Reklama

Reklama

Režisér Simon West uvádí strhující akční thriller, který se odehrává v New Orleans v době vrcholícího karnevalu. Will Montgomery (Nicolas Cage) strávil osm let ve vězení poté, co se při loupežném přepadení nechal podfouknout. Teď by nejraději hodil svou kriminální minulost za hlavu a znovu obnovil zpřetrhané vazby se svou dcerou (Sami Gayle). Montgomeryho staří parťáci i agent FBI Tim Harlend (Danny Huston) jsou ale přesvědčeni, že kořist v ceně deseti milionů dolarů Montgomery před uvězněním někde ukryl. Když mu unesou dceru a za její život žádají výkupné v hodnotě lupu, Montgomerymu zbývá jediná možnost. Musí uvěřit svým instinktům a spojit síly s krásnou, svůdnou a chytrou Riley Jeffers (Malin Akerman), se kterou se pokusí provést ještě jednu loupež, aby získal dceru zpět dřív, než bude pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (203)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tak ze začátku mě hned upoutala hudba řekl jsem si dobrá hudba ten film bude pecka. Ze začátku hlavně napětí ale pak to ztrácí šmrnc a je to spíš trapně.. přece není normální aby jste u filmu si přáli aby hlavní padouch zastřelil už konečne tu malou ufnukanou krávu která je na přes držku ne? Hrozně mi tam lezla na nervy.. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další Cageův neskutečně debilní film, jenž svými kvalitami až nebezpečně začíná připomínat téměř současné seagaloviny. Je až neuvěřitelné, jak si někdo myslí, že natočí napínavý a svižný film jen z faktu, že hlavní hrdina vlastně jen furt běhá jak idiot, i když nemusí. Alespoň, že Cage se herecky tentokrát docela krotí. I když pak by to na druhou stranu bylo aspoň nějak zábavné. ()

Reklama

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Takže, děti, dáme si příklad. Mikuláš dluží kamarádovi nemalou částku. Jelikož však nemá u sebe žádnou hotovost, ale jen zásoby zlata, rozhodne se uhradit dluh ve zlatě. Když tedy 1 Kg zlata stojí cca 55000 USD, kolik kilogramů zlata si musí Miky nabalit sebou do batůžku, chystá-li se jít ke svému kamarádovi dorovnat účet ve výši 10 000 000 USD? ()

Henk123 

všechny recenze uživatele

For god's sake. Dneska tohle, příště obsazen do pokračování Twilght ságy do hlavní dívčí role a pozítří ovládnou svět obří hamburgry a pak si až teprve N. Cage uvědomí, že tu něco hapruje. Už je asi úplně mimo nebo hrábne po každym kšeftu hlava - nehlava nebo spíš mozek - nemozek. Unesená dcera, 12 hodin, 10 milionu dolarů - ! někdo si dal napilno ! - to tu ještě nebylo, něco jako by natočili nový díl ''Rychlých Prachů'' a chtěli tim zbořit svět. Lidstvo už je přesyceno. Nic víc než jedna hvězda pro Nicolase ze soucitu. Takže tak. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Bakalárska práca na tému „Najväčšie filmové klišé v žánri thriller (v kvalitatívnej kategórii Béčkový filmov určený direct-to-video)“. Simon West je nepredvídateľný režisér, raz za dekádu sa mu podarí slušný akčňák (Con Air, Expendables 2), občas zo sľubného námetu vytrieska len typický priemer (Tomb Raider) a neraz natočí aj nezáživný shit (Cape). Nie je preto žiadnym prekvapením, že keď sa mu do rúk dostane nízky rozpočet a scenár od absolventa rýchlokurzu písania scenárov (ktorý ani nedokončil), tak z toho nič iného ako hlúpe béčko vzniknúť nemôže. Príbeh je omieľaný ako 100x vyprané ponožky, postavy sú hlúpe ako po druhej lobotómii mozgu, dianie je predvídateľnejšie ako umiestnenie ďalšieho hitu Ivety Bartošovej v tunajších hitparádach, záver happy-endovskejší než venezuelská telenovela, Nicholas Cage trápny ako v Ghost Riderovi, ale na druhej strane z toho West dokázal vytrieskať aspoň celkom odsýpajúce akčné scény a naháňačky, ktoré zaberajú polovicu stopáže, doplnené o hudobný motív ako vykradnutý z Bondoviek, takže nakoniec to nie je až taký odpad, ale aspoň čisto primerné béčko v štýle 90. rokov, nad ktorým sa absolútne nie je potrebné zamýšľať. Pokiaľ ste priaznivcami akčných filmov, tak ako jednohubka na zabitie zimného večeru, keď už došli všetky kvalitnejšie filmy nijako neuškodí, a na druhý deň zaručene vyšumí z hlavy. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Po tom, čo príde Will (Nicolas Cage) za Hoytom (M.C. Gainey), mu rozbije nos, posadí ho na stoličku a vedie s ním rozhovor, na konci ktorého ho kopne do brucha, pričom spadne na zem aj so stoličkou. V nasledujúcom zábere je však stolička na nohách. (Johnny.ARN)
  • Se Simonem Westem spolupracoval na snímku Con Air (1997), na který je ve filmu několik odkazů, kromě Nicolase Cagea (Will Montgomery) i M.C. Gainey (Reginald Hoyt). Zmíněné odkazy jsou následující: Will stráví ve vězení stejně jako Cageova postava v Con Air 8 let, přičemž se po propuštění z vězení snaží dostat ke své dceři a kupuje jí modrého plyšového medvídka. Reginald se navíc do vysílačky ohlašuje jako Diamantovej Pes, což byla jedna z hlavních postav ve filmu Con Air. (korbitch22)

Reklama

Reklama