Reklama

Reklama

Epizody(6)

Dříve než svého prvního soupeře přemohl Spartakus, prošlo branami arény mnoho jiných gladiátorů. Spartakus: Bohové arény vypráví příběh Gannica, jednoho z prvních šampiónů Batiatusovi gladiátorské školy, z kruté doby před příchodem Spartaka, kdy pro čestnost nebylo v aréně místo.
Batiatusova gladiátorská škola je na vzestupu a užívá si slávy svého nechvalně proslulého šampiona Gannica, jehož umění bojovat s mečem se vyrovná jen jeho záliba ve vínu a ženách. Nastala příhodná situace, na kterou čekal mladý Batiatus - konečně dokáže svrhnout nadvládu svého otce a převzít kontrolu nad školou. Je připraven zradit kohokoli, jen aby jeho gladiátoři byli ti nejžádanější. Po boku mu stojí loajální, vypočítavá manželka Lucretia, která navíc neváhá využít bezostyšnost svůdné přítelkyně Gaiy kdykoliv se to hodí. Společně se nezastaví před ničím, aby oklamali davy, upevnili svou moc a získali co největší bohatství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (427)

teutates 

všechny recenze uživatele

Toš, bojím sa povedať noo možno ešte lepšie ako "Spartakus"... zvrhlejšie, drsnejšie, nemorálnejšie, sexistické, násilné... klobúk dole, no prológ ku klasickému Spartakovi sa podaril, veľmi som tomu neveril, veľmi sa mi do tohto nechcelo, no nakoniec na jednu šupu... Gannicus si ma ako inak získal, len som sa miestami bál, čo s ním bude a celkovo to bolo 9/10 ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Totálny a absolútny super-mega-ultra-námrd! Po Blood and Sand som veľmi dobre vedel, do čoho idem, šialene sa som sa na to tešil a ešte viac si to užil. Síce má miniséria Gods of the Arena iba 6 dielov, kvalitatívne vydajú na plnohodnotnú sériu či celovečerný film. Opäť sa nám dostáva starých známych postáv, ktoré dopĺňajú tie nové, o nič menej ľudské, cítiace, intrigujúce, milujúce, nenávidiace... Predovšetkým Gannicus je mimoriadne sympatická postava. A to, že séria venuje mnoho priestoru Batiatovi, ktorí je mojou obľúbenou postavou tej minulej, mi lahodilo. Ťažko však nájsť herecký výkon, ktorý by bol vyslovene slabý. Príbeh vysvetľuje mnohé udalosti v Krvi a Piesku, má však aj samostatne vynikajúco fungujúci dej plný mimoriadne jedovatých intríg, orgastických sexuálnych scén a šťavnatých gore efektov. Napínavosťou, grádáciou a štýlom tento bezchybný historický epos opäť prekonáva všetky seriály, čo som doteraz videl. Za jediný nedostatok považujem, že som mal trochu pocit opakovania schém a motívov z Blood and Sand. (9/10) ()

Reklama

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Tak, jak jsem se seriálům celkově snažil vždycky vyhýbat, tak mě ty novodobé doslova pokládají na lopatky. Hra o trůny a nyní Spartakus: Bohové arény. Všechno to jsou do drobných linek dotažené snímky, které stojí za to shlédnout. S:Ba sice až moc okatě kopíruje bojový styl z 300: Bitva u Thermopyl. Souboje, bitvy, nazvěme to jakkoliv mají stejný základ jako v 300, ale zde jsou detailnější a autentičtější. V 300 působily tak nějak nadlidsky. Až moc erotiky, zde taky není na škodu s ohledem na místo děje, kde sexuální hrátky, souboje v aréně, kuplířství, obchodování a intriky patřily ke každodennímu chlebu. Seriál si užijí stejnou měrou jak ženy, tak muži, díky výběru pěkných herců a hereček. Ani jedno pohlaví tedy nemusí žárlit na slintajícího partnera :-). Vizuální stránka doslova nadchne oko diváka. Jen hudební doprovod není zrovna můj styl. Moderní tvrďácké elektro mi v historických filmech nesedí. Sice to umocňuje atmosféru bojů, ale zároveň to působí nepřirozeně k zobrazenému období. A pokud jde pořadí obou sérií (jelikož jsem viděl tuto a Spartakus: Krev a písek ještě ne), tak pro mě, jako pro diváka, který na seriál narazil v době, kdy už byly obě série dotočené, bylo lepší je vidět podle dějové posloupnosti než podle data natočení. Takže jsem nechtěně začal od začátku :-) ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Dá se říct, že mám s touhle sérií jen jeden zásadní problém, který ale vychází už z její podstaty, a sice, že je to prequel (takže osud dříve již známých postav je bohužel předem jasný, což vyprávění ochuzuje o část napětí a o značnou dávku nepředvídatelnosti, což je jedna z hlavních předností původní série). Kupodivu to ale není zbytečný prequel, jelikož následující série (VENGEANCE) navazuje na děj nejen první sezóny, ale částečně i této. Už jen za to palec nahoru (hlavně pro scénáristy). 80 % ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Okoukalo se mi v této prequelové sérii stále více stupňované násilí. Tentokrát už to zašlo příliš daleko - stalo se to směšným a nechutným zároveň. Boje v aréně nebo na cvičišti byly až stereotypně otupující. Plnočelné nahoty je taky nadbytek. ____ Gannicus nedokáže utáhnout sérii na svých vysvalených bedrech. ___ Fanfaron, hejsek a pijan, kterého bavilo bojovat v aréně, náhle prozře a zjistí, že je zamilovaný, což ho do detailu změní. Tahle romantická léčba charakteru je příliš kách, abych ji věřila. ___ Navazující Spartakus, který je také fiktivním hrdinou, protože s historickým předobrazem toho nemá moc společného, má motivaci mnohem uvěřitelnější. Nejprve bojuje, aby dostal zpět, co měl, pak, aby se pomstil za otroctví a zradu. Jsou si tedy s Batiatem důstojnými nepřáteli, zatímco Gannicus je pro Batiata jen vzácné zvíře, které mu vydělává peníze. ____ Tahle série je zajímavá pro dovysvětelní některých motivů v sérii navazující. Takže ji beru nanejvýš jako takové krvavě vysvětlivky pod čarou. /12. 6. 12./ ()

Galerie (118)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o prequel, nikoli o druhou sérii Spartakus: Krev a písek (od r. 2010). Děj tohoto prequelu se odehrává pět let před seriálem Spartakus: Krev a písek. (-OverLord-)
  • Objevují se zde postavy, o kterých divák mohl zaslechnout v úvodní sérii, ale nikdy je neviděl. (-OverLord-)
  • Cca v čase 0:06:30 Gannicus (Dustin Clare) prořízne hrdlo gladiátorovi se kterým bojuje, následující záběr (ani ne vteřinový) nám ukazuje ležícího gladiátora, ale krev z proříznutého hrdla nikde není, okolo jsou sice koláče krve ale ty jsou moc daleko. (PatrikP4)

Související novinky

Spartakus se vrací na obrazovky

Spartakus se vrací na obrazovky

10.02.2023

Stanice Starz se údajně dohodla s tvůrcem seriálu Spartakus Stevenem S. DeKnightem (Daredevil, Pacific Rim: Povstání) na vzniku nového pokračování historické řežby z roku 2010. Původního Spartaka… (více)

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

01.05.2011

Ještě vás fráze „ve stylu 300“ neomrzela? Užili jste si seriál Spartacus a líbí se vám trailer na starořeckou fantasy Tarsema Singha Immortals? Připravte se na další projekt v podobném duchu. Tím… (více)

Reklama

Reklama