Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Většinu svých všedních pracovních dnů tráví Bill Marks tím, že prostě jen sedí v letadle a dává pozor. Jako „vzdušný šerif" je zodpovědný za bezpečnost cestujících v letadle, a už ho to dávno nebaví. Nesnáší létání a všechny s tím spojené otravné fronty a čekání. Jenže tentokrát je všechno jinak. Neviditelný terorista ho během letu začne bombardovat esemeskami, v nichž požaduje, aby vláda na jeho tajný účet zaslala 150 milionů dolarů. Jinak každý dvacet minut někoho v letadle zabije. A v tichosti svá slova doloží činem: vzápětí je v letadle nalezena první mrtvola. Stejně jako divák, i Liam Neeson alias agent Bill Marks se snaží přijít na to, jak neznámý terorista dokáže zabíjet lidi v letadle, aniž by si kdokoli čehokoli všiml. A zatímco agent rozjede mrazivý závod s časem, vyjde najevo, že padouchův účet je vedený právě na jeho vlastní jméno. Je snad on sám tím vyděračem a únoscem letadla? Anebo je znovu všechno jinak? A tím nejsou překvapivé dějové zvraty filmu zdaleka vyčerpány... (Bontonfilm)

(více)

Videa (16)

Trailer

Recenze (943)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: John W. Richardson, Chris Roach, Ryan Engle | Hudba: John Ottman | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: StudioCanal, Silver Pictures, Anton Capital Entertainment | Rozpočet: 50 miliónov $ | Tržby: 201,299,012 $ || Začínam byť alergický na filmy, ktoré sa odohrávajú celý čas v dopravnom prostriedku. Možnosti scenára a samotného príbehu sú potom tak obmedzené, že aj zážitok môže byť maximálne minimálny. Pre mňa jednoznačne najslabšia Neesonovka doteraz. Taken 1 a 2 je oproti Non-stop v inom vesmíre. 40% | Blu-Ray, HD650, EN DTS | ()

castor 

všechny recenze uživatele

Znovu se musím pochválit. Režiséra španělského původu Jaume Collet-Serru jsem totiž po remaku Domu voskových figurín rozhodně neodepisoval. Uběhlo hodně vody, vznikly další povedené kousky a ani ten poslední rozhodně neplatí za nějakou zbytečnou látku. Z hlediska gradace děje je to solidní nášup, z hlediska přepáleného závěru je to zklamání, na které jsme si u podobných kousků tak nějak zvykli. Skončit to mohlo jakkoliv, pachatelem mohla být i třeba sto dvaceti kilová bruneta na sedadle 20B. Bouchači Liamu Neesonovi, ze kterého na stará kolena vyrostla akční hvězda současnosti, začnou chodit textovky, ve kterých někdo požaduje převedení 150 milionů dolarů, jinak co dvacet minut odkrouhne jednoho z cestující. Bacha, jsme v uzavřeném letadle, minulost našeho hrdinu stíhá, ti dole mu přestávají věřit, jenže nabroušený Liam si postaví hlavu a zjedná si pořádek. A divák se baví. Vodítka se vrší, podezřelí se objevují a vzápětí mizí, a tvůrci z rozhodně ne dokonalého scénáře tahají maximum možného. Motivace pachatele je zmatená, ale Collet-Serra je velmi schopný filmař, který ví, kde zabrat. A jak zahladit neduhy. Neeson je pak trefa do černého. 70% ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Solídna neesonovka. Pri týchto filmoch už pre skúsenejšieho diváka vyplýva napätie najmä z toho, že čaká, či to scenáristi neposerú. Nuž... aj tu sa to uberá klasickým vývojom: dobrý nápad, zaujímavý vývoj a potom už zrazu tvorcovia nevedia, ako to ukončiť a človek za tým vidí všelijaké alternatívne čachrovania s finále. Keď však človek trochu vypne podvedomú snahu hľadať každú logickú dieru, môže si to užiť až do úplného konca, adrenalínu to má na rozdávanie. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Akce málo, ale to vůbec, vůbec nevadí. Hlavní devizou filmu je atmosféra, kdy v napjatém tichu charismatický Neeson skenuje spící pasažéry a zoufale hledá cokoli podezřelého. Film, ač se může zdát místy překombinovaný a ne zrovna dvakrát realistický, prochází až překvapivě překvapivým, ba snad až chytrým vývinem. Jedna léčka navazuje na druhou, mistrovský plán neznámého padoucha se naplňuje a náš hlavní hrdina ne a ne najít patřičnou oporu. Takhle nějak si představuju obstojný thriller kompletně se odehrávající na palubě letadla... 7/10 ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

NON-STOP nie je non stop akčný, ale napínavý naozaj je. Dobrú polovicu filmu sa úspešne darí mútiť divákovi hlavu. Až po dvoch tretinách vieme o čo ide a paradoxne po zistení identity a nedôveryhodnej motivácie záparákov to s hodnotením filmu trochu otrasie. Akčný záver však opäť potvrdil kvalitu. L. Neeson bez ohľadu na vek pôsobí ako pravý agent, pravý lámač kostí. Herecky je rovnako zdatný a tu našťastie má čo hrať. Tajné sms-ky a pátranie po tajnom odosielateľovi sú najnapínavejšími momentami a komorné, stiesnené priestory lietadla dotvárajú miestami skutočne napínavú atmosféru. Neesonovi úsmev veľmi nepristane. Nahnevaný ksicht a lámanie kostí mu idú podstatne lepšie. Takéto thrillery vždy môžem. 80%. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (35)

  • Federální agenti neprocházejí stejnými bezpečnostními kontrolami jako běžní cestující, jak je vidět ve filmu. Vzhledem k tomu, že Marks (Liam Neeson) letěl ozbrojený, musel by vyplnit papíry a projít samostatnou kontrolou. Marks na to naráží, když si uvědomí, že bomba na palubu letadla byla propašována prostřednictvím kufříku jeho kolegy, který nebyl kontrolován. (tom.nosek)
  • Nedává smysl, aby stíhačky doprovázely letadlo po bocích letadla. V této pozici by totiž nemohly okamžitě reagovat na žádnou situaci. V reálu by se držely spíše za letadlem. (tom.nosek)

Související novinky

Star Wars chtějí oscarovou posilu

Star Wars chtějí oscarovou posilu

16.03.2014

Výběr herců pro příští výlet do předaleké galaxie je náramně komplikovaný. Zatím jím úspěšně prošel jen Adam Driver (J. Edgar, Lincoln), který si zahraje zatím nespecifikovaného záporáka. Jinak se… (více)

Reklama

Reklama