Reklama

Reklama

Dr. Ludsky

(seriál)
Slovensko, 2011, 8 h 55 min (Minutáž: 51–58 min)

Kamera:

Martin Žiaran

Hudba:

Martin Hasák

Hrají:

Tomáš Maštalír, Vladimír Kobielský, Martin Mňahončák, Jana Kolesárová, Dominika Kavaschová, Vanessa Biermannová, Ondřej Daniš, Tibor Vokoun, Róbert Jakab (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Pôvodný seriál televízie JOJ prináša medicínske príbehy úplne inak ako doteraz. Fiktívne príbehy o lekárskych pochybeniach či zlyhaniach sa v mnohých prípadoch inšpirovali skutočnými udalosťami. Tomáš Maštalír ako MUDr. Daniel Ludsky je odborník na diagnózy a zanedbanie lekárskej starostlivosti. Ako súdny znalec často spolupracuje s políciou. Dr. Ludsky nie je  hrdina, na akých sme zvyknutí – je inteligentný, nekompromisný, arogantný a netrpezlivý. Neznáša lajdáctvo a neschopnosť, takže medzi kolegami veľa priateľov nemá. Ale verí v pravdu a v právo pacienta na slušné zaobchádzanie. Ani v súkromí nie je veľmi šťastný. Je rozvedený a popri práci sa snaží nájsť si čas na svoju dospievajúcu dcéru. (TV JOJ)

(více)

Recenze (220)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Serial je postaveny na slovenskem "Housovi". Libi se mi ale prostredi Bratislavy a hlasky Ludskyho. Co se mi naopak nelibi a pripada mi trapny, je ceskej dabing. Za A: proc dabujou slovenskej serial??? Jsme debilove, co nerozumej slovensky? A za B: stejne trapny je, ze hlavni postavu dabuje Martin Stropnicky, tedy daber House. Kdyz teda zavrete oci a budete poslouchat jen hlasy, muzete si myslet, ze koukate na House. Jinak zpracovani je dobre - na cesko-slovenske pomery. ()

ti88na

všechny recenze uživatele

Súdny znalec - štátny zamestnanec jazdí na miliónovom aute, býva v hausbote, fajčí cigary a pije drahý chľast. Realita ako sviňa. Tak veľmi chceli tvorcovia vykradnúť Dr. Housa až sa zabudli prispôsobiť slovenským pomerom. Dosť blbé, keďže ide o seriál zasadení na Slovensko. Alebo nám chceli povedať, že aj tak každý berie úplatky tak čo sa budeme trápiť s prispôsobením majetkových pomerov k zamestnaniu hlavného hrdinu? ()

Reklama

Allien.9 odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné, co všechno dokáží Češi a Slováci vyplodit. "Dr. Ludsky" je nejen nechutnou kopií populárního "Dr. House", je ještě navíc hloupý a směšný. Jistou měrou k tomu samozřejmě přispívá i pan Maštalír, na jehož herecký projev se opravdu nedá dívat (ono se vlastně nedá dívat ani na ten zbytek). Vydržela jsem úmorné tři díly a nemohu jinak. ()

Beagle

všechny recenze uživatele

Já nějak nevím. Po prvním díle jsem na rozpacích - inspirace Housem je tady zřejmá (tvůrci se tím asi ani netají), což by samo o sobě nebylo špatné. Ovšem to česko-slovenské prostředí mi k tomu nehraje, stejně jako dabing (podle mě nebyl nutný) a hlavně - medicínsky jsme zase někde na úrovni Ordinace v růžové zahradě. A není mi jasné, v jakém oboru je doktor Ludsky vlastně soudním znalcem? Odborníky na diagnózy jako takové tady u nás nemáme, je tedy patolog, nebo soudní lékař, nebo něco úplně jiného? Nevím nevím, jestli se z toho nakonec vážně vyklube "jen" slovenský House říznutý Ordinací, tak to bude tak za 2 hvězdy... ()

marlon 

všechny recenze uživatele

Osobne ma seriál tak trocha prekvapil, nakoľko som čakal totálnu sračku. Takto sa na to dá pozerať, aj keď niektoré scény a najmä samotná hlavná postava vyvolávajú úsmevy na tvári. Každopádne moje hodnotenie výrazne ovplyvnil vedľa hudobného podmazu najmä výkon Žeňu Libezňuka, herca ukrajinského národného divadla v Prešove, ktorý všetkým účinkujúcim ukazuje, čo herectvo vlastne je. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Seriál mal pôvodne vzniknúť v roku 2009 s plánovaným nasadením v roku 2010, no jeho nakrúcanie začalo až 12. júna 2010 a premiéru mal na jar 2011. (fugyx)

Reklama

Reklama