Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po newyorské ulici jde stařík s dlouhým bílým vousem. Aranžéra ve výkladu upozorní na špatné pořadí sobů ve vánočním spřežení. V průvodu potká opilého Santa Clause a znepokojen jeho stavem převezme s velkým úspěchem jeho místo. Tak se Kriss Kringle z domova pro přestárlé stane reklamní atrakcí obchodu s hračkami. Jeho úspěch spočívá v tom, že je opravdovým Santou, jak to také všem bez váhání sděluje. Někdo mu rád věří, někdo ne. Neurotický psycholog jej chce nechat zavřít do ústavu a tak se tím, zda je opravdu Santou začne se vší vážností a s velkou publicitou zabývat soud. Krissi Kringlovi však jde hlavně o to, aby mu uvěřila malá Susan a její racionální maminka, která se zklamaná životem vzdala fantazie a víry v možnost splnění přání. (Qasa)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Lid versus Kriss Kringle. Jenom Američani můžou postavit Santu Clause před soud a jenom oni si z toho ještě jsou schopni udělat vánoční klasiku. Filmu nechybí kouzelná naivita klasického Hollywoodu, ale bohužel citelně schází jeho slavná herecká jména, která by z něho udělala událost i pro Evropany. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Jestli máte rádi pohádkově naivní filmy Franka Capry zasazené do prostředí amerických reálií, zamilujete si i Zázrak v New Yorku. Oceňuji hlavně to, že nikdy nepadne vysvětlení ohledně identity tajemného Krise Kringla. Film tak můžete vnímat jako pohádku o skutečném Santa Clausovi, jenž přišel na zem konat dobro, nebo jako příběh obyčejného chlapíka, který se rozhodl ono dobro konat z vlastního přesvědčení (i když to nemá v hlavě úplně v pořádku). Dost se tady zmiňuje zbytečnost soudní scény, ale právě ona je důvodem, proč jdu na plný počet. Banální otázka ohledně soudního uznání, nebo neuznání existence Santy Clause propojuje ryze imaginární příběh s reáliemi amerického soudnictví a dává prostor i pro satiru a šťouchance do konzumní společnosti: "Jestli toho chlapíka odsoudíš, v dalším volebním kole dostaneš dva hlasy - svůj vlastní a toho žalobce." Pro mě dojemnější vánoční klasika než o rok starší Život je krásný. ()

Reklama

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Jsem asi jako většina v mém ročníku co si nedovedla představit Vánoce bez Mrazíka. Jenže od té doby už uplynul nějaký ten rok a Mrazíka jsem se přejedli. Nebo alespoň já. Už hledám jiný filmy s motivy Vánoc. A tohle je TREFA do černého. Lituji, že jsem ještě nějaký ten měsíc nepočkal. V každém případě si tenhle kouzelný snímek v prosinci moc rád připomenu. Nejen v tomhle. Zařadí se k mým dalším oblíbeným jako Láska nebeská, Sám doma 1 a 2 a taky Polární expres. A kdybych se měl připojit k odpovědi co se řešila ve filmu tak ANO VĚŘÍM! 10/10 ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem si pořídil někdy letos krátce po vánocích a říkal jsem si, že počkám na další vánoce, abych si ho pustil. (on taky jenom úchyl by se na takový film díval v červenci, když je venku 35 stupňů:-)) Vánoce jsou až za dva dny, ale zkrátka už jsem nemohl odolat. 96 minut jsem se skvěle bavil, 0 minut jsem se nudil. Prostě úžasný film od začátku až do konce na navození té správné atmosféry před vánocemi :-) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

V dobe moderných rozprávok, animákov a vianočných evergreenov, som sa rozhodol osviežiť si vianočnú náladu klasikou, ktorej sa v našich končinách nevenuje toľko pozornosti. Americká klasika, ktorá vás chytí za srdce, vyčarí úsmev na perách a vďaka ktorej budete chcieť mať 10 rokov a veriť na Ježiška (Santu). A možno práve z premietania tohto filmu sa aj u vás stane vianočná tradícia. 80%. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (17)

  • Holandská dívka mluví skutečně holandsky, ale se silným americkým přízvukem. (Kulmon)
  • V konverzaci mezi Santou a holandskou dívkou se jí Santa ptá, co by chtěla k vánocům. ona odpoví, že nic, načež jí říká, že dárek již dostala adopcí novou matkou. (Kulmon)
  • Přestože je film vánoční, šéf 20th Century Fox Darryl F. Zanuck trval na tom, aby byl uveden do kin před létem. Tvrdil, že více lidí chodí na filmy právě v tuto dobu. (SeanBean)

Reklama

Reklama