Reklama

Reklama

Držitelka Oscara Charlize Theron si zahrála Mavis Gary, autorku literatury pro mládež a bývalou královnu krásy, která se brzy po rozvodu vrací do svého rodného městečka v Minnesotě. Chce si připomenout dny své slávy a také oživit dávný vztah se svým přítelem ze střední, který je však šťastně ženatý a právě se mu narodila dcera. Jenže návrat domů je mnohem obtížnější, než si představovala. Mavis se naštěstí spřátelí s bývalým spolužákem, který se stejně jako ona ještě nevymanil ze středoškolských dní... (Magic Box)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (325)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jedno vím jistě. Charlize bude kus i v osmdesáti. Nasadit ji do tohohle filmu byla perfektní volba. Ona není jen skvostná baba, ale i skvostná herečka. Žánrově je to však spíše drama než komedie i když párkrát jsem se také musel zasmát. Určitě každý z nás si někdy tu otázku určitě položil. Coby bylo kdyby ? Jak by vypadal náš život dnes, kdybychom se tenkrát rozhodli tak a tak, odhodlali k tomu a tomu a neodbočili na onu výhybku na té křižovatce, kde se rozhodovalo o dalším směru v našich životech... Zejména v těch okamžicích smutku, naštvání, zrady či hodnocení ušlé dosavadní cesty to člověka napadá. Mavis se nachází v právě takovém stavu. Její dosavadní život není nic moc. Sice se jí podařilo vymanit z vidlákova a chytit se ve velkoměstě jako celkem úspěšná spisovatelka, ale není šťastná. Její svět je složen z notebooku do kterého píše další a další kapitoly nekonečného románu pro mladé, psíka, kecání s kámoškou a občasného sexu... Mail od její bývalé školní lásky s fotkou narozeného dítěte ji totálně rozhodí. Najednou si uvědomí, že ačkoliv si doposud myslela, že celkem něco dokázala, není to nic. A tak se rozhodne svoji bývalou lásku dnes ženatého muže s dítětem získat zpět. Zabalí se, do autorádia zasune kazetu s písničkami z dob střední, které jak příboj vyvolávají vzpomínky a žene si to po dálnici domů, do míst, kde už leta nebyla. Cíl má jediný. Získat svého chlapa zpět za jakoukoliv cenu. Stejně nemůže být coby ženáč s děckem podle jejího chápání šťastný... Někde ve skrytu jeho duše musí přeci dřímat vzpomínka a snad i touha na ni.. Charlize od začátku rozehraje slušný herecký koncert a na svoji dávnou lásku pozvolna vybalí celý arzenál ženských zbraní. Jenže ono se nic neděje... Když jsem viděl jak jí blesky šlehají vzteky z očí při pohledu na koncertující manželku, říkal jsem si jak skvostně tu nenávist jako herečka dává... Jak se však děj pomalu rozvíjí dál a dál, začne vám být Mavis líto. Víte že má problém, že bojuje s osamělostí, ale že to dělá neblbějším možným způsobem... Velmi dobrá záležitost ! Za mne to jsou 4 loky z láhve Coly Light. * * * * ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z těch filmů,které nerad hodnotím,protože se mi líbí i nelíbí zároveň.Mezi pozitiva snímku řadím Charlize Theron,depresivní atmosféru v začátku filmu a invalidního,ošklivého podivína s palírnou v garáži.K negativům patří postupný úbytek depresivní atmosféry,ošklivý pes a zjištění,že když film skončí,nemám tušení,proč byl natočen.Takže dávám plichtu a jdu od toho. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Ztotožňuji se s textem HBO: Hořkosladký příběh - výstřední, vtipný a upřímný - považuje kritika za "originální komedii". Miluju, když od filmu nic nečekám a pak od něj nemůžu odtrhnout oči, jako v tomto případě. Je fakt, že je to hlavně díky vynikajícímu výkonu výtečné Charlize, ale scény s podobně dobrým Pattonem neměly o nic nižší váhu. Nečekala bych, že existuje lepší a horší kripl.☺ Je to jeden z mála "neamerických" snímků, jenž má CO říct a je vlastně obrazem každého z nás, který si v něm najde kus sebe samého. "Živote, tady mě máš." ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

CharlizeTheron tady byla super, což o to. JasonReitman mě ale tímhle filmem dost zklamal. Legrace to moc nebyla, spíš to bylo vážnější. Když si uvědomím, o čem ten příběh vlastně byl, tak si nevybavuju nějaký silnější komediální moment. Spíš krutou realitu a život jedné zhrzené holky, která se vrátila do reality. Charlize se prostě vrací po hodně letech domů a myslí si, že se z ní všichni poserou. Neposerou a ještě jí naloží docela slušný kotle. Otevřený konec ale naznačil, že není všem dnům konec a i přes průsery a osobní prohry se musí jít dál. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že scénáře Diablo Cody jsou mi charakterově a myšlenkově nejbližší. A postava Charlize Theron zatím nejvíc ze všech. V 37 budu úplně stejnej, to mi věřte. Reitman je prostě pořád stejnej borec, točí si nezávisle a dovolí si věci, který byste v hollywoodské produkci čekali jen horko těžko. Vynikající. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Vo filme zaznie aj skladba "We've Only Just Begun" od kapely Carpenters, ktorú použili aj v horore Pokoj 1408 (2007). (Archvile)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

20.04.2012

Moc pěkně se nám poslední dobou rozjela. V Znovu a jinak podala jeden z nejlepších výkonů kariéry a brzy ji uvidíme ve dvou filmech, které patří k nejočekávanějším trhákům letošního léta – ve fantasy… (více)

Reklama

Reklama