Reklama

Reklama

Chlap na roztrhání

  • USA Playing for Keeps (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bývalý profesionální sportovec se snaží odčinit svou minulost tím, že začne trénovat fotbalový tým svého syna. Bohužel však zjistí, že maminky jeho svěřenců jsou strašně krásné a neposedné a dost těžko se jim odolává. (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (159)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Konečně film o tom, že to i chlapy nemají jednoduché když ztratí rodinu. Hrdina příběhu je bývalý slavný fotbalista, který má přirozený a zcela reálný trable. Snímek se chvíli tváří jako rodinný film, chvíli jako romantický. Životní úděl hlavní postavy je komplikovaný, což jsem mu vůbec nezáviděl. Citové záležitosti tu jsou dosti silné a dají zabrat i mužskému divákovi. Pokud tedy má nějaké to porozumění. Snímek je velice dobře natočen. Hlavní přísadou je, že nutí ženy přemýšlet nad tím, že ne všichni chlapy jsou sviňáci. Existují i otcové milující své děti, a kteří jsou pro ně udělat vše. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Gerard Butler nám dokázal, že je furt sexy, ale na tom prostě nejde stavět celý film (i když se o to tvůrci pokoušeli). Shrnutí této "komedie"? Vezmete playboye kapku za zenitem, který je ukázkovým případem životního zkrachovalce (bývalý zraněný fotbalista nečekaně), přisypete pár postarších roštěnek, které jsou stále krásné a čpí sex-appealem jako Uma, Judy a Catherine. Potom přihodíte exmanželku Jessicu Biel, obyčejně působící oproti těm roštěnkám, za to nejvíc krásnou a přirozenou, jíž se snaží zkrachovalec získat zpět, ačkoliv už chystá svatbu s jiným. K tomu přidáte prachatého vypočítavého a na kamaráda si hrajícího žárlivce a přitom nevěrníka Dennise Quaida. Přihodíte syna, na nějž otec sere a máte z toho tento podprůměrný film s asi třemi dobrými vtípky. Ale na nějaký ten všední večer po práci na odpočinek jako dělané. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Až do závěrečné pětiminutovky jsem byl neoblomně rozhodnutý dát této podívané nadprůměrné čtyřhvězdičkové hodnocení, neboť mě toto romantické drama, jen tak mimochodem, v žádném případě nejde ani okrajově o komedii, vážně bavilo a já tak neměl jediný důvod hodnotit ten film nějak hůř. Samozřejmě, hlavním pozitivem bylo vážně parádní obsazení, kdy Butler je prostě osobnost jak bejk, má styl, má charisma, má dar zaujmout, je to prostě tahoun a navíc dokáže takto přesvědčit jak v roli akční, tak komediální, romantické i dramatické, což už mnoho dalších herců nedokáže a Butler zde tak potvrdil svou extratřídu. Tvůrci si úspěch po této stránce ovšem pojistili ještě i vážně výborným dámským obsazením, kdy především ženy zralého věku, Catherine Zeta-Jones a Jessica Biel, jsou neuvěřitelně sexy a navíc sympaťandy, přičemž ale zvládají své role i po stránce dramatické, takže ňamka, škoda tedy jen castingového průšvihu s odpudivou zrůdičkou Umou Thurman, ale budu předstírat, že se tam vlastně ani nemihla. Sympatický je jinak i Butlerův malý syn, oddychovější složku pak tvoří Iqbal Theba s Dennisem Quiadem, prostě jak jsem již zmiňoval, obsazení táhne celý film jasně nahoru. Příjemně a sympaticky působí ale i veškeré postavy všech jmenovaných hvězd, díky čemuž celý film pak působí velice lidsky, neodtažitě a prakticky tu není postava, které by se nedalo nepřát, což je také docela unikát. Zápletka je jinak poměrně fajn, má spád, divák moc netuší, jakým směrem se bude film a život všech postav ubírat, velké plus si u mě film získal samozřejmě i díky fotbalovému tématu a velkou a důležitou roli tu sehráli i silné a hlavně fungující emoce, kterým jsem vážně podlehl, a to moc rád. Jak už jsem ale zmiňoval, v posledních pěti minutách přišla zcela zbytečná podpásovka, kdy tedy v žádném případě nejsem nějaký extra odpůrce happyendů a zvlášť, pokud se to týká tak sympatických postav, jako zde, ovšem dosáhnout ho tak křečovitým, hloupým, nesoudným a až násilným způsobem, jakým se to „podařilo“ tvůrcům právě tady, tak to mě vyloženě otrávilo a nakonec i můj celkový dojem ve výsledku dost podstatně negativně ovlivnilo. Takže nakonec kvůli zbytečně zpackanému a nepřirozenému vývoji v závěru filmu dávám této podívané hodnocení jen průměrné, přestože zbytek Chlapa na roztrhání je v rámci žánru naopak velice povedený a příjemný. ()

castor 

všechny recenze uživatele

A teď si pojďme začutat. Drama Sedm životů bylo dle mého úspěšným útokem na divákovy city, životopisné Štěstí na dosah poctivou americkou záležitostí, kterak vždycky může být ještě hůř. Naposledy se Ital Gabriele Muccino pokusil zejména ženské diváctvo semlít otřepanou story o tom, jak na syna, bývalou manželku i společnou budoucnost ještě není pozdě. Charisma hereckých představitelů by se dalo krájet, jen je škoda, že se tvůrci neobtěžovali přijít s něčím alespoň krapet originálním. Prostě oprášili hollywoodský příběh podle šablony 194C. Muccino je ale jinak šikovný chlapík, formálně mu to šlape, ví, jak scénu slušně nasvítit, jak vést herce, jak trefit ten ideální okamžik, který podlomí právě zmiňované ženské publikum. A mnohdy nejen to.. ()

virus10 

všechny recenze uživatele

Sice to není komedie k popukání, ale i tak trošku nadhodnotím, protože se jedná o velice milý film u kterého se místo velkého smíchu dostavuje spíše chvilkové pousmání. Ač je podobných filmů strašně moc, zde vše funguje tak, jak má a to i díky sympatickým postavám. Známých herců je tu dost dost a fotbalové prostředí taky neuškodí.***19.9.13 Svědomí pracuje, takže zase snižuji. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (12)

  • Po kritike a finančnom neúspechu režisér Muccino neskôr z toho obvinil zmätené zameranie filmu kvôli trinástim producentom, z ktorých „každý chcel iný film“, a tiež zlý marketing. (Arsenal83)
  • Roger Ebert v Chicago Sun-Times pochválil výkon Jessicy Biel: "Jessica Biel v role Stacie si kradne film pre seba." Napriek tomu však herečka dostala nomináciu na Zlatú malinu v kategórii Najhoršia herečka vo vedľajšej úlohe. (Arsenal83)
  • The New York Times film označil za „najhorší film roka 2012“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama