Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zuzanu právě propustili z vězení a ona se chystá začít nový život. Do vězení se dostala poté, co s kamarádem Ronym a jeho partou kradli auta a Rony na ni vše shodil. Teď je to však Rony, kdo jako jediný na ni před vězením čeká. Ona odmítá do jeho auta nastoupit, vydá se na cestu domů stopem. Zastaví jí dva kamioňáci Juraj a jeho černý spolujezdec Vápno. Když se Zuzana dostane domů, zjistí, že se její matka odstěhovala, a od sousedky dostane všechny dopisy, které matce z vězení psala. Ani jediný není otevřený... Nezbývá jí než nastoupit do auta k Ronymu, který na ni čeká před domem. Dostane se s ním do jeho motorestu, kde se scházejí kamioňáci a prostitutky. V motorestu dělá vedoucí svérázná starší žena, které neřekne nikdo jinak než „mama kami“. Zde se opět Zuzana setkává s Jurajem a jeho spolujezdcem Vápnem. Zuzana se Jurajovi líbí a ani on jí není nesympatický. Na Zuzanu si však stále dělá nároky Rony, i když ho ona odmítá... Rony potřebuje realizovat svůj kšeft s falešnou vodkou, a tak posílá Juraje do Ruska, do Petrohradu. Juraj si však vyžádá jako spolujezdce právě Zuzanu, s čímž Rony souhlasí. Na cestě se Juraj se Zuzanou sblíží. Když se však oba z Ruska vrátí, Juraje náhodou v motorestu uslyší hrát a zpívat vlivný český producent a nabídne mu angažmá. Juraj na jeho nabídku přistoupí a odjíždí do Prahy... (TV Prima)

(více)

Recenze (177)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Kultovně špatný film, taková pohlednice ze strašných 90. let. Nevím, co scénáristu tak opojilo, že smíchal dohromady všechno možné, co bylo tehdy aktuální a namíchal to do mytologie svojí trilogie o Zuzaně: vystřelovací nože, mafiáni a pašování zbraní, uměle vypěstovaná popstar (hraná porotcem Superstar Haberou, haha) která s úspěchem morálně klesne, Vejmělková nucená k lesbickému sexu ve sprchách, výlet do anarchistického Ruska, Lucie Bílá jako profík na role zkažených děvek, Helena Růžičková ve své typické "lidské" roli se synem motajícím se někde poblíž a k tomu mudrující Pavel Bobek - tenhle film by měl vidět každej. A tenkrát na to posílali středoškoláky, představte si to. Škoda, že to nebylo kratší a míň nudnější, samým úžasem bych dal o hvězdu víc. Jak říká, parafrázovaně, postava Vejmělkové: "Já jsem horší než komár, jsem upír. Tohle je tvoje poslední hodina, vysaju tě až do dna." Líp bych to snad neřekl. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Já vím, že je to ešče horší než jednotka a tudíž by to měl býti odpad, ale já se u toho tak šíleně chechtal (i teď jsem si poprskal klávesnici), že tu 1 dám. Jako totální quilty pleasure a se správnou intoxikací, 100% :))) A ano, Habera je průměrný muzikant a podprůměrný herec. Takový slovenský, Vojta Pytlík. Jehož rádoby znalecké posudky/odsudky v české superstar, jsou prostě...nezapomenutelné. Sice jsem se od něj, nikdy nic relevantního či inteligentního nedověděl, ale aspoň vím, že je neustále na instagramu. Chudinka. ()

Reklama

Nepi 

všechny recenze uživatele

Musim se druhýho dílu Fontány trochu zastat...Podle mě to neni nic tak hroznýho jak tu všichni píšete...Jde o poměrně dobrý muzikálový film s celkem povedeným příběhem i skvělým obsazením...Pavol Habera a jeho písničky dodávají filmu tu pravou šťávu...Jestli tu má někdo něco proti Teamu tak podle mě ty hoši na to furt maj...A Eva Vejmělková už zůstane navždy Zuzanou... ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

Tragická směska "tvrdé" gangsterské poetiky ( "Dej si, zachutí ti!"), kýčovité pohádkové naivity a šupácké porevoluční dekadence, ale už pro tu divokou devadesátkovou patinu to má rozhodně cenu shlédnout. Královna lidové tvořivosti Helenka tu má několik zásadních okamžiků ( " Je ti líp, člověče!?"). Na druhou stranu Pavla Bobka mi bylo celkem líto...Ústřední písnička je celkem slušná, Lucka pálí od boku......................................................s letitým odstupem a vědomím toho, že žádný film není odpadový...i ten nejhorší brak může na nějaké úrovni funovat či oslovovat...minimálně jako zdroj informací o době, ve které vznikl....a tenhle film -ač je z kritického hlediska hodně hodně nepovedený - v sobě nese obrovské množství podnětných prvků....... ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Druhý díl změnil kulisy, ze socialismu se stal kapitalismus (ještě hodně v plenkách) a mělo to dopad i na film. Je akčnější, rychlejší, nafintěnější a tvůrci se tam pokusili vecpat všechno možné. Filmařina je to hodně nevyzrálá, stejně jako doba, ve které se natáčelo. Nicméně snímek je možné použít i jako obraz právě tehdejší doby. I díky tomu nechávám dvě hvězdy, ovšem na trojku se určitě nikdy nepodívám. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Film si svojou návštevnosťou 343 206 divákov držal prvé miesto v návštevnosti Slovenských filmov v slovenských kinách dlhých 14 rokov. (Raccoon.city)
  • Juraj Halama (Pavol Habera) jazdí vo filme na kamióne Kenworth T-600. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama