Reklama

Reklama

Duch doby - Stále kupředu

  • USA Zeitgeist: Moving Forward
všechny plakáty

Obsahy(1)

Již třetí film ze sárie Zeitgeist opět poskytuje kritický náhled na společnost dnešní doby. Tentokrát se zabývá tématy jako neudržitelnost peněžní a tržní ekonomiky, neefektivní využívání zdrojů vedoucího k poškozování lidského zdraví a planety a tím, do jaké míry jsme ovlivněni okolím oproti genetické výbavě. Řešení, které zde je nastíněno, stojí na co nejefektivnějším udržitelném využívání energetických zdrojů a zajištění co největšího blahobytu pro všechny lidi, bez propastných rozdílů a nerovností, na kterých je systém založen v dnešní době. (Narya89)

(více)

Recenze (87)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Ano, je to vicemene uz po treti to same, obzvlast se jedna o jakousi Addendum v2.0, ale forma je zde konecne dovedena k dokonalosti. Od zacatku do konce velmi koncepcni vize - pricina, dusledky i reseni. Detailni (a pravdiva) analyza proc je svet kapitalismu, ve kterem zijeme spatna cesta, kterou je nutne zmenit. Jinymi slovy - proc je svet ve kterem zijeme totalne v pici. Zeitgeist: Moving Forward je "povinna cetba", jedna z tech veci, kterou je proste nutne videt a prozrit, je to free na YT, takze vsichni - check it out! "Now, we have to change our system - or perish." 9/10 ()

insurgentes odpad!

všechny recenze uživatele

To si snad děláte prdel, ne. Takže sociální inženýrství a totalitu jednoho druhu nahradíme sociálním inženýrstvím a totalitou tisíckrát horšího kalibru, jo? Jděte se bodnout, řešení evidentně není tak jednoduché, aby ho vykoumalo pár levičáckých dokumentaristů, co jim jeblo v kouli a řekli si, tak jo, my teda zchráníme svět. Ale aspoň je mi jasný, kdo vlastně tohle celý financuje: jedině ilumináti a bilderberg jako svou skrytou, rafinovanou propagandu, protože když jsem to dokoukal, říkal jsem si, to raději novej světovej řád, než tohle! ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Oficiální pravdy za mého života spolehlivě prokázaly důkladné pohrdání objektivitou, takže vítám jakékoli zavrtávání červíků pochybností do jejich nestabilních základů. To samozřejmě neznamená slepou víru v jakoukoli konspiraci, ale pokud se mne zajímaví lidé pokoušejí obohatit o své názory na fungování světa, tak se pohodlně usadím, se zájmem si je vyslechnu, občas i hlavou souhlasně pokývu a mohu pak spokojeně usnout s vědomím, že náš nádherně prohnilý svět provede důstojnou sebedestrukci, i kdybych na protest levitoval pět metrů nad zemí. ()

Honzeek95 

všechny recenze uživatele

Bohužel druhá část dokumentu je utopie, nejde zachovat myšlenky a koncept humanismu po boku s udržitelným žitím lidského pokolení bez nadbytečného plýtvání zdrojů. Jediná cesta vede přes snížení a udržování světové populace v rozumném intervalu, jímž rozhodně 6 - 8 miliard není.. Na druhou stranu, první část dokumentu se mi líbila... ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Tvůrce Zeitiegstu se posunul zase o krok dále. Nejen v kvalitě filmu, ale i v kvalitě argumentů vůči dnešnímu destruktivnímu globálnímu systému. Hodně detailní přehled o lidském chování. Kde se bere a proč takové je. Dlouholeté studie některých hovořících doktorů mě posadili na zadek. Konzumní systém je zlo, to jsem věděl. Ale tady jsem se do podrobna dozvěděl, jak lidské ovečky vstupují do té propasti bezduchého konzumu. Řešení, jak z toho ven, které je zde nabízeno, je logické. Ale myslím si že na dnešní dobu neuskutečnitelné. Je těžké přimět lidi k tomu, aby začali myslet jinak. Pravda je, že kapitalismus nemůže trvat věcně. Protože jeho chyby se projevují v míře větší než velké. Zeitgeist je každopádně něco, co by mohlo lidem otevřít oči. Už jen proto, že zde se mluví o skutečných problémech lidstva. ()

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno