Reklama

Reklama

Držitelka Oscara Charlize Theron si zahrála Mavis Gary, autorku literatury pro mládež a bývalou královnu krásy, která se brzy po rozvodu vrací do svého rodného městečka v Minnesotě. Chce si připomenout dny své slávy a také oživit dávný vztah se svým přítelem ze střední, který je však šťastně ženatý a právě se mu narodila dcera. Jenže návrat domů je mnohem obtížnější, než si představovala. Mavis se naštěstí spřátelí s bývalým spolužákem, který se stejně jako ona ještě nevymanil ze středoškolských dní... (Magic Box)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (325)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Dafuq did I just see? Trochu drsnejšie to vyjadril Woody (zbytočný film o hlúpej krave), nicméně sa blíži mojim dojmom. Stačila by aj 1* za tú znôšku zbytočností doplnených klišé, ale uznávam, že Charlize zahrala dobre a Matt bol napriek všetkému predsa len sympatickou postavou (na rozdiel od hlavnej hrdinky, ktorá naozaj nie je nič iné len hlúpa krava). ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ajajaj. Stalo sa to. Najslabší Reitman. Dôvod ale nie je ten, že by to bol zlý film. Herecké výkony sú zase raz fantastické a celé sa to nesie v realistickom duchu, bez zbytočného pátosu, alebo sentimentu. Film je obyčajným filmom o hľadaní seba samého, ktorý to ale celé hrá na ľudskejšiu a tým pádom aj úprimnejšiu rovinu. Problém je v tom, že prvú hodinu sa tam nedeje nič, čo by vás chytilo za srdce. Aj keď sú charaktery pevne rozostavené a ľahký humor ich v mnohom definuje, sú až tak pevne ukotvený v príbehu, že nás nemajú veľmi čím prekvapiť. Theron je naivná baba, vracajúca sa z mesta do zapadákova v ktorom vyrastala a v ktorom ju nikto nemá rád, aby dostala naspäť svoju starú lásku, ktorý je už šťastne vydatí a s dieťaťom. Patton Oswalt je zase stroskotanec a mrzák, ktorý sa neustále na niečo sťažuje a vo vzťahu ku Mavis(Theron) pôsobí ako mentor a hovorí jej to čo jej iný nepovedia. Ale až poslednú polhodinu začnú postavy aj príbeh smerovať niekam inam. Do inej - významovo bohatšej a dramaticky dokonalejšej roviny. Posledných 30 minút bolo úžasných a minimálne dokázali, že Reitman natočil ľudský a pútavý príbeh. Prvá hodinu mu podlamuje nohy hlavne vďaka scenáristickej snahe ukázať niečo staré novým spôsobom. Čo sa s časti vlastne aj podarilo. Young Adult sa tak stáva filmom, ktorý nie je tak veselý a krásny ako Juno, ani satirický ako Thank you for smoking a k myšlienke a dokonalosti Up in the Air má tiež ďaleko, ale jeho striedmosť, pomalosť a precízne herecké výkony z neho robia príjemnú žánrovú jednohubku, ktorá v správnom čase môže chutiť naozaj vynikajúco. ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

The Bitch is Back! Braková sonda do duše teenagera žijícího v dospělém těle. Krutá deziluze bez morálního ponaučení? Nečekané, byť ne tak úplně dobře napsané zato skvěle zahrané. Podobně jako Somewhere je i Young Adult filmem o něčem v ničem – snímkem, který měl být Reitmanovou první vlaštovkou před tím, než se vydal řešit problémy dospělých. Ale i tak je tahle hříčka o (ne)dospívání v každém věku podivně působivá, i když se jedná o sžíravě kritickou, hořkou a spíše smutnou sondou do života kdysi "populární" dívky, než o jakkoliv komické či dojemné poplácáním po ramenou. Podlý šach-mat. PS: Charlize Theron je můj druhý nejoblíbenější filmový asociál. Hello Kitty! ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Jason Reitman "umí". Nie je to rana medzi oči ako jeho predchádzajúci film, ale zas raz ma dostal. Všatko stojí a padá na božskej Charlize Theron, ktorá dodáva svojej postave uveriteľnosť, psychologickú hĺbku, no predovšetkým svojou autenticitou vlastne ťahá celý film. A nesmiem zabudnúť na vynikajúci scenár- žeby si Diablo Cody spravila takú malú sebareflexiu?:) ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Trochu pomalejší rozjezd, říkal jsem si na začátku. Erková komedie, říkal jsem si před půlkou. Nuda, opruz, říkal jsme si za půlkou. Aspoň nějaký ty chytrý řeči s poučením, říkal jsem si na konci. Natočit film z pohledu lúzra, který není tak úplně lúzr, to chce odvahu. Finální pocit z filmu nemám tak špatnej, ale od půlky se to zvrtlo do nudnýho těžkýho dramatu, a vůbec celý děj byl víceméně o ničem, dalo by se říct k zamyšlení o životě, což je nejinspirativnější moment filmu. # příběh 5 | hudba 2 | humor 2 | akce 0 | napětí 1 | pustil bych si znovu 3 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Scéna ve Woody baru v Minnesotě byla natáčená v New Yorku na Long Islandu. (zuza99)
  • Jedna z figúrok vystavených v byte Matta Freehaufa (Patton Oswalt) predstavuje Nite Owla, člena tímu z filmu Strážcovia (2009). Tohto hrdinu si v spomenutom filme zahral Patrick Wilson, Oswaltov herecký kolega z Young Adult. (SarumanKo)
  • V scéne, kde Mavis Gary (Charlize Theron) vyťahuje v aute z kabelky kazetu, vidno, že je pretočená úplne na začiatok. Keď ju však dá do prehrávača, kazeta sa spustí počas piesne. (Laslo)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

20.04.2012

Moc pěkně se nám poslední dobou rozjela. V Znovu a jinak podala jeden z nejlepších výkonů kariéry a brzy ji uvidíme ve dvou filmech, které patří k nejočekávanějším trhákům letošního léta – ve fantasy… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno