Reklama

Reklama

Velkolepé století

(seriál)
  • Turecko Muhteşem Yüzyıl (více)
Turecko, (2011–2014), 255 h 35 min (Minutáž: 88–157 min)

Hrají:

Halit Ergenç, Nur Fettahoğlu, Selim Bayraktar, Selen Öztürk, Mehmet Günsür, Vahide Perçin, İlker Aksum, Meryem Uzerli, Cansu Dere, Yusuf Berkan Demirbag (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(139)

Obsahy(1)

Turecký seriál o životě sultána Sulejmana a jeho panování v Osmanské říši. V příběhu se odrážejí turecké zvyky. Je založen na rekonstrukci života v paláci a harému. Vykresluje vztahy sultána k jeho lidu a k rodinným příslušníkům, především k jeho matce, obecně k ženám a otrokům.
Velkolepé století začíná. V roce 1520 mladý princ Sulejman přebírá vládu po svém zesnulém otci Selimovi. Je mu dvacet šest let, když se stává novým osmanským vládcem a u moci zůstane dlouhých čtyřicet šest let. Na svědomí má celou řadu reforem a v plánu velkou válku, která má Osmanskou říši proměnit ve světové impérium. Jeho život však vedle velkého snu o podrobení si světa ovládá krásná otrokyně Roxelana. Ta v touze po pomstě za smrt rodičů vstoupí do sultánova života a z řadové příslušnice harému se stane sultánovou nejoblíbenější milenkou a následně i manželkou. Vzájemná nenávist mezi ní a Sulejmanovou současnou ženou a matkou jeho syna vyústí v boj, který změní budoucnost Osmanské říše. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (160)

marek29 odpad!

všechny recenze uživatele

Parodie a lehký odvárek telenovely Tisíc a jedna noc, nad kterou jsem se zde už rozplýval. Důrazně varuji před vymýváním mozku, které vám tento rádobyseriál zajisté způsobí. Už jen to, že mezi pravidelné sledující patří jistá emočně nestabilní Mársy z jisté Rudice a její starší dcerka Ivuška je značně rozrušivé. Chraňte před Stoletím vlastní děti a sami se taky nenechte zaslepit..! peace ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Další seriálová televizní sračička, která na seriálovou televizní sračičku vypadá úchvatně a kdyby byla naše veřejnoprávní ČT co k čemu, vezme si z ní příklad a natočí pořádný seriál z našich dějin, a ne sračky typu Jana Husa. Viděl jsem tři a půl dílu a byl překvapen, jak se dá natočit historický televizní seriál, a to prosím ve filmově zaostalém Turecku. Na imdb 65 %. ()

Reklama

1david135 odpad!

všechny recenze uživatele

Ďalšia marektingová pičovina ktorá sa snaží zarobiť na citoch druhých ako Vilo Rozboril,na takejto komerčnej kokotine si títo špinavci zarábaju prostredníctvom "Voyo" -_- a ďalších zahraničných online kanáloch ktoré stoja nemalé peniaze čiže ak ste bieberov fanúšik alebo nejaká vyptlaná piča ktorá sa výživa s marketingovích slz tak prosím .... -_- ()

haffen odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tento serial je skutočný masakeeeer!!! :D Kľudne sa rozpravaju dvaja blbci a do toho hudba že mam pocit, že pozerám Aliens. Desať sekund záber na sultana, desať stolička, potom sultan, odchádzajúci dedo s divným kvetináčom na hlave, sultan, dvere, stolička, dedo, dvere, sultan, stolička a uz je 5 min. tej sračky v ťahu. Neskutočne čo ľudia dokážu pozerať. Radšej zapnem Očko a budem čakaľ na najnovší house hit Pariž Brusel Hilton... 0%! P.S. tí čo hovoríte, že treba pozrieť viac dielov a potom súdiť. 5 minút je dosť! Pozerať aspoň tri diely, tak buď zošaliem, rozmlátim televízor, alebo si to hodím. Toto normálny človek nemôže vydržať. ()

slatkac 

všechny recenze uživatele

Na úvod poznamenám, jak mě zaráží kolik lidí dalo odpad, aniž by zkouklo jeden díl. Já si tu odvahu dal a jeden díl zkouknul. Očekával jsem podobnou hovadinu jako Tisíc a jedna noc a to se taky potvrdilo. Seriál plný nevkusných dialogů, špatných herců (jsou ti lidi vůbec herci??) a debilní hudby. Prostě odpad na n-tou. Budu ale shovívavý, a dám 1* sobě za to, že jsem se aspoň nepoblil. ()

Galerie (370)

Zajímavosti (13)

  • Autoři seriálu čerpali kromě historických událostí také z knih spisovatele Jeana-Michela Thibauxe. (peeteno78)
  • Práva na vysílání byla prodána do více než 50 zemi světa. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama