Reklama

Reklama

Milostný příběh může být natolik emotivní, že divákům způsobí hluboký osobní prožitek. Snímek Zamilovaní z dílny režiséra Drakea Doremuse krásně ukazuje, jak je první skutečná láska vzrušující, blažená a zároveň zničující. Když se britská studentka univerzity v Los Angeles Anna (Felicity Jonesová) zamiluje do svého amerického spolužáka Jacoba (Anton Yelchin), vrhnou se ti dva do vášnivého a život měnícího vztahu. Jenže brzy budou rozděleni, protože Anna poruší podmínky pro udělení víza. Film Zamilovaní zkoumá, jak dvojice čelí opravdové zkoušce, když má být každý z nich sám a přitom zůstat spolu. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (162)

Hild 

všechny recenze uživatele

Velké dilema. Na jednu stranu jsem strašně vděčná za tyto malé nezávislé snímky, protože ty alespoň ukazují všem těm mainstreamovým americkým romantickým filmům, co to vlastně znamená mít v kolonce žánr napsáno "romantický". Like Crazy právě svým pojetím, stylem a procítěním strká hravě do kapsy většinu romantických filmů, které jsem viděla v poslední době. Na druhou stranu jsem ale čekala o dost více, film tak nějak prošuměl a nezanechal ve mně absolutně nic, sám trailer se mě dotkl daleko více. Konec mi taky moc nesedl. Příběh je jednoduchý, ale je to takový ten malý příběh jako vystřižený ze života. Moc ráda bych tu jednu hvězdu přidala za to, jak přirozeně celý film působí nebo za skvělé dva mladé herce Felicity Jones a Antona Yelchina, ale asi bych neměla úplně čisté svědomí. U tohoto snímku mě to velmi mrzí. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Zamilování je očividně film o lásce, ale nečekejte přeslazenou romanci. Jacob a Anna jsou očividně, no, zamilování, ale občas jsou odtažití a sobečtí nejen vůči v sobě navzájem, ale i ke svým druhým partnerům. Je škoda, že film do větší hloubky neprozkoumal fakt, že během dlouhých let problematické vztahu si Jacob a Anna našli "lidi, kterými jsou, když nejsou spolu". Protože už tak film netrpí žádnou přeslazeností. Nejcitelnější vada filmu je ale v jeho struktuře. Abych citovala klasiku Zdeňka Trošky: "Neser mě, Blaženo, třikrát posíláme oznámení, že se vemete, nevemete..." Dřív než po hodině stopáže vás to pendlování hlavního páru začne unavovat. ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Řemeslně možná obstojná, v jádru však tuctová romance o lásce, která zápolí nejen s paranoidním americkým úřednickým šimlem, ale která také vzhledem k nelogickému vztahovému chování obou zúčastněných vlastně popírá i sebe samu. Myslím, že takto to režisér nezamýšlel a výsledkem tak je suverénní, ale nezáživné, romantické nic – je mi líto. Jennifer Lawrence potěšila, přestože zde hraje jen druhé housle. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film o dvojici, ktorá by spolu vlastne ani byť nemala, ktorá musí prekonávať obrovské prekážky, no napriek robí všetko pre to, aby spolu boli. Hoci aj na úkor šťastia, nie je to paradoxné? Niekedy mi trochu vadil mätúci strih, ktorý spôsobuje, že človek sa až stráca v tom, kto je s kým a či teraz sú spolu alebo už bez seba. Možno aj preto mi ten pocit šialenej lásky nejako unikol. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Když já za tim dost sentimentálnim filmem nevidim žádný další přesah... Navíc mě trochu mrzí fakt, že zatímco si Like Crazy utrhlo hlavní cenu na Sundance 2011, o rok dřív daleko preciznější studie vztahů Blue Valentine tamtéž úplně ostrouhala. (Ale ta poslední scéna je bezesporu výtečná!) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (9)

  • Jde již o druhou spolupráci Jennifer Lawrence a Antona Yelchina v jednom roce. Jejich druhý společný film, který nese název Pan Bobr (2011), natočila herečka Jodie Foster. (=woody=)
  • Film bol natočený lacnou kamerou Canon EOS 7D DSLR. (Sufferer)
  • Keď sa Annin (Felicity Jones) otec pýta Jacoba (Anton Yelchin), ktorá whisky mu chutí najviac, ten odpovie Laphroaig. Je to jednosladová škótska whisky, najčastejšie desaťročná. (sWONDER)

Související novinky

Kristen Stewart si zkusí sci-fi

Kristen Stewart si zkusí sci-fi

04.05.2014

Drake Doremus je jeden z mála filmařů, kteří dosáhli uznání již před svými třicátými narozeninami. Režisér, který sklidil velký úspěch na Sundance festivalu s filmem Zamilovaní se i svým následujícím… (více)

Reklama

Reklama