Reklama

Reklama

Katarině je dvacet let a žije na bezútěšném městském předměstí, v němž útrpně setrvává bez jakýchkoli plánů do budoucna. Život se jí změní až ve chvíli, kdy objeví hudbu, konkrétně uslyší představení Mozartova Rekviem v Göteborgské koncertní síni. Katarina chce za každou cenu vstoupit do překrásného, zbrusu nového světa tónů a cítí, že musí co nejdál utéci od svého ošklivého života. Cesta k vnitřní svobodě je ale záludná, plná lží, zrady a nebezpečného vztahu se skladatelem Adamem. Dívka je pro získání nové identity schopna čehokoli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (78)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tohle, že je debut Alicie Vikander? Za mě dobrý, alespoň tady na rozdíl od současných filmů vypadá jako, že je opravdu ze Skandinávie. Jen si říkám, proč to herečky vždycky mají tak složitý a musí jít přes sexuální scény, aby ukázaly, co v nich je. Nebo se pletu a tento film je o něčem jiném? Jinak klasická skandinávská depina s psychiatričkou v hlavní roli. Je až fascinující, kolik sebevědomí Alicia před plátnem nabyla od této role... ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Příběh Till det som är vackert veskrze nemá tolik co do sebe - depresivní je jenom tak napůl, zato odcizený (stejně jako protagonistka sama) zcela kompletně. Po celou dobu dává divákovi titěrné indicie, aby v závěru stoprocentní silou udeřil, a vy si uvědomili, že dospěl vlastně v nevyhnutelnou pointu. To, co teprve film povyšuje na speciální úroveň, je špičkový výkon teprve 20leté Alicie Vikander. Její ztvárnění neobyčejně komplikované hlavní postavy bylo natolik přesvědčivé a osobité, že ihned stahuju veškeré její další snímky. --- Mimochodem Katarina v žádném případě není "Milovaná" (netuším, kde se zase vzal ten český překlad). Zato je krutě nespolečenská, dětinská, naivní, leč houževnatá; mlčelivá a přece vznětlivá; neznalá, ale zároveň vnímavá a učenlivá; snadno se dojme... no byla velká radost ji zkoumat, však si to zkuste sami. ()

Reklama

kocik1 

všechny recenze uživatele

On ji chtěl jenom využít, ale ona chtěla být využívána dál. Nejspíš věřila, že když se dostane mezi tzv. lepší společnost, i lidé v ní budou lepší.... Alicia Vikander celý film vytáhla svým výkonem nejméně o jednu hvězdu nahoru, její Katarina každou chvíli mění výraz, jednou je naivní, plná očekávání, aby v příští vteřině byla zadupaná, nešťastná, doufající a každé hnutí mysli jí musíme věřit. Samotný film ale trochu nešťastně kazí začátek a konec, začátek proto, že holka, která to dělala ve městě s každým, bude pravděpodobně otrlejší a konec proto, že....měl skončit o chvíli dřív. Nevěřím totiž, že za daných okolností byl možný návrat. Když jednou vstoupíš do řeky, vždycky se namočíš. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Navzdory zdejšímu hodnocení mi Milovaná nepřijde tak zručně natočená jako druhý kousek od Langseth - Hotel. Oba z velké části fungují hlavně díky bezchybnému a poutavému výkonu Aliciy Vikander, ale tady je lehce slabší námět i zpracování. Každopádně slušně zvládnuté drama, ale spíše než režisérka/scenáristka a každý jiný, se tu dá chválit hlavní herečka. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

O čem je Milovaná si může každý přečíst nahoře v obsahu, ale tak brilatní výkon Alicie Vikander to se musí vidět a věřte mi, stojí to opravdu za to. Oči které mluví, výraz v obličeji při poslechu vážné hudby, zrůžovělé tváře, které přidaly na uvěřitelnosti v těch správných momentech a mohla bych pokračovat. Silný, emocemi nabitý příběh vám mohu jen doporučit. Končím větou, která se filmem často prolínala : "Odvaha je jediným životním měřítkem." Tak jděte do toho. 90% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Alicia Vikander vyhrála cenu Guldbagge, švédskou obdobu slavných Oscarů, a to za nejlepší ženský výkon v hlavní roli. (ellegrey)
  • V roce 2011 byla Alicia Vikander spolu s ostatními začínajícími herci jmenována tzv. Shooting Star, což je ocenění, které uděluje Evropský filmový institut vycházejícím mladým hereckým talentům na Berlínském mezinárodním filmovém festivalu. (ellegrey)
  • Pre Alicia Vikander prvá významná úloha, ktorá pritiahla značnú pozornosť vo filmovom priemysle, pričom ďakovať môže práve režisérke Lise Langseth, ktorá hľadala neetablovanú herečku, ktorá by stvárnila hlavnú úlohu v jej novom filme, a objavila a vybrala si práve Aliciu Vikander. (Arsenal83)

Reklama

Reklama