Reklama

Reklama

Sintel: Příběh draka

(neoficiální název)
  • Nizozemsko Sintel
Animovaný / Krátkometrážní / Fantasy
Nizozemsko, 2010, 14 min

Režie:

Colin Levy

Scénář:

Esther Wouda

Osamělá dívka jednoho dne při hledání jídla objeví zraněné dračí mládě. Začne se o něj starat a společně přežívají. Jednoho dne ale během hry dráčka napadne dospělý drak a odnese ho neznámo kam. Dívka se proto vydá na dlouhou a nebezpečnou pouť, aby svého draka zachránila... (tomeek)

Recenze (191)

redwik 

všechny recenze uživatele

Príbeh nič moc, neočaril a ani ničím neprekvapil. Na animácii sa mi najviac páčili hory navôkol a drak, ten uznávam, že bol spravený celkom pekne. No keď si to tak zhrniem, bohvieako sa mi to nepáčilo. Súhlasím s názorom, že by to celkom ušlo ako nejaké intro k počítačovej hre, no takto ako krátkometrážny film ma to neohúrilo. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ako mnoho krátkometrážnych filmov si aj tento viem predstaviť aspoň v minisérií. Animácia nie je tá najkrajšia akú som videl, ale i tak je veľmi pekná. Hlavná postava je charizmatická, ale áno, videl som aj charizmatickejšie. Aj keď som starý cap, príbeh je veľmi dojímavý. Spoiler: Neviem či som pochopil že hlavná postava nosila zhruba 30 rokov rovnaké šaty. Predsa len ten posun času bol divný. Koniec spoileru. Draci sú vyobrazení kvalitne. Záverečná hudba je veľmi pekná, pustil som si ju 2x po sebe. Veľmi kvalitný holandský krátkometrážny fantasy film. Plný počet si nechám v zálohe pre ešte lepšie kraťasy. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Trošku zklamání z technické stránky, která je místy opulentní a fotorealistická a místy zase naprosto videoherní (což svědčí o špatně použitých texturách a svícení, což se ve 3D animaci projevuje přesně takto) a také pokud jde o příběh, který je krajně předvídatelný a mytologie a logika nejsou domyšlené. Místy nicméně úchvatné... ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Za tak krátky čas, tak skvelá výprava podporená výbornou hudbou mi doslova vyrazila dych. Nehovoriac o súboji s drakom a jeho prevedením, keď sa mu dostala ozaj dôveryhodná podoba. Prvý krát som videl ako sa drak kŕmil surovým mäsom čo doteraz v rozprávkach o drakoch chýbalo. Trocha nalomená pointa s otvoreným koncom, ale inak každý akčný moment stál za to. 90% ()

Franta 

všechny recenze uživatele

Kraťoučký filmeček, do kterého autoři nenásilně zasadili velmi silnou zápletku. Grafika je naprosto parádní, když člověk vezme v úvahu, v čem byl vytvořen (Vznikl totiž částečně jako prezentace programu Blender). Jediné co mi vadí, je podle mě opravdu hnusná dračí hlava, ale to je na uvážení jednotlivce. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Snímek slouží k propagaci freewarového programu Blender, který se využívá k tvorbě 3D grafiky. Účelem bylo ukázat, že i s programem, který je zdarma ke stažení, lze tvořit hodnotné výstupy. (Bobik99)
  • Do češtiny byl tento snímek nadabován poloamatérskou skupinou Perla Group. (Arany)
  • Název pochází z holandského slova "Sintel", které lze přeložit jako "žhavý". (Hem.m)

Reklama

Reklama