Reklama

Reklama

Šerif Ray Owens (Arnold Schwarzenegger) původně pracoval u losangeleské policie, ale po jedné zpackané akci skončil jako šerif ospalého městečka u mexických hranic, Sommerton Junction. Šéfovat bandě neschopných policistů v poklidné zašívárně, kde je nejvážnějším zločinem šťourání se v nose, není žádné umění. Dny plné nudy utne až telefonát agenta FBI Johna Bannistera (Forest Whitaker). Při převozu z Las Vegas do mexické věznice totiž uprchnul nebezpečný boss mexické mafie Gabriel Cortez (Eduardo Noriega). Během transportu ho vysvobodili členové jeho drogového kartelu a on se snaží prchnout do své domoviny. S pomocí kumpána Burella (Peter Stormare) a s rukojmím prchá Cortéz v našlapané Corvetě ZR 1 rychlostí 250 mil/hod k hranicím. Poslední překážkou na cestě ke svobodě je právě šerifovo městečko. Jenže zdejší strážci zákona a pořádku se moc netváří na to, že by se měli postavit do cesty muži, na nějž je celá FBI krátká. Jejich šéf ale nechce znovu pošpinit svou pověst, a tak nakonec provětrají své zbrojnice a vytáhnou z nich pušky, kulomety a meče a vydají se vstříc nelítostné řežbě s cílem zastavit zdánlivě nepřemožitelného gangstera a jeho pohůnky. Bude městečko Sommerton Junction díky šerifovi Owensovi Cortézova konečná? (Magic Box)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 247)

verbal 

všechny recenze uživatele

Dobrá zpráva pro všechny atrofované, plešatějící otyloně, kteří v osmdesátých letech tahali na rameni svlečení do půl pasu nějakou tu třímetrovou kládu, aby udělali dojem na naondulované kikiny v plísňácích a síťovaných tričkách a při funění na benčpresu téměř neheterosexuálně, závistivě pokukovali po vybledlých, pokrčených fotografiích Mistra Olympie ve slipech, vytrhaných ze Západoněmeckých časáků, a cpali se rozmixovaným tvarohem a drcenými skořápkami ořechů kvůli objemu. Guvernátor je back, jak ostatně sliboval už nořivřší se se vztyčeným palcem do ingotu se zkapalnělým železem. Roky jsou však neúprosné a už zdaleka nevypadá jako ten přežraný, stažený králík, co si při kolébavé, nemotorné chůzi o sebe frajersky odíral ochlupení na gigantických femorisech a jemuž jsme se všichni tolik chtěli podobat. To, co se z něj vrátilo, spíše připomíná přestárlého šarpeje, kterému někdo omotal kolem krku krepák, a jemuž by to s jeho striemi a nadměrně vytahanou kůži slušelo v dalším pokračování MIB. Avšak kult je kult! Arnieho akcent i po sto letech za oceánem pořád zní, jakoby se každou chvíli chystal navléci do kožených kalhot a začít jódlovat, a jeho herecký talent nehoblovaného prkna prostě přinutí každého pravověrného funouška zamáčknout nostalgickou slzu, trochu opět rozpumpovatl na Kettleru své kefírovité bicáky, ulízat přehazovačku a zkusit ještě z posledních sil zachránit nějakou tu Sáru Connorovou ze spárů robotického dilda. Ruku na Superanabolon, zrovna dvakrát triumfální návrat se nekoná. Možná je to tím, že si scénárista ještě nevšiml, jaký máme dneska rok a v jednoduchosti spojené s topornými hláškami už síla přeci jen není, možná tím, že tam musel za každou cenu narvat supertrapného Jackasse v roli Raimiho retardovaného bratra Mixéra, který by se měl raději nadále nechávat kopat do koulí, žrát hovna a vylizovat houmlesákům podpaždí v reality show pro obráběče kovů a debilní závozníky. Tak či onak, na upocené tři to s namoženým trapézem nakonec vydá a nezbývá, než se děsit, jak bude vypadat babí léto GerontoConana, povislého krále Aquilonie. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Konečná má jedno zásadní pozitivum. Na nic si nehraje. Nesnaží se nám totiž nacpat nějaký hlubokomyslný nebo spletitý příběh třeba s nádechem nějakého tajemna. Ne, je to pravý akční film, kterému lze sotva co vytknout. No schválně, příběh jednoduchý jako žebřík, automobilové honičky jako z NFS: Most Wanted, střílení ze všech možných zbraní, krev a roztrhaná těla, návrat Arnolda a humor, humor, který stříká z každýho záběru. (Teda, mně to aspoň tak přišlo, protože jsem se musel furt smát). Určitě bych mohl jmenovat dál. Například záporák byl perfektní. Nebyl to žádný debil, jen měl prostě trochu smůlu a hlavně, na konci cesty, na konečný, stál Arnie. Možná filmu chybělo větší vykreslení postav, nebo rovnou lepší postavy, aby bylo zkrátka komu držet palce, ale to nikoho po deseti minutách už netrápilo. Arnold zde představuje starce na vejminku, ne žádného kovového likvidátora a to je prostě fajn, to nám, co mají plakát Johna Matrixe na zdi, stačí. Druhý den, jsem už sice nevěděl, o co v tom kině šlo, ale jedno vím jistě: „Dobře, že je zpátky. Konečně.“ ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Konecne prva hlavna uloha Arnolda po TERMINATOROVI 3: VZBURE STROJOV (2003) a hned celkom slusny, hlavne nie nudny film. Jasne, ze tento film nepriniesol nic nove, co by sme nikdy nevideli, ale to nebolo ani zamerom filmu. Arnold nam sice zostarol, ale stale dokaze zahrat slusnu akcnu postavu v dobrom akcnom filme, pretoze pri jeho poslednych akcnych filmoch pred Terminatorom 3 (2003) a po PRAVDIVYCH KLAMSTVACH (1994) som mal obavy, ze snad to nebude zase len jedna z tych beckovych jednohubiek, spomenul by som napriklad LIKVIDATOR (1996), KONEC SVETA (1999) alebo PROTIUDER (2002). Zatial vyzera do buducnosti jeho filmografia viac, nez zaujimava, tak som zvedavy, ake budu jeho dalsie filmy, na ktore urcite pojdem do kina. Predsa len som vyrastal na jeho filmoch, takze dovod na radost mam. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Arnold se možná mohl vrátit v lepší formě, ale těžko stylověji. The Last Stand je ukázkové "áčkové béčko", provázené mj. jedněmi z největších výbuchů smíchu v kinosálu od amatérského filmu na konci Super 8 - což je naštěstí myšleno jako pozitivum. Politováníhodné americké tržby bolí o to více, protože tohle si jeden z nejkrystaličtějších akčních snímků poslední doby rozhodně nezasloužil. Evropo, předveď se! P.S. Ji-un Kim a jeho práce s krvavými vizuálními efekty bere dech, ten chlap snad normálně nechal herce střílet do živých lidí! ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Asi hodinu je to prekvapivo vážny film s "nie až tak blbým" scenárom a roztomilým Arnoldom, ktorý stále nedokáže vysloviť zložitejšiu anglickú vetu, ale uzemňovacie pohľady hádže stále luxusné. Hladko to graduje... avšak potom príde iba priemerná polhodinová masakrovačka, ktorá sa z nelogickej westernovky (mesto) postupne zvrháva na nechcenú komédiu (most). Keby si film udržal ten tón z prvej hodiny, bola by to lahôdka. Ale v rámci žánru stále príjemná záležitosť. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (42)

  • Keď Ray (Arnold Schwarzenegger) zhadzuje zo strechy muža so zbraňou, tak si môžeme všimnúť, že v jednej chvíli je nahradený dablérom. (ČSFD)
  • Autá pre natáčanie naháňačky v kukuričnom poli boli špeciálne upravené. Herci sa iba tvárili, že šoférujú. V skutočnosti autá riadili kaskadéri, ktorí sedeli nad ich hlavami. Na strechách áut boli pripevnené špeciálne ovládacie klietky, hlavne z dôvodu, aby cez kukuricu videli, kam idú. (gogo76)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Conan, Odyseus a Ben-Hur plánují návrat

Conan, Odyseus a Ben-Hur plánují návrat

16.01.2013

Jeden fantasy, jeden mytologický a jeden „téměř-biblický“ hrdina se vrátí na plátna kin. Arnold Schwarzenegger během propagace blížící se Konečné promluvil i o dalších projektech. Tím nejzajímavějším… (více)

Nezastavitelný Schwarzenegger

Nezastavitelný Schwarzenegger

08.05.2012

Herectví mu muselo šíleně chybět. Jde totiž z filmu do filmu. V novém traileru na The Expendables 2 je zdaleka největší hvězdou, ačkoli se zřejmě ukáže jen v jedné (klíčové) scéně. Dotočil už i… (více)

Schwarzenegger, DeVito a Murphy – trojčata?

Schwarzenegger, DeVito a Murphy – trojčata?

02.04.2012

Bláznivý apríl máme za sebou, přesto je tu zpráva, u níž člověk doufá, že jde o hloupý žert. Jenže ve studiu Universal prý zcela vážně připravují pokračování komedie Dvojčata. Arnoldův historicky… (více)

Reklama

Reklama