Reklama

Reklama

Chlastem a drogami poháněná kariéra zpěváka s chraplavým hlasem se více jak čtyři desetiletí protíná s mnoha mezníky v dějinách rockové hudby. Viděl Beatles v Cavern Club, jezdil jako roadie s Jimim Hendrixem, důvěrně radil Sidu Viciousovi a hrál v rockových kapelách Merseybeat a Psychadelic předtím, než spojením punkových a metalových prvků s kapelou MOTÖRHEAD inspiroval vznik thrash metalu. Na své cestě se stal věčnou inspirací takovým legendám, jako Dave Grohl, Slash, Metallica - ty všechny ve filmu uvidíme, spolu s Ozzym Osbournem, Alice Cooperem a mnoha dalšími... Po dobu tří let sledovala kamera tohoto neklidného rockového válečníka na cestě z jeho zaneřáděného hollywoodského bytu na evropské stadiony. Zachycuje Lemmyho při klidných, sebeodhalujících chvílích doma, při jam sessions s Davem Grohlem i jako rockového hrdinu, řidiče válečného tanku. Odhalí muže, který je osobitější, filozofující a má větší smysl pro humor, než by většina lidí očekávala... (Atlantis Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem před zhlédnutím tohoto dokumentu neměl ponětí, jak moc respektovanou figurou na rockovém poli Lemmy doopravdy je. Dokument pěkně udělaný, o Lemmym se dozvíme docela dost, nicméně uvítal bych trošku odstup a nadhled, alespoň v určitých chvílích. Lemmy si mě však docela získal svými životními postoji, skromností, respektem k rockovým průkopníkům a hlavně hudbou. Pěkné 4 hvězdičky. (HD, orig.) ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Lemmy byl výjimečná osobnost. Bez mrknutí oka překračoval zažité konvence a přicházel s novými nápady. Nestyděl se za svůj způsob života spojený s nikdy nekončícím množstvím alkoholu a závislostí na herních automatech. Prostě pravý rocker, jak má být :) Co se ale týče dokumentu samotného, musím říct, že mě zrovna nenadchl. Nekonečné výpovědi osobností převážně z rockové branže bez hlubšího obsahu byly tak po dvaceti minutách už dost únavné. Kdyby se víc ukazoval Lemmy, bylo by to lepší... Celkově 67 %. ()

Reklama

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Lemmy Kilmister - co říct k tomuhle nezmarovi... Kdo se v tvrdší muzice trochu vyzná, nemůže ho neznat.. Tenhle dokument ho zachycuje v soukromí, na cestách, na koncertech, v zákulisí...všude.. Dozvíte se o něm prakticky skoro všechno co by vás mohlo zajímat. Takže pro fanoušky je tohle video nutností!!! ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Lemmy byl určitě postivačka nebo modernu týpek. ALe škoda, že dokument nešel víc do hlouby, nebyl povedenější a kontroverzi se vybíral. Ale zlobit se na to nedá vzhledem k příhodám Davea Grohla, Billyho Boba Thortona (co udělal po výplatě za Ples příšer LOL :-D) a Lemmyho (jít na Jacka Danielse znamená otevřená flaška do ruky pro každého! double LOL :-D ) Patrioty potěší Lemmy jezdící v českém tanku. 7/10 ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Když Ozzy řekne, že on metal nezaložil, ale že to byla práce Lemmyho, tak mi spadla brada dolů. V tu chvíli jsem zjistil, že jsem celý život žil v omylu. Dokument o frontmanovi Motörhead to byl zajímavý a poučný a člověk se z něj dověděl spoustu věcí týkajících se nejen muziky. Škoda ho, Lemmyho. 85% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • V dokumentu můžeme vidět Lemmyho při natáčení scény do seriálu Californication (od r. 2007). Ona scéna byla nejspíš vystřižena, protože se do seriálu nikdy nedostala. (Stanley619)
  • Celosvětová premiéra proběhla 15. března 2010 na filmovém festivalu South by Southwest v USA. (ČSFD)

Reklama

Reklama