Reklama

Reklama

Režisér Simon West uvádí strhující akční thriller, který se odehrává v New Orleans v době vrcholícího karnevalu. Will Montgomery (Nicolas Cage) strávil osm let ve vězení poté, co se při loupežném přepadení nechal podfouknout. Teď by nejraději hodil svou kriminální minulost za hlavu a znovu obnovil zpřetrhané vazby se svou dcerou (Sami Gayle). Montgomeryho staří parťáci i agent FBI Tim Harlend (Danny Huston) jsou ale přesvědčeni, že kořist v ceně deseti milionů dolarů Montgomery před uvězněním někde ukryl. Když mu unesou dceru a za její život žádají výkupné v hodnotě lupu, Montgomerymu zbývá jediná možnost. Musí uvěřit svým instinktům a spojit síly s krásnou, svůdnou a chytrou Riley Jeffers (Malin Akerman), se kterou se pokusí provést ještě jednu loupež, aby získal dceru zpět dřív, než bude pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (203)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage si zase jednou střihl menší, béčkovou roli. Spousta lidí říká, že bere všechno, aby měl na dluhy. Možná je to pravda, možná ne, osobně mám Cage rád a celkem jsem zvědavý na každý jeho film. Tak jsem se dostal i ke snímku "Unesená". Je to kousek, který se snaží navazovat na tradici, jakou vytvořily filmy "Telefonní budka" a "Kurýr". Je to zvláštní spojení, ale v podstatě by se to tak nějak dalo spojit a vznikl by film "Unesená". Nicolas Cage má ultimátum. Musím získat peníze, aby dostal zpět svou dceru, s kterou nemá právě skvělý vztah. Tak ono se není co divit, když byl nějakou dobu zavřený v lochu. Aby nebyl vykreslený jako úplně křivák, dostal se do vězení proto, že se parťákovi snažil zabránit ve vraždě. To ho ale stálo potřebné minuty a spolupachatelé loupeže ho nechali na místě. Snažil se efektivně ujet, ale neměl na to. Policie ho dostala. Odsedí si svůj trest a vrací se do normálního života, kde na něj čeká bývalý parťák, který díky Cagovi přišel o nohu. Dost ho to trápí a chce si vylít všechnu zlobu. Unese tedy Cagovu dceru, vydírá ho a donutí ho, aby ukradl peníze. Policie totiž, jak už to tak bývá, nespolupracuje, a tak je třeba vzít věci do vlastních rukou. Jak jinak. Malin Åkerman má příliš málo prostoru na to, aby oslnila, i když se jí to stejně celkem daří. Simon West pak ale ukázal, že "Expendables - Postradatelní 2" jsou pořád hlavně dílem Stalloneho a že on zas takové akční schopnosti nemá, protože ani z hlediska akčního nedokázal v "Unesené" přijít s čímkoli novým. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/12/sherrybaby-lets-dance-unesena.html ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Akční pohádkář Šimon West a unavený dělník filmového průmyslu Nikola Cage ve filmu, který vás překvapí, pokud jste se probrali z kómatu po 50ti letech a možná ani to ne. Režisér West se nemohl dívat jak se jeho dávnému hereckému přiteli z Con Airu stále nedaří najít si zajímavou práci, tím spíš, že se na něj vykašlal v The Expendables 2 a tak specielně pro Nikolase na míru natočil film. Jenže scénarista asi neměl moc času (dělal totiž víc na filmu Safe House) a pohodil produkci jen jakýsi pamflet, co ho napadl narychlo při čekání u bankovní přepážky. Ve filmu Stolen je snad nejvíc okoukaných, použitých, již jinde spatřených scén a děje, co se kdy v podobných filmech objevilo. Místy to až zavání parodií Bláznivé střely, ale smát se nemůžu, téma je přece tak vážné. Přesto jde o film, kterým se neurazíte, když vám ho někdo pustí... po padesátiletém kómatu a vy tak za 90 minut stihnete ty nejtypičtější dějové zápletky, kterými nás žánr akčního thrilleru už půl století zásobuje. Nevím však jestli je to ten správný film pro probrání. ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

simon west sa po mechanikovy opat vracia do svojho oblubeneho new orleans a tento raz si na pomoc zavolal akcnu ex-ikonu nica cage-a s ktorym stretol vo svojej prvotine con air. spolu vsak vyprodukovali tak slaby film, ze musel byt po dvoch tyzdnoch stiahnuty z kin lebo nedokazal nic utrzit, co ma pri jeho kvalite vobec neprekvapuje. cage hraje ako namesacny uz niekolko poslednych rokov a nik iny nie je o nic lepsi, ihsanova swingova hudba tepa pocas filmu non stop, ale dosahuje tak maximalne len totalnej otravnosti. skoda ze west sa rezisersky uz nikdy nepriblizil k remeselnej kvalite ktoru ukazal u svojich prvych dvoch filmoch a v stolen dokaze i 35 milionovy rozpocet nechat vyzerat ako seagalovske cecko urcene priamo na video a nie ako film do kin... ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Bakalárska práca na tému „Najväčšie filmové klišé v žánri thriller (v kvalitatívnej kategórii Béčkový filmov určený direct-to-video)“. Simon West je nepredvídateľný režisér, raz za dekádu sa mu podarí slušný akčňák (Con Air, Expendables 2), občas zo sľubného námetu vytrieska len typický priemer (Tomb Raider) a neraz natočí aj nezáživný shit (Cape). Nie je preto žiadnym prekvapením, že keď sa mu do rúk dostane nízky rozpočet a scenár od absolventa rýchlokurzu písania scenárov (ktorý ani nedokončil), tak z toho nič iného ako hlúpe béčko vzniknúť nemôže. Príbeh je omieľaný ako 100x vyprané ponožky, postavy sú hlúpe ako po druhej lobotómii mozgu, dianie je predvídateľnejšie ako umiestnenie ďalšieho hitu Ivety Bartošovej v tunajších hitparádach, záver happy-endovskejší než venezuelská telenovela, Nicholas Cage trápny ako v Ghost Riderovi, ale na druhej strane z toho West dokázal vytrieskať aspoň celkom odsýpajúce akčné scény a naháňačky, ktoré zaberajú polovicu stopáže, doplnené o hudobný motív ako vykradnutý z Bondoviek, takže nakoniec to nie je až taký odpad, ale aspoň čisto primerné béčko v štýle 90. rokov, nad ktorým sa absolútne nie je potrebné zamýšľať. Pokiaľ ste priaznivcami akčných filmov, tak ako jednohubka na zabitie zimného večeru, keď už došli všetky kvalitnejšie filmy nijako neuškodí, a na druhý deň zaručene vyšumí z hlavy. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"JSEM NAŽHAVENEJ JAK RILEYIN PESAR." Nadávat na Nica je teď v módě, ale já na to seru. Vidět tuto srandu v kině, asi se to na průměr nedostane, ale v pohodlí domova je to v klidu. Hrozně mě pobavil Lucasův záporák - béčkově ujetý, náležitě přehrávaný a v závěru skoro nesmrtelný (v té umělé haksně musel mít hasičák, jinak nevím jak se tomu cipovi podařilo ukočírovat svou živou pochodeň). A vůbec, ujetě béčkové je to celé, i když asi hlavně nechtěně :-) 50% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Po tom, čo príde Will (Nicolas Cage) za Hoytom (M.C. Gainey), mu rozbije nos, posadí ho na stoličku a vedie s ním rozhovor, na konci ktorého ho kopne do brucha, pričom spadne na zem aj so stoličkou. V nasledujúcom zábere je však stolička na nohách. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama