Reklama

Reklama

Sniper

  • USA Sniper: Inside the Crosshairs

Obsahy(1)

Jeden výstřel, jeden mrtvý. Tak zní krédo odstřelovače, nejpřesnější zbraně na bojišti. Hodiny dokáže sledovat široké okolí a držet v šachu třeba i početně silnějšího protivníka. V okamžiku, kdy se potenciální cíl třeba jen na sekundu objeví v zaměřovači jeho pušky, vystřelí. Ti nejlepší snajpři dokážou trefit na vzdálenost větší než dva kilometry. V rozpáleném městě i sněhem zapadlých horách. Jaká pravidla musí odstřelovač dodržovat v boji? Proč míří nejčastěji na střed lidského těla? Jak vypočítává dráhu střely? A proč je pro něj největší výzvou souboj s dalším snajprem? Poznejte největší snajperská esa americké armády a seznamte se s jejich příběhy. Od války ve Vietnamu až po operaci Irácká svoboda. Pohled do světa tichých zabijáků. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*2,5 KILOMETRA* Vždy som tušil, že umenie snipera nebude spočívať len v pevnej ruke, ostrom zraku a absolútnom strede krížika v zaostrovači. Po tomto dokumente som siahol najmä preto, aby som si aspoň mierne rozšíril vedomosti aj v oblasti, o ktorej vôbec nič netuším, a taktiež z akejsi nostalgie, lebo za čias hrania vojnových hier som najradšej bojoval v úlohe ostreľovača. Je fascinujúce sledovať všetky tie legendárne príbehy vojakov - uvedomovať si, čo všetko (a je toho dosť) je potrebné vziať do úvahy, aby človek dostal nepriateľa prvou strelou - avšak nie celých deväťdesiat minút. Situácie sa menia, vzdialenosť medzi strelcom a ľudským terčom sa každým príbehom zväčšuje, no základ zostáva takmer nemenný a celý dokument skĺza do repetitívnosti. Verdikt v 1 vete: Veda a umenie na bojisku. 28.09.11 ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument, od kterého jsem však čekal trochu něco jiného. Čekal jsem více fyziky, zejména optiky a balistiky a více technických detailů, protože téma je to zajímavé a nepříliš známé. Ani jednoho jsem se moc nedočkal. Dokument je zaměřený spíše na popis situace na bojišti z pohledu odstřelovačů a způsob jejich "práce". Co mi dokument znepříjemňovalo je všudy přítomná propaganda, ta je špatná už jen ze své podstaty, lhostejno jestli "východní" nebo "západní". 67% ()

Reklama

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Nie som zástancom vojny, ale na druhej strane ma povolanie ostreľovača mimoriadne priťahuje. Sniper je jeden úžasný dokument o tých najlepších z najlepších. Dozvedieť sa niečo o mužoch, čo dokázali vystreliť 16 smrteľných výstrelov na nepriateľa za 30 sekúnd v tme alebo o najdlhšom zdokumentovanom zásahu na takmer 2,5 km....odporúčam každému. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Skvěle udělanej moderní dokument o odstřelovačích. Akorát mě tam hrozně sralo to neustálý opakování, kdejaká informace se zdůraznila čtyřikrát, asi to tak maj Amíci rádi anebo v TV vysílání bylo hodně reklam. Hodně dobře byly udělaný rekonstrukce bitev z Iráku. A celou dobu jsem se nemohl zbavit dojmu, že by asi člověk neměl být hrdý a oslavovaný za to, že během chvilky zabil 40 lidí... ()

infected 

všechny recenze uživatele

Snipeři jsou frajeři.Tenhle dokument jsem "zhltl jako malinu".Zabijení lidí jakýmkoliv způsobem v jakémkoliv konfliktu není téma pro každého,není na tom nic chválihodného ani veselého.Přesto technika která se prvotně jeví jako jednoduchá(zamířit a vystřelit)nese známky určitého válečného "kumštu" a nezbytných zkušeností nabytých nejen v bojové zoně.Jednotlivá sniperská esa popisují své zákroky u kritických situací aby ušetřili pěchotu ztrát.U některých story se tají dech.A sejmout někoho na velkou dálku ikdyž je v pohybu,klobouk dolů.Vynikající záležitost na téma praxe odstřelovačů. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno