Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Většinu svých všedních pracovních dnů tráví Bill Marks tím, že prostě jen sedí v letadle a dává pozor. Jako „vzdušný šerif" je zodpovědný za bezpečnost cestujících v letadle, a už ho to dávno nebaví. Nesnáší létání a všechny s tím spojené otravné fronty a čekání. Jenže tentokrát je všechno jinak. Neviditelný terorista ho během letu začne bombardovat esemeskami, v nichž požaduje, aby vláda na jeho tajný účet zaslala 150 milionů dolarů. Jinak každý dvacet minut někoho v letadle zabije. A v tichosti svá slova doloží činem: vzápětí je v letadle nalezena první mrtvola. Stejně jako divák, i Liam Neeson alias agent Bill Marks se snaží přijít na to, jak neznámý terorista dokáže zabíjet lidi v letadle, aniž by si kdokoli čehokoli všiml. A zatímco agent rozjede mrazivý závod s časem, vyjde najevo, že padouchův účet je vedený právě na jeho vlastní jméno. Je snad on sám tím vyděračem a únoscem letadla? Anebo je znovu všechno jinak? A tím nejsou překvapivé dějové zvraty filmu zdaleka vyčerpány... (Bontonfilm)

(více)

Videa (16)

Trailer

Recenze (943)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Je v tom hodně cítit předchozí spolupráce režiséra Jaumea Colleta-Serra a Liama Neesona – znovu se hraje na zamotaný příběh, který prakticky až do konce pokládá jednu otázku za druhou a precizní filmařinu. NON-STOP má ale dvě výhody. V prvé řadě to, že se Neeson zapojí do akce již v první polovině filmu a za druhé má podstatně adrenalinovější vývoj. Hnidopich by mohl namítat, že načasování je až podezřele přesné a konec je podle žánrových pravidel leteckých thrillerů. Ale hra na vraha skutečně funguje, nechybí památné hlášky a Neeson se v rolích drsňáků prostě našel. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Non-stop som sa síce nebavil, ale napriek tomu som sa bavil náramne. Jednoduchý, no vyšperkovaný príbeh, ktorému odpustíte nejakú tú chybičku krásy barterom za perfektné akčné scény, dômyselnosť zvratov a pomerne fajn záver, ktorého sa v podobných rutinérskych filmoch obáva značná časť kritických divákov. Dobrému dojmu nahráva aj fakt, že som naozaj takmer do konca netušil z koho sa vykľuje ten utajovaný psychopat. Detektívna zápletka je tak od začiatku skutočným ťahákom filmu. Klaustrofobické prostredie sa v nejednom filme stalo kameňom úrazu pri postupe v deji filmu, tu sa však tvorcovia vyhrali s každým detailom. Klipová hi-tech réžia filmu úžasne svedčí a ani oldschoolový Liam Neeson v nej nevyzeral staromódne, Julianne Moore schopne sekunduje, no chcelo to výraznejšieho záporáka. 85%. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Od té doby, co Ryback připravil pokrm z vymáčknutého oka a nožem penetrovaného mozku, jsem si tuto žánrovku, kde se hlavní hrdina postaví v uzavřeném prostoru proti nepříteli, velmi zalíbil. Proto i teď, kdy rovnici: Klaďas + pár spojenců + (stísněná atmosféra - přepálené finále) = Dobrá zábava, úspěšně řeší namísto mistra Seagala v současné době snad jeho jediný nástupce charismatický rabiát Neeson, chrochtám spokojeností. A nemá na to zdaleka 96 hodin, nýbrž jen pár desítek minut, během kterých se počet cestujících v pravidelných intervalech snižuje. 3/4 filmu sledujeme lišáckou hru na kočku a myš, přičemž si Neeson musí vyžrat roli té nejzpráskanější myši v okolí průměrného nonstopáče, která nedostane čuchnout ani poslednímu zbytku česnečky, kterou někdo v půl pátý ráno nedojedl. Scénář ho totiž provádí slepými zákoutími skoro geniálního labyrintu protivníkova mozku, vážně je na co se dívat a měl jsem i pocit jisté bezmocnosti a úzkosti. Luxusně vydlážděnou cestu však v poslední čtvrtině nahrazuje polňačka, kterou před chvíli projel hovnocuc: rozsračkovaná, nevábná. Rozuzlení a cgi finále už sem snad nepatří. Ale i přesto jsem si film výborně užil a troufám si zde mrsknout poměrně vysoké hodnocení. A vzhledem k finančnímu úspěchu filmu se brzy jistě dočkáme dalšího Neesonova kousku. Že by mezikontinentální vlak?? :) 50 miliónů dolarů(rozpočet)/199 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Joel Silver produkoval nejlepší letecký thriller minulého století (BOEING 747 V OHROŽENÍ) a stojí i za nejlepším leteckým thrillerem posledních let. Collet-Sera moc pěkně vizuálně a atmosféricky vytunil solidní scénář o esemeskové hře chytré teroristické kočky s jetou, ale pořád schopnou myší na hřišti omezeném na jeden noční let. Liam tu sice není za takového sympoše jako v 96 HODINÁCH (byť má opět předepsané issue s dcerou a tu záchranu holčičky si tvůrci rozhodně mohli odpustit), ale jako vyhořelý profík, jehož instinkty ale spolehlivě nakopne první teroristická sms, je perfektní. A spolu s roztomilou Julianne Moore a za podpory pár dalších zajímavých tváří s krajně podezřelým kukučem (Mount, Stoll, Dockery) tuhle paranoidní štaci v oblacích spolehlivě táhne. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Non-Stop, já chci žít non-stop, a s tím, co přijde, mám chuť se rvát. Podobně jako hudba Michala Davida ani film Non-Stop není vrcholným dílem světového umění, děr je v něm jak v ementálu, ovšem může se opřít o charisma Liama Neesona. Je to on jako zamlada, i když jinak teď vypadá, stále má stisk buldočí, k tomu pár vrásek u očí - huh, co mám dneska s tím českým popem. No zkrátka mu to jde, jeho unaveného policajta, co se ale stále dokáže postavit za správnou věc a bojovat do posledního přetížení, mu jde bez problémů uvěřit, a tak navzdory přibývajícím logickým lapsům (ten plán by prostě neměl šanci vyjít ani náhodou), přepálenému digitálnímu přistání a Julianne Moore se mi to vlastně docela líbilo. P. S. Základ Non-Stop je podobný filmu Flightplan, který je ovšem o dva řády debilnější. A to říkám s vědomím, že Non-Stop má s logikou potíže. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (35)

  • Bill Marks (Liam Neeson) kouří cigarety značky Bilson, které ve skutečnosti neexistují. Objevily se ale také např. ve filmu May (2002). Spekuluje se, že značka je pojmenována podle Gregga Bilsona, šéfa společnosti ISS dodávající filmové rekvizity. (rakovnik)
  • Federální agenti neprocházejí stejnými bezpečnostními kontrolami jako běžní cestující, jak je vidět ve filmu. Vzhledem k tomu, že Marks (Liam Neeson) letěl ozbrojený, musel by vyplnit papíry a projít samostatnou kontrolou. Marks na to naráží, když si uvědomí, že bomba na palubu letadla byla propašována prostřednictvím kufříku jeho kolegy, který nebyl kontrolován. (tom.nosek)

Související novinky

Star Wars chtějí oscarovou posilu

Star Wars chtějí oscarovou posilu

16.03.2014

Výběr herců pro příští výlet do předaleké galaxie je náramně komplikovaný. Zatím jím úspěšně prošel jen Adam Driver (J. Edgar, Lincoln), který si zahraje zatím nespecifikovaného záporáka. Jinak se… (více)

Reklama

Reklama