Reklama

Reklama

Neobyčejný život Timothyho Greena

  • USA The Odd Life of Timothy Green (více)
Trailer 1

Když Cindy a Jim Greenovi zjistí, že nemohou mít děti, zhroutí se jim celý svět. Pokoušejí se dál vést normální život, Cindy pracuje v místním muzeu tužek, Jim se vrací ke svému zaměstnání v továrně. Manželé se ale odmítají vzdát naděje a věří, že se jednoho dne vytouženého dítěte dočkají. Sepíšou vlastnosti a povahové rysy svého budoucího dítěte na papír, ten pak vloží do truhličky a zakopou ji na zahrádce. Jedné noci je probudí bouře, a u jejich dveří se objeví chlapec celý špinavý od hlíny. Jmenuje se Timothy, je slušně vychovaný a chová se přátelsky. Cindy je zaskočená, stejné jméno by vybrala i pro svého syna. Jim a Cindy se domnívají, že Timothy utekl z domova, pak ale objeví na záhoně velkou jámu a zjistí, že má Timothy nohy porostlé listy. (TV Nova)

(více)

Videa (39)

Trailer 1

Recenze (278)

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Chtěli originalitu a sami se utápěli v průměrnosti. A k tomu se vezli na povrchní vlně všeho toho, z čeho se (patrně) toužili vymanit: rivalita, satisfakce, haštěření, atd... Polovinu situací jsem vůbec nepochopila, ale na to už jsem si u některých amerických filmů zvykla. Zkrátka obvyklá šablona: "Jsem tady, tak se ze mě poserte" (jinými slovy - mých 10-15 vteřin slávy). Za to přeci stojí nejenom žít, ale to je zřejmě i smysl života. P.S. Tím ale nepomlouvám kluka, ten byl báječnej. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, jehož přijetí se odvíjí od divákovy povahy. Přistoupíte-li na jeho sentimentalitu, nemůžete si tuhle pohádku pro dospělé neoblíbit. Milý, i přes svou fantasy zápletku civilní, se sympatickými herci (včetně hlavního dětského hrdiny) a několika naznačenými jímavými metaforami. Bohužel však potenciál rodinného dramatu nepřekračuje onu pohádkovou rovinu a zamrzí absence trochu hlubšího scénáře - pak by šlo o plnorancovou podívanou. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Timothy je dítě, které se zjevilo za silné bouřky a nikdo neví, kde se vzal, ale jedno je jisté. Ať už jsou si to hlavní hrdinové ochotni přiznat nebo ne, tak tenhle ne tak úplně obyčejný chlapec změní navždy jejich životy. Miluji rodinné filmy, a když je v nich trochu tajemna, tak tím lépe. Tenhle film patří přesně k těm filmům, na které se rád podívám, a které si i dokážu užít. Nedělá mi totiž problém přistoupit na nápad tvůrců a hrát s nimi tu jejich hru až do konce, a tenhle film byl navíc příjemný, neuvěřitelně milý, hřejivý, lidský a tak trochu i sentimentální, a to jsou přesně ty vlastnosti, které film dělají z mého pohledu lehce stravitelným. Dalším kladem filmu jsou potom herecké výkony. Představitel hlavní role mi byl nesmírně sympatický a věřil jsem mu všechna slova i gesta celkově mi imponoval, což je ale možné říci i o ostatních hercích. O tomto filmu tak ve výsledku platí, že je to film, který má srdce i duši, a díky tomu je filmem, na který jen tak nezapomenu a který bude v mých myšlenkách poletovat ještě hodně dlouhou dobu. Tenhle rodinný fantasy snímek se opravdu povedl a hodnotím ho lepšími čtyřmi hvězdami. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kýčovitá pohádka, která se však velmi sympaticky netváří nijak nabubřele a nepůsobí na mě velkohubým falešným tónem jako je tomu například v Koupili jsme Zoo. Vzhledem k tomu, že kýč mi opravdu nevadí, herci byli ve svých jednoduchých roličkách prostě příjemní a splněné sny je vždycky hezké sledovat, jdu na tři. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Nechcem pôsobiť príliš precitlivelo, ale toto je fakt hrejivý film. Funguje predovšetkým vďaka Timothyho priamočiarosti ("Ako sa máš, mladý muž?" "Celkom dobre, starý muž."), ale mňa dostal aj humor dospelých, resp. ich snaha o výchovu ("Čo urobíme s tým dievčaťom, ktoré som kopol do hlavy?""Hm.... Keď ju zbadáš, utekaj opačným smerom."). Film je občas burtonovsky čarovný (myslím, tie menej temné burtonovky) a aj keď obsahuje pár "amerických" tém (spoveď pred sálou plnou ľudí), neskutočne som sa bavil... Takým oživujúcim nenásilným humorom... Scenárista AKO NA VEC to stále vie... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • V jednom rozhovoru v období natáčení 10letý CJ Adams přiznal, že nohy na plakátu nejsou jeho, ale dvojníka. (Dr Lizal)
  • Jennifer Garner si zahrála bezdětnou matku usilující o adopci už ve filmu Juno (2007). (=woody=)

Reklama

Reklama