Reklama

Reklama

Držitelka Oscara Charlize Theron si zahrála Mavis Gary, autorku literatury pro mládež a bývalou královnu krásy, která se brzy po rozvodu vrací do svého rodného městečka v Minnesotě. Chce si připomenout dny své slávy a také oživit dávný vztah se svým přítelem ze střední, který je však šťastně ženatý a právě se mu narodila dcera. Jenže návrat domů je mnohem obtížnější, než si představovala. Mavis se naštěstí spřátelí s bývalým spolužákem, který se stejně jako ona ještě nevymanil ze středoškolských dní... (Magic Box)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (325)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nevim, jestli je příšernější ta role, nebo samotná Charlize, ale tahle blbina s triviální zápletkou tvářící se jako intelektuální sonda do života třicátnice na životní křižovatce mě opravdu nebavila. Veletrapná scéna před koncem zasazuje poslední smrtelnou ránu, to se ti Amíci skutečně chovají a rozprávají takhle? "Common people, what´s wrong with you?" Edit: I vzhledem k tomu, že Bontonfilm plánovanou českou premiéru na 8. března zrušil, dosaďte si do rovnice další nulu. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

"Mladá, úspěšná, krásná, emancipovaná", na rozhraní věku hledá sebe sama… tomu bych věřil. Reitman tohle umí, navodí atmosféru, které se člověk jen těžko zbavuje. Charlize co by dospělý puberťák, která zůstala někde mezi se vrací do pomezí. Odhodlaná najit svou bývalou lásku, bla, bla… každopádně min. mně si Mavis získala, ehm. Maloměstská ironie. 6/10 ()

Reklama

iamek 

všechny recenze uživatele

Charlize Theron v hlavní roli byla fantastická. Hlavně bylo skvělé sledovat jak umí střidat věrohodně nálady a její závěrečná párty scéna byla bezchybná. Zbytek snímku je už tak trošku klasické komediální drama od Jasona Reitmana. Pouze pár úsměvných scén a minimum dramatických scén, ale jako celek to není vůbec špatné. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Spíš drama, než komedie. Na Mavis dopadá krize, kterou se snaží řešit oživením vztahu se svojí školní láskou, ale zjišťuje, že zatímco ona se v čase zasekla, ostatní postoupili dál. A aby se i ona posunula, musí projít očistnou cestou, v čemž jí pomáhá postižený kamarád jako mentor. Postavené na Charlize Theron, která film v pohodě utáhla a je to především její zásluha, že si Young Adult drží relativně vysoké hodnocení. Čekal jsem, že se zasměju víc, ale zdá se, že od Reitmana juniora se klasických komedií zřejmě nedočkám. Ale to zase tolik nevadí. 70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Výborně napsaná a ještě lépe Charlize Theron zahraná postava Mavis povyšuje tohle komediálně laděné drama alespoň na lehce nadprůměrnou záležitost. Musím ale předeslat, že Reitmanovy předešlé kousky Juno i Děkujeme, že kouříte mě za srdce rozhodně nechytly, Lítám v tom se mému vkusu sympaticky přiblížilo a Znovu a jinak ho zase příjemně podráždilo. Reitman znovu na můj vkus tak trochu zůstává chladným a zase ne všechny motivy (někam) dotáhne. Stejně jako kdysi úspěšná spisovatelka Mavis píše brakové knihy, tak i Reitman předkládá záměrně brakový námět s pochybným poselstvím, místy je hůře čitelný a osobitý. Přesto nabízí sžíravou a hořkou sondu do deprimované hrdinky, která marně loví svou dávnou lásku, chová se u toho nedůstojně, sobecky. Reitman trochu jinak, Theron pečlivá ve výběru rolí opět naprosto výborná (oscarová nominace překvapivě schází)!! ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Scéna ve Woody baru v Minnesotě byla natáčená v New Yorku na Long Islandu. (zuza99)
  • Natáčení probíhalo od 18. října 2010 do 3. prosince téhož roku v New Yorku a v Minnesotě. (ČSFD)
  • Jedna z figúrok vystavených v byte Matta Freehaufa (Patton Oswalt) predstavuje Nite Owla, člena tímu z filmu Strážcovia (2009). Tohto hrdinu si v spomenutom filme zahral Patrick Wilson, Oswaltov herecký kolega z Young Adult. (SarumanKo)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

20.04.2012

Moc pěkně se nám poslední dobou rozjela. V Znovu a jinak podala jeden z nejlepších výkonů kariéry a brzy ji uvidíme ve dvou filmech, které patří k nejočekávanějším trhákům letošního léta – ve fantasy… (více)

Reklama

Reklama