bludů. Pravdy nutno hledat u lepších zdrojů a často to stojí mnoho více času a úsilí. Zeitgeist je zralý na to, aby si člověk ověřoval tvrzení za tvrzením... ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak určitě se najdou tací, kteří si nedovedou takovou vizi budoucnosti představit, ale je to tak. Peněžní systém jde do hajzlu a něco se s tím dělat musí. Neřikám, že jejich řešení je nejlepší a že jde zrealizovat, ale tohle je dokument, kterej by měli pouštět dalším generacím už od školky, aby měli trochu potuchy o tom, co se děje, a odvahy s tím něco udělat. Já vim, je to těžký, ale asi chcípneme všichni bez vody, energie a žrádla a s bezcenejma penězma, tak na co si my blbci spoříme na důchod? Není to dokument provokující, ale ukazující slabiny a chyby systému. Doufám, že lidem se podaří s tvůrci aspoň částečně souhlasit a uvědomit si, na co jsou politici... na odstřel... Doporučuju taky předchozí Zeitgeist filmy, taky stojí za to. Co ale je dost na psychiku, tak délka... má to myslím přes dvě a půl hodiny a někomu to může připadat dost jako výmaz mozku... ()

Reklama

Reklama