Reklama

Reklama

Čas na dobrodružství

(seriál)
  • USA Adventure Time with Finn and Jake (více)
Trailer
USA, (2010–2018), 55 h 39 min (Minutáž: 11–44 min)

Tvůrci:

Pendleton Ward

Kamera:

Helder Sun

Hrají:

Jeremy Shada, John DiMaggio, Tom Kenny, Hynden Walch, Niki Yang, Dee Bradley Baker, Pendleton Ward, Maria Bamford, Steve Little, Olivia Olson, Kent Osborne (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(279)

Obsahy(1)

Seriál Čas na dobrodružství animátora Pendletona Warda vznikl na základě krátkého filmu vytvořeného pro televizní program Random! Cartoons televize Nicktoons Network (filmová studia Frederator), fungující jako inkubátor pro animovanou tvorbu. Samotný Ward nazval styl seriálu „černou komedií“ s „krásnými“ okamžiky jako ve filmu Můj soused Totoro japonského režiséra Hajaa Mijazakiho okořeněnými špetkou zvráceného humoru ve stylu komediálních seriálů jako jsou Simpsonovi nebo Pee-Wee's Playhouse (Pee-weeho domeček). Děj seriálu se odehrává v post-apokalyptickém světě, který Ward popisuje jako „zvenku sladký bonbónek, uvnitř temnota.“ (Anifilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

What time is it??? It's Adventure Time!!! To nejde jinak... Už jen kvůli těm písním a celkově všemu ostatnímu... Adventure time! Come on grab your friends, we'll go to very distant la-ands, Jake the dog and Fin the human, fun that never ends, Adventure Time! MEGA 95% ()

Nahmair 

všechny recenze uživatele

Čo je Adventure time? Sú to 10 minútové jednohubky príbehov Finna a Jakea, nesmierne sympatickej dvojice chlapca a hovoriaceho predlžujúceho sa psa. (dačo ako Mr Fantastic z Fantastic Four) Znie to šialene? A to som ešte nenapísal o kórejskom dúhovom jednorožcovi, mimozemskom Abrahamovi Lincolnovi, šialenom úchylovi unášajúcom princezné, žijúc so svojimi tučniakmi v ľadovci, a kope ďaľších úžasných vtipných a originálnych postáv. Ak by som mal Adventure time charakterizovať dvoma slovami, bolo by to: šialený a zábavný. Aj keď nie všetky časti sú kvalitatívne na rovnakej úrovni, je tu geniálna 2. séria. A po pár slabších dieloch sa pravidelne objaví jeden, ktorý je jednoducho AWESOME. ()

Reklama

shanley 

všechny recenze uživatele

Roztomiloučké je to a správně ulítlé, charaktery jsou spontánní a mají prvoplánové nápady, které vycházejí z aktuálního naladění. Stává se tam vše, co si má dětská mysl může přát a nikdy nevíte, jakou rozkošnou adventrure podniknou hrdinové dnes. Klučíka a jeho psa jsem si zamiloval, k princezně Bubblegum vytvořil fantazijně erotický vztah. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Your mind is the scene of the adventure: http://youtu.be/5awc2j65UWU ____ více k seriálu a celé tvorbě Cartoon Networku v článku pro A2 _____ PS po poslední epizodě: Milník moderní popkultury, který redefinoval nejen oblast televizní animované tvorby, loni skončil velkolepým finále. Závěrečný vír emocí a obrazotvornosti ale také připomněl, že v základu všeho se nejednalo o pouhý fantasmagorický úlet, za nějž řada lidí seriál mylně považuje, ale prostě vyprávění o klukovi, který chce být hrdinou. Jenže zdejší svět cukrových království, kouzelných psů, mystických mágů vypovězených z Marsu a postav jejichž tragédie spočívá v tom, že zapomněly na svou minulost, nebo naopak že si ji pamatují, je ale ve výsledku stejně komplexní a mnohoznačný jako naše realita. A právě cesta kluka Finna napříč takřka třístovkou dílů za pochopením toho, že hrdinové nemají podobu reků z brakové fantasy, ale naopak dokáží řešit konflikty ve svém i cizím nitru, byť je to setsakra těžké, pomohla několika generacím, které spolu s ním dospívaly, se zorientovat v jejich vlastních komplikovaných světech. ()

tuberatanka 

všechny recenze uživatele

Medzi animovanými rozprávkami som videl aj ďaleko väčšie psychiatrie, ale budiž, toto jedno celkom baví. V najsilnejších miestach je to psychedelický úlet plný nepredvídateľných bizarných nápadov, v slabších je to stále dobrá kreslená rozprávka zasadená do čudného sveta plného personifikovaných sladkostí s vysoko polymorfným psom. po viacerých dieloch sa to môže opozerať, ale to nevadí. ()

Galerie (5 681)

Zajímavosti (24)

  • Ekvivalenty mena Princezny Bubblegum v iných krajinách: Princesa Chicle (španielsky), Princesse Chewing Gum (francúzsky), Prinses Bubbelien (nemecky), Principessa Gommarosa (taliansky), Prinsesse Sukkersøt (nórsky), Prinsessan Tuggummi (švédsky), Królewna Balonowa (poľsky), Prinsesse Sukkermås (dánsky), Şeker Prensesi (turecky), Prinţesa Gumiţă (rumunsky) a Prinsessa Purkkapallo (fínsky). (Carol Pifková)
  • Hra „Regression Simulator“, kterou Finnovi přinese Jake, je skutečná hra „Super Hexagon“. (immortalitas)

Reklama

Reklama