Reklama

Reklama

Legenda Korry

(seriál)
  • Česko Avatar: Legenda o Koře (více)
USA, (2012–2014), 19 h 56 min (Minutáž: 23 min)

Hrají:

Janet Varney, Jeff Bennett, Dee Bradley Baker, P.J. Byrne, David Faustino, J.K. Simmons, Seychelle Gabriel, Mindy Sterling, Logan Wells, Kiernan Shipka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Desítky let poté, co Avatar Aang zachránil svět přichází do moderního Republic City upřímná 17letá dívka jménem Korra, aby trénovala a poznala svůj osud. (SkyShowtime)

Recenze (119)

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Hodnocení nelhalo a Korra je opravdu viditelně slabší než Aangův příběh, za mě to není nějak drasticky horší, ale chápu všechny, které seriál naštval a považují ho za dost špatné dílo. Každá série má svoje klady a zápory, někdy je záporák povedený a někdy je hrozný bez pořádné motivace či je naprosto generický. Všechny série mají jeden výrazný problém společný a tím je... Korra! Hlavní hrdinka je totiž hrozná a štvala mě od prvního do posledního dílu a všechny linky, které s ní přímo nesouvisely patří k těm nejlepším v seriálu. Avatarka je totiž ten typ postavy, který má diváka štvát a pobavit, když se mu stane něco špatného, ale tady je to z nějakého důvodu hlavní postava a to je dost problém. I když se autoři ve čtvrté sérii snaží naznačit nějaký vývoj, realita je taková, že princ Wu projde ve čtvrté sérii větším vývojem než Korra za čtyři série a to je dost problém. Vedlejší postavy jsou na tom o něco lépe, ale platí, že čím blíže mají k původnímu avatar teamu, tím lépe jsou napsané a baví. Tenzinova rodinka tomu každopádně kraluje bez větší konkurence. Líbilo se mi, jak se svět posunul za 70 let, jak se rozšířila mytologie i jak se pomrkávalo na původní seriál. Volba každé série jakožto jakž takž samostatného díla je po čtyřech sériích za mě dost nešťastná, protože kvalita kvůli tomu dost hapruje a množství záporáků, kteří chtějí zničit svět, je za 18 měsíců fakt absurdní. Je také dost vidět, že se zápletky jednotlivých sérii vymýšlely za pochodu a nebylo to promyšlené jako u původního seriálu. Přes všechny má výtky seriál doporučím, když člověk bude čekat, že je to něco trochu jiného a že je to ve všech ohledech horší než původní seriál, tak si to bez problému užije a třeba ho to i trochu nadchne. Za mě nakonec spokojenost. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Za mě ještě víc dechberoucí, emocionálně působivější, komornější, konzistentnější, osobitější, sympatičtější, vyspělejší, s lepším vykreslením charakterových vzorců, po komediální stránce zábavnější, a paradoxně divácky přijatelnější než Last Airbender – čímž nechci říct že původní seriál není klenot animovaného média, ale mě se sequel Legenda Korry líbil o něco víc. Steampunková stylizace mimochodem geniální, no a J.K.Simmons jako Tenzin rules! ()

Reklama

Grizzly 

všechny recenze uživatele

Nejsem sice zadny vriskajici fanousek Avatara, ale puvodni serie mne celkem bavila. Byla vtipna, hrava, dobre napsana a mela vyborne postavy i atmosferu. Korra postrada uplne vsechno. Je to sice hezky nakresleny, ale temata i postavy jsou uplne debilni a Korra je navic blba pubertalni krava. Cely je to teenage kokotina pro holky. Ale asi je to tak i mysleny. Mozna kdybych byl nekriticky milovnik "ohybacu", tak to asi zvladnu. Pro mne je ovsem bender jen jeden. Bender Rodriguez. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Návrat k animovanému seriálu Avatar určite potešil, zatiaľ videné prvé dve časti, je to slušné aj keď na veľkoleposť, dramatickosť, ľahkosť, zábavnosť a súhru Avatar: The Last Airbender to asi len ťažko dosiahne, uvidíme ako to bude pokračovať ďalej... prvá séria 12 dielov dopozeraná a bolo to celkom dobré, schéma pôvodnej série zachovaná, aj keď tu to je už v rámci technických vymožeností premodernizované ale dá sa to prekúsnuť, má dramatický spád, dobrú akciu, emociálny záver, spokojnosť /80%/ ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

BOOK 1: Moc nepřesvědčilo. Ikdyž by to na první pohled nemuselo být vidět, je zde vše o něco "lacinější" než v Aangovi. Největší ústup je v dialozích a dabingu. Dialogy jsou teď strašně ploché, jednoduché a zkratkovité a nevýrazný dabing tomu také nepomáhá. Postupně jdeme nahoru, ale i tak to není úplně ono. Slabší odvar z Avatarského čaje - 60% BOOK 2: Tohle je už jiná káva. Je vidět, že tady se nasypalo víc peněz do všeho, od scénáristů po animaci. Zápletka je zajímavá i dobře podaná. First Avatar vyloženě potěšil. This is the Avatar spirit - 80% ()

Galerie (490)

Zajímavosti (55)

  • Jméno vládce lávy Ghazana je nápadně podobné slovu „kazan“, což v japonštině znamená „sopka“. (Azurovydrak)
  • Mako v jedné scéně vypráví Koře, jak mu jeho rodiče zabil před očima vládce ohně, když mu bylo 8 let. To se nápadně shoduje s historkou o smrti rodičů Jeta v epizodě Jet (2005) ze seriálu Avatar: Legenda o Aangovi (od r. 2005), včetně toho, že je zabil vládce ohně, nebo faktu, že oběma postavám bylo v onom momentě 8 let. (Azurovydrak)
  • Aangův syn Tenzin, který učí Korru ovládat vzduch, je pojmenován po tehdejším dalajlámovi Tenzinu Gyatsovi. (Agita)

Reklama

Reklama