Reklama

Reklama

Zločin

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2011–2014), 33 h 47 min (Minutáž: 43–60 min)

Tvůrci:

Veena Sud

Hudba:

Frans Bak

Hrají:

Mireille Enos, Joel Kinnaman, Billy Campbell, Liam James, Michelle Forbes, Brent Sexton, Kristin Lehman, Eric Ladin, Jamie Anne Allman, Evan Bird (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(44)

Sarah čeká poslední den v práci. Stěhuje se i se synem za snoubencem. Je však povolána do parku, kde se našel dívčí svetr a kreditní karta. Vyjde najevo, že oblečení patří pohřešované dívce. Osobní život bude muset jít na chvíli stranou... (TV Prima)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (412)

6thSun 

všechny recenze uživatele

Zásadní část tohoto seriálu je věnována rodině, která ztratila svoji milovanou dceru. Jejich nekonečné trápení je nám opětovně připomínáno a jsme s ním neustále konfrontováni. Záleží tedy jedině na hloubce naší empatie, kterou jsme schopni do tohoto traumatického sdílení investovat. Pokud se nechcete dívat desítky minut na sugestivní záběry trpící rodiny, jděte raději od toho. Pro všechny ostatní to bude právě díky tomu sice nelehký, o to však silnější a vpravdě výjimečný PROŽITEK. 90% /////////////////// Update: Na začátku druhé série je bohužel jasně vidět, že téma bylo dokonale vyčerpáno a tvůrci vaří z vody, která je, pokud se nějakého zajímavějšího děje týká, hodně zkažená. Po třetím dílu přestávám seriál otráveně sledovat a výše uvedené hodnocení je tak platné pouze pro první sérii. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Twin Peaks meets Samotář v Seattlu :) Mám rád krimi seriály, kde vydrží jedna vražda celou sezónu, nebo i více. A zároveň pokud si seriál udrží po celou dobu hutnou atmosféru. A The Killing k takovým zajisté patří. Je tam několik nedostatků - děj je postupně až moc rozmělňován, každou druhou scénu prší (já vím, to byl záměr, ale ponurost jde udělat i jinak než deštěm), ale táhne to netradiční duo detektivů a většina věcí má hlavu a patu. Twin Peaks to není (i když je tu pár podobností), ale dobrý seriál určitě... a byl bych zvědavý i na dánskou předlohu. (1. sezóna - 80 %, 2. sezóna - 50 %, 3. sezóna - 65 %, 4. sezóna - 70 %) ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

The Killing je poměrně výjimečná záležitost a rozhodně patří k tomu lepšímu, co můžou kriminální seriály nabídnout. Výborná hutná atmosféra, podpořená neustálým deštěm, pochmurno, depresivní scenérie a skvělý scénář plný nečekaných zvratů, plus vždy povedený závěr. Postavy jsou napsané trefně, vše do sebe zapadá a je hezky promyšlené. Výjimečné jsou už jen postavy. Nejedná se totiž o žádné uhlazené a zářivé, americky krásné detektivy, ale právě naopak. Hlavní dvojci tvoří na první pohled běžní lidé, s běžnými problémy. To je mi hodně sympatické. Oni vlastně jak Holder tak i Linden, jsou tím nejlepším odrazem toho, co mají tito dva protagonisté pro tento seriál představovat. Oba svým chováním zpočátku působí místama opravdu záhadně, dá se říct až mysteriózně, ale zároveň nikdy ne tak, aby to diváka 'bolelo'. V průběhu řešení všech těch vražd, se ale začínají jejich postavy postupně vyvíjet a prohlubovat a tak se nás autoři snaží nenápadně vtáhnout ne jen do jejich myšlení čistě z pohledu detektivů, ale také do jejich soukromého života, kdy si pomalu ale jistě začínáte uvědomovat, že Holder a Linden jsou od sebe tak odlišní, až jsou vlastně uplně stejní. Takže co mě na tomto seriálu baví snad ještě víc než samotné řešení záhad, je rozhodně vývoj tohoto vztahu, který je opravdu zajímavý a tak trochu netypický; což je docela vítaná změna od jiných kriminálek. Seriál se ale hlavně vyznačuje jednou zajímavou věcí, kterou ne každý divák akceptuje. Tvůrci totiž s divákem od začátku manipulují a vedou ho tam, kam chtějí oni. Dívak většinu času nemá příliš prostoru k tomu, aby odhalil něco sám, protože mu jsou předkládány věci, které vedou cíleně k chybným závěrům. Pokud však na tuhle hru ale divák přistoupí, neměl by být zklamán. - "Hey, wasup Linden?!" ()

Pugo 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý ma napriek viacerým klišé pohltil svojou neskutočnou atmosférou upršaného a mrazivého Seattlu. Takto si predstavujem noir prostredie thrilleru. Postupná gradácia každého dielu (i celého serálu) ukončená scénou (tiež so skvelým záverečným lejtmotívom) premosťujúcou na ďalší diel nemôže chýbať. No a samozrejme vynikajúci herci, každý jeden, ale hlavne Joel Kinnaman - ten si ukradol celý seriál pre seba, do 2-3 rokov z neho vyrastie najväčšia škandinávska hviezda (Robocop!). I napriek všetkým superlatívom, hodnotenie som si držal na 4, niektoré dejové linky boli zbytočné a iba naťahovali samotný seriál. Záverečný dvojdiel a hlavne celkové rozuzlenie - emocionálna bomba málo vídana v televíznej tvorbe to vytiahla na 5. Naozaj ide o podarené finále. Teším sa na novú sériu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

The Killing představuje přiměřeně mrazivou, severskými kriminálkami inspirovanou atmosféru ve všedním a ryze americkém prostředí. Tato zajímavá kombinace je obohacena také o širší kontext velice zajímavého a tak trochu tajuplného příběhu, který se plynule rozrůstá jak do délky, tak do šířky. Policejní postupy nejsou rozebírány úplně do podrobna, ale dodržují zásadu realističnosti. Přidejte k tomu dva charismatické detektivy a máte parádní kriminálku, která dokáže skvěle vtáhnout a nepustit. Zejména první dvě řady opravdu nemají chybu (9/10), ty další už jsou "jen" velmi dobré. (8/10) ()

Galerie (535)

Zajímavosti (9)

  • Ačkoliv je děj seriálu zasazen do washingtonského Seattlu, natáčení probíhalo výhradně v městech Britské Kolumbie v Kanadě, Vancouveru a stotisícovém Coquitlamu, kde se nachází i nemocniční zařízení Riverview Hospital z pilotního dílu. (Conspi)
  • Sofie Gråbøl, hlavná predstaviteľka pôvodného dánskeho seriálu, si v americkej verzii zahrala menšiu rolu advokátky menom Christina Niilsen. (Carol Pifková)
  • Herečka Mireille Enos na sebe prozradila, že před natáčením seriálu ten původní dánský z roku 2007 nikdy dřív neviděla. (Conspi)

Související novinky

Robocop v Suicide Squad?

Robocop v Suicide Squad?

16.02.2015

Joel Kinnaman prorazil díky detektivnímu seriálu The Killing a loňský Robocop ho měl proměnit v novou hollywoodskou hvězdu. Nakonec to tak úplně nevyšlo, pětatřicetiletý Švéd ale rozhodně nehází… (více)

Drsný Preacher do party s Walking Dead

Drsný Preacher do party s Walking Dead

19.11.2013

Nekompromisní hrdina od „komiksového Tarantina“ Gartha Ennise už měl uzřít filmová plátna (zajímali se o něj taková jména jako Darren Aronofsky nebo Mendes) i televizní obrazovky (seriál z produkce… (více)

Mark Strong bude mocný i v televizi

Mark Strong bude mocný i v televizi

26.03.2013

Ještě nedávno jsme měli dojem, že se natáčí víc filmů s Markem Strongem než filmů bez Marka Stronga, ale nikdo si nestěžoval – v drtivé většině rolí byl skvělý a pokaždé jiný. Tak, a od léta si ho… (více)

Colin Farrell v dobách artušovských legend

Colin Farrell v dobách artušovských legend

16.03.2012

Je to docela překvapení. Studio Warner Bros. koncem loňského roku slibovalo nové pojetí artušovských příběhů v romanticko-dobrodružné fantasy Arthur and Lancelot. Titulní postavy si měli zahrát Kit… (více)

Reklama

Reklama