Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Generation Um režiséra Marka Manna sleduje jeden den v životě Johna (Keanu Reeves) a jeho dvou krásných společnic (Bojana Novaković a Adelaide Clemens). Den v životě lidí na okraji společnosti, lidí, kteří v rušném New Yorku putují bary, oddávají se sexu a netuší, kam je život dovede. (ssfan)

Videa (2)

Trailer

Recenze (22)

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Keanu se nechá v klubu na hajzlu překouřit kamarádkou a dělá u toho, že nevidí. Pak se vrátí k baru a dál pokračuje v řeči. Jeho kamarádka je v pohodě, nalitá, ale v pohodě. Dorazí domů, má z toho depku, že vede život úplně na hovno, ale večer se sbalí a znovu vyrazí do víru velkoměsta. Keanu už to nevydrží a začne mít chytrý řeči. Asi se mu ta kuřba nelíbila. ()

Azrael 

všechny recenze uživatele

Generace Um… je film troufl bych si říct ‘‘artovní‘‘ kde ho provází celou dobu jedno slovo…zvláštní.Ať jde o třesoucí se kameru,zdlouhavé záběry na nic nebo dialogy u kterých ve velké části nevíte o co jde (ne že bych je nechápal ale po jejich konci jsem si řekl hmm a proč o tom mluví?).V hlavní roli Reeves (John) který si rozhodně ostudu neudělá a role podivína mu sedla ale jak ho do filmu dostal je mi neznámo.Slečny jsou pěkné a jejich herecký výkon nevykoj k filmu celkem sedí.Příběh podivína Johna který toho moc nenamluví a bezduše proplouvá svým životem ve kterém mu dělají společnost dvě narušené kamarádky,kočka a spolubydlící co tvrdí že je jeho bratranec rozhodně není pro každého.I když zatím všechno napovídá v neprospěch filmu tak jsme se po čase do něho svým způsobem vžil a užíval jsem si ty dialogy,podivné chování a Johnovu vášeň pro natáčení kamerou kterou ukradl(což je jedna z nejlepších scén).Jak už jsem psal tento zvláštní film není pro každého a pochopím když někdo řekne že tento film je ‘‘ kravina ve které se nic neděje a nedává smysl‘‘ ale mě se líbil a kupodivu dost.Mám pocit že se autor snažil udělat film originálním způsobem (takovou mám představu,takto to vidím,takto to bude .) bohužel sním obecenstvo jeho vizi nesdílí a výsledkem je Generace um po jejímž shlédnutí budete kroutit hlavou a opakovat frázi WTF.I tak se ne něj po pár týdnech rád podívám znovu a budu se divit jak to že se mi to líbí 4*(70%) ()

Reklama

Kunderion 

všechny recenze uživatele

Chybí tomu jasnější motivace všech třech antihrdinů. A ve spoustě věcí je to nedotažený. Ani fakt, že John (Keanu) vlastně dělá profi-šoféra těm dvěma kurvičkám, není žádná vysvětlující pointa. Jinak je ale atmosféra neworskýho předměstí dokonalá. A obě hlavní herečky hrajou skvěle. Nechápu tak nízký hodnocení, to si ani herci ani režisér nezaslouží... ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem se Mark Mann snaží jít na to trochu jinak,ale přijde mi to prapodivný za jakým účelem.Začátek se mi i líbil,vůbec mi nevadila ta osobitost snímku jak bude plynout.Bohužel v moment,kdy si John veme kameru do ruky to je totální průser.Film jsem si pustil kvůli Adelaide Clemens,který fandim a tady docela si zahrála,ikdyž místama to bylo taky krečovité,ale ono celkově film vyšumí tak do prázdna a hlavně začne nudit,což jsem usnul v půlce filmu.Rád si poslechnu keci o všem,podívám se na jiný film,ale když mě má co nabídnout.Tady jsem toho postrádal moc a ten střih snímku je taky jak kdyby se to učili v Movie Makeru a nevěděli,že střih diváka nemá rušit pětisekundovýma záběrama do pryč,to vážně není originální a celý film se tím snaží hrozně být.50% ()

mark9th 

všechny recenze uživatele

Som trosku sklamany z Reevesa. Nie pre to ako to zahral, ale ze sa na to vobec dal. Ono ani s dramou to nema vela spolocne az na ten koniec, avsak ani tu paradoxne pointa nebola uplne dotiahnuta, rovnako ako pocas celeho filmu nebolo nic vysvetlene. A, ze sa to sem-tam zahra na kusok umenia, pri tom mnozstve chybajucich ''informacii'' je az smutne smiesne. Bohuzial je to mimo moj vkus. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama