Reklama

Reklama

Režisér Simon West uvádí strhující akční thriller, který se odehrává v New Orleans v době vrcholícího karnevalu. Will Montgomery (Nicolas Cage) strávil osm let ve vězení poté, co se při loupežném přepadení nechal podfouknout. Teď by nejraději hodil svou kriminální minulost za hlavu a znovu obnovil zpřetrhané vazby se svou dcerou (Sami Gayle). Montgomeryho staří parťáci i agent FBI Tim Harlend (Danny Huston) jsou ale přesvědčeni, že kořist v ceně deseti milionů dolarů Montgomery před uvězněním někde ukryl. Když mu unesou dceru a za její život žádají výkupné v hodnotě lupu, Montgomerymu zbývá jediná možnost. Musí uvěřit svým instinktům a spojit síly s krásnou, svůdnou a chytrou Riley Jeffers (Malin Akerman), se kterou se pokusí provést ještě jednu loupež, aby získal dceru zpět dřív, než bude pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (203)

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Když pominu, že je film celkem předvídatelný a nepřináší v podstatě nic nového, není to úplná hrůza. Cage je opět zloděj (60 sekund), jeho dcera je ... (Drive Angry), hádejte co, když si přečtete název, samozřejmě kvůli penězům. V celém filmu Cage pronásleduje FBI, s jejichž velitelem si nakonec bude rozumět (Lovci pokladů). Ale na zabití volného času, když není co dělat, proč ne? Lepší než nuda. 60% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage si zase jednou střihl menší, béčkovou roli. Spousta lidí říká, že bere všechno, aby měl na dluhy. Možná je to pravda, možná ne, osobně mám Cage rád a celkem jsem zvědavý na každý jeho film. Tak jsem se dostal i ke snímku "Unesená". Je to kousek, který se snaží navazovat na tradici, jakou vytvořily filmy "Telefonní budka" a "Kurýr". Je to zvláštní spojení, ale v podstatě by se to tak nějak dalo spojit a vznikl by film "Unesená". Nicolas Cage má ultimátum. Musím získat peníze, aby dostal zpět svou dceru, s kterou nemá právě skvělý vztah. Tak ono se není co divit, když byl nějakou dobu zavřený v lochu. Aby nebyl vykreslený jako úplně křivák, dostal se do vězení proto, že se parťákovi snažil zabránit ve vraždě. To ho ale stálo potřebné minuty a spolupachatelé loupeže ho nechali na místě. Snažil se efektivně ujet, ale neměl na to. Policie ho dostala. Odsedí si svůj trest a vrací se do normálního života, kde na něj čeká bývalý parťák, který díky Cagovi přišel o nohu. Dost ho to trápí a chce si vylít všechnu zlobu. Unese tedy Cagovu dceru, vydírá ho a donutí ho, aby ukradl peníze. Policie totiž, jak už to tak bývá, nespolupracuje, a tak je třeba vzít věci do vlastních rukou. Jak jinak. Malin Åkerman má příliš málo prostoru na to, aby oslnila, i když se jí to stejně celkem daří. Simon West pak ale ukázal, že "Expendables - Postradatelní 2" jsou pořád hlavně dílem Stalloneho a že on zas takové akční schopnosti nemá, protože ani z hlediska akčního nedokázal v "Unesené" přijít s čímkoli novým. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/12/sherrybaby-lets-dance-unesena.html ()

Reklama

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Příjemná sračka jak si užít klidný nikým nerušený večer a v poklidu usnout s pocitem, že jste o nic významného nepřišli. Celej film je postaven na hereckém výkonu pana ptačí klece, kterej sem tam běhá a předstírá, že svou dceru, kterou 8 let neviděl strašně zbožňuje a dokonce i s dírou v břiše dokáže otevřít kufr páčidlem, jen jen aby jí viděl. Nebo je to taky návod jak se dostat do trezoru banky s letlampou. Možná bych to doporučil jako povinnou filmotéku pro amnestované zloděje, tam se to bude určitě hodit. 2* ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem si znovu pustil Unesenou, abych se přesvědčil o tom, jestli jsem k filmu nebyl příliš přísný. Ne, nebyl. Vzhledem k tomu, o jaký tvůrčí paskvil se jedná, si snímek mou jedinou hvězdičku obhájil jen proto, že jsem byl příliš líný na to, abych měnil hodnocení. Záležitost to byla ovšem hrozná; vše bylo sice převelice akční, jenže paskviloidní scénář postrádající elementární logiku dokáže i z akčního filmu udělat jednu velkou nudu. Dalším problémem byl hlavní "hrdina"; mocky hodný zloděj s dojemným životním příběhem a skvělou povahou- něčemu takovému prostě nedokážu fandit, ani když je jeho utrpení prohloubeno tím, že je mu unesena jeho transsexuální dcera. Nakonec jsem ale rád, že jsem si snímek zreprízoval; teď mám okomentováno, takže už budu vždycky vědět, že tohle už ne. / Poučení: Vydírá tě Terminátor? Volej Robocopa. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím. V poslední době ať si s Nicolasem pustím cokoliv nemám problém. Že už to není co bylo kdysi jsem si dávno zvykl. A tak si užívám béček s často slabší zápletkou, kdy hlavní hrdina je velice dobře zahraný, má určitý charisma a není mi lhostejný. V těchto kolejích se jede i zde. Postavy se občas chovají hloupě, zápletka se přizpůsobuje tomu aby posouvala děj a proto se někdy objeví nelogická díra. Dojde to do fajn finále a celé si to Cage dává na půl plynu, protože ať je to jak chce herec je stále dobrý. V téhle kategorii si získává můj respekt a i zde je to za slušných 60 procent. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Se Simonem Westem spolupracoval na snímku Con Air (1997), na který je ve filmu několik odkazů, kromě Nicolase Cagea (Will Montgomery) i M.C. Gainey (Reginald Hoyt). Zmíněné odkazy jsou následující: Will stráví ve vězení stejně jako Cageova postava v Con Air 8 let, přičemž se po propuštění z vězení snaží dostat ke své dceři a kupuje jí modrého plyšového medvídka. Reginald se navíc do vysílačky ohlašuje jako Diamantovej Pes, což byla jedna z hlavních postav ve filmu Con Air. (korbitch22)

Reklama

Reklama