Reklama

Reklama

Miranda

(seriál)
  • Velká Británie Miranda
Velká Británie, (2009–2014), 10 h 6 min (Minutáž: 30–33 min)

Hrají:

Miranda Hart, Patricia Hodge, Tom Ellis, Sarah Hadland, Sally Phillips, James Holmes, Naomi Bentley, James Doherty, Adam Rayner, Luke Pasqualino (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Nezáleží na tom, o co se Miranda (Miranda Hartová) ve svém životě snaží - ať už je to rande, snaha zrušit své členství v posilovně, anebo se jednoduše vypořádat se se svou panovačnou matkou - většinou spadne na ústa, a to téměř doslova. Groteskní sitcom Mirandy Hartové představuje ženu, která se zoufale snaží zařadit se a vést normální život. Jenže... Miranda se nedokáže postavit své výstřední matce Penny, která činí neustále trapné a zoufalé pokusy Mirandu provdat. Do maléru jí nejednou dostane také její soupeření se spolužačkou z internátní školy Sloane Tillyovou, protože Miranda si zkrátka nemůže pomoci a vymýšlí si všechno možné, jen aby na ní udělala dojem. A úplně nejhorší je Mirandina posedlost Garym. Všechny její snahy často končí tím, že spadne na ústa - a to téměř doslova. Potřebnou podporu bohužel Miranda nenachází ani u své staré kamarádky Stevie, která většinou jen nečinně přihlíží, směje se a zbytečně zdůrazňuje to, co kde udělala špatně. (HBO Europe)

(více)

Recenze (127)

iNKa 1104 

všechny recenze uživatele

Herečka Miranda Hart je komediální superstar... Britskej lehce afektovanej a smečovanej ping-pong humor je něco, co miluju a stále to pro mne bude důvod ke "konzumaci" UK produkce sitcomů, filmů a skečů... Co se týče seriálu jako celku - některé díly jsou přímo geniální a měly by se stát zlatým fondem kinematografie (návštěva u psychiatra, výlet do Thajska) - jsou to především ty, co jsou postaveny na hlavní postavě Mirandy. Některé humorné záseky pro mne byly ovšem příliš vulgární či nuceně presované. Divadelnost a obracení se k divákům mi naprosto sedly, stejně jako jistá podobnost s Black Books. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Miranda je prostě bourák, to se musí nechat. Extrémně nekonvenční, ruku v ruce s britským, suchým humorem, kterého se asi nikdy nenabažím. Podobně jako u Blackova knihkupectví, jsem chvílemí zírala čeho jsou, tak konzervativní a upjatí Angláni schopní. Když se rozjedou jsou k nezastavení. Nějakej rasismus, sexismus a jiné dnes ošemetné neduhy, tady nikoho nevzrušují. Šije se tu úplně do všeho a občas to, až hraničí s únosností. Která ženská by se nechtěla od rána do večera cpát dobrotama a neřešit váhu. Nosit ujetý modýlky, předčítat spratkům v knihovně Main Kampf, aby se vyhla asistence u porodu, prdět o sto šest , až u chiropraktika sfoukne vonnou svíčku, cválat, vyřvávat, jak na lesy......zkrátka vymýšlet ptákoviny všeho druhu a kašlat aspoň jednou na konvence. Miranda si to užívá plnými doušky i s šílenou matkou za krkem, která ji nedá vydechnout a za každou cenu ji chce strčit do chomoutu. Miranda samozřejmě touží po velké lásce a má ji na dosah hned vedle v restauraci, kde vaří jeden fešný Lucifer. Válela jsem se smíchy, čeho všeho byla schopná, aby ho uhnala. Ideální na zvednutí nálady, když přijde splín a tak nějak je všechno na hovno. Tohle je prostě životabudič jedna báseň. ()

Reklama

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Dovolená. Chovej se normálně. Slavnostní večeře. I kdyby už další díly byly nudou, tak tyhle tři by na pět hvězd stačily! Ale v podstatě u mě, kromě jednoho dílu (Říkám ano, ale komu?) je to masakr díl, co díl. Miranda je sice mnohdy na facku, ale její schopnost sebeironie je tak ukrutná, že se dají tolerovat i přehnané věci jako u mě neoblíbený gallop... :) Such fun!!! Such fun!!! :-D :-D :-D ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Vedeli by ste si predstaviť, že komediálny seriál môže celý stáť a padať na hlavnej postave ženy, ktorá vyzerá ako zmutovaný klon koňa, kravy a niečoho čo vzdialene pripomína človeka? Viem, že to, čo som napísal na adresu Mirandy Hart je príliš dehonestujúce, ale nemôžem si pomôcť - je mi vrcholne nesympatická. A zároveň zábavná! Nepamätám sa, žeby podobný mix dokázala ktorákoľvek filmová postava v minulosti. V seriáli sa striedajú scénky, pri ktorých som šiel naozaj "do kolien" so scénkami tak trápnymi, že som si musel doslova a dopísmena zakrývať oči! Ak to bol zámer, tak tvorcom vyšiel dokonale. Hodnotím po prvej sérii a mám v úmysle zhliadnuť aj ďalšie. ()

Mara12 

všechny recenze uživatele

Jakmile v závěru prvního dílu zazněly první tóny písně Pretty woman , měla jsem v hodnocení překvapivě jasno (už dlouho jsem se u něčeho tak nahlas nesmála a naneštěstí pro mé sousedy, to byl pouze rozjezd). Miranda je střeštěnější verzí slavnější Bridget Johnesové, také má svého vysněného Marka Darcyho v podobě kuchaře Garyho a matku která by jí nejraději viděla pod čepcem. První i druhá série mají sice svá slabší místa, ale pořád je tu hodně věcí, které vám dokonale zničí bránici. ()

Galerie (208)

Zajímavosti (3)

  • V zimě roku 2012 se stal seriál jediným a posledním sitcomem vysílaným na stanici BBC. (Patw)
  • V úvodní znělce seriálu jsou použité fotky ze života samotné Mirandy. (Patw)
  • V 1. epizodě 3. série se Miranda (Miranda Hart) inspirovala pro scénu s fontánou příběhem, který jí vyprávěla zpěvačka Adele v pořadu The Graham Norton Show (od r. 2007). (Patw)

Reklama

Reklama