Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ingeborg se cítí být starou a osamělou. Jonas je mladý, pohledný a svou krásu by mohl i prodávat. Anders trpí malou psychickou poruchou a Anna je mladá žena s tělesným postižením. Čtyři lidé velmi toužící po lásce, čtyři lidé, z nichž každý doufá v lepší zítřek, čtyři lidské duše, které spaluje touha. (ČSFD)

Recenze (122)

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Ukazuje člověka když je v nejhorším, kdy darmo se snaží je pořád sám, jak ztrácí sílu a proto vyhledává i to nejjednodušší místo kde aspoň dostane troška společnosti. Hodně lidí to nechápe. Pak ještě smeknout před Dány, protože oni ve svých filmech mluví taky o vážnějších problémech -lidstva- otevřeně. 4/5 ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Milujete svého syna?“ - „Doufám, že zemřu dřív než on.“ - „Jistě, ale milujete ho?“ - „Vždyť jsem vám právě odpověděl.“ Dle zdejších ohlasů jsem byl raději připravený na všechno. Přesto mě film několikrát překvapil. Ostatně už prolog naznačí, že tenhle snímek bude trochu jiný. Na hlavní postavy (z nichž má každá nějaký ten svůj „problém“) se valí jedna tragédie a průser za sebou, ale konstantní deprese se přece jen nekoná. Místy totiž černý humor spolu s absurdností scén překlápí snímek do tragikomedie, takže jsem se nejednou pobavil (ano, vím, skončím za to v pekle…možná). Každá z postav je nicméně ve své (ne)obyčejnosti tak sympatická (nebo spíš politováníhodná?), že vás zajímá její další osud. No a pak přijde konec (jakkoliv nepravděpodobný), který celému filmu tvoří to nejgeniálnější „zastřešení“, jaké vůbec mohl mít (prakticky celý jsem ho prosmál, jak mi bylo společně s hlavními hrdiny královsky trapně). Škoda, že už má režisér na „účtu“ jen těžko sehnatelný Swinger, protože tímto počinem, který hodnotím silnými 4*, mě hodně zaujal. ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý a zvláštní snímek. Ztvárnění je skvělé a rozdělení na kapitoly se jen tak nevidí. Každá kapitola mi něčím vyrazila dech a buď mě znechutila, pobavila nebo hodně zaujala. Dáni musí mít hodně specifický přístup k sexu, jelikož už jenom v tomto filmu, je to opravdu perla za perlou, že jsem se ani nestíhala divit, co přišlo na řadu za další zvláštnost. Celé vztahové propojení osob je výborně vymyšlené a konec nemá chybu. I když je zde taková tichá, dalo by se říci ponurá atmosféra, tak se Mikkelovi Munch-Falsovi podařilo vykouzlit i hodně vtipných scén, které mě dostali. Chybělo mi trochu více akce, a toho klasického napětí a odsýpání, ale i tak kvalitní počin. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Exkluzivní hitparáda dánských pervertů, která dá mnohým místním recenzentům naději, že v tom nejsou sami. Pro nás, co již ze statistiky víme, že po honění v parku obvykle následuje ejakulace, co běžně používáme kouli do huby, aby ta paní, se kterou žijeme, alespoň na chvíli zmlkla, co považujeme za chvályhodné, když naše děti sem tam někoho přeblafnou na hajzlu v nádražce, aby si přivydělaly na studium a co neshledáváme závadným, když kočičce chybí nějaká ta končetina, protože je pak o pár kilo lehčí a dá se s ní při tělocviku lépe manipulovat, trochu předvidatelné a umírněné, nicméně i tak se z toho budou mnohé prudérní titulkářky docela červenat. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Zvláštny druh dánskeho až čierneho humoru, vrátane konca. Toľko ľudských nedokonalosti či ako to iní nazvali "úchyliek" to sa snáď ešte nepodarilo. To ako sa to všetko navzájom stretalo a rozchádzalo aby skončilo vianočnou koledou .. hmmm život mnohých veru vedie všakovakými chodníčkami a niekedy sa aj pretnú, ako v tomto prípade.:) Film je tento mesiac ďalšie zaujímavé dánske prekvapenie. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama