Reklama

Reklama

Legenda Korry

(seriál)
  • Česko Avatar: Legenda o Koře (více)
USA, (2012–2014), 19 h 56 min (Minutáž: 23 min)

Hrají:

Janet Varney, Jeff Bennett, Dee Bradley Baker, P.J. Byrne, David Faustino, J.K. Simmons, Seychelle Gabriel, Mindy Sterling, Logan Wells, Kiernan Shipka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Desítky let poté, co Avatar Aang zachránil svět přichází do moderního Republic City upřímná 17letá dívka jménem Korra, aby trénovala a poznala svůj osud. (SkyShowtime)

Recenze (117)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Místo celého světa a propracované mytologie a historie národů tu máme jediné mně nesympatické město a odkazy na kdeco. Aangův příběh zatím stavím výrazně výše, nicméně tomu trvalo několik desítek dílů dostat se na vrcholnou úroveň. Chybí mi více dětských infantilních legrácek (sláva za Tenzinovy děti). Trošičku mi vadí recyklace "postav, které v Aangovi fungovaly", např. Sokky převlečeného za Bolina. A ještě hůř, mám asi osobní alergii na nepatřičné použití retro-New Yorku, stejně jako třeba v celovečeráku Cowboy Bebop (vesmír se též scvrkl na jedno město). Tady vždy když jsem viděl nízkým sluncem zalité mosty a sochu Aanga a siluety mrakodrapů, skoro jsem skřípal zuby, protože atmosféra Avatara byla pro mě v temné pr. Na druhou stranu, ne vše z retra bylo špatně, ten nápad s opakováním děje ála filmový týdeník je rozkošný. Těším na další sezónu. /// Tak mám za sebou komplet. 2 sezóna do půlky pokračovala v nijakosti jedničky, pak najednou razantní skok kvality nahoru a velmi dobré do konce. 3. sezóna výborná, 4. sezóna trochu vaření z vody, ale potěší některé momenty a postavy... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jak se mi původní seriál Avatar: Poslední vládce větru nelíbí, o to více mne Legenda o Korře zaujala. Sice se občas objeví a probleskne tu ta stupidita a přízemní naivita původního seriálu, ty velké anime oči mi taky lezou na nervy, ale celkově je to dospělé, má to atmosféru, nostalgickou vlnu, melodramatcké pozadí a dokážu si to představit jako hraný seriál či film. Navíc to zasazení do technické revoluce Číny 30. let je velmi zajímavé a dobře podané. Hudba tomu dodává až mysticky rozjímavou náladu. Ty dětinské detaily mi sice vadí, ale celkově výborně napsané i natočené. ()

Reklama

Kali4 

všechny recenze uživatele

Amíkům se další ze seriálů inspirovaných japonským anime povedl. Je tu nejen kopec skvělé akce, ale především dvě velice zajímavé roviny, které činí seriál velmi dramatickým a dynamickým: zaprvé je to věčný konflikt mezi „duchem“ a „hmotou“, který je sám o sobě představen v několika vrstvách, a to ve sporu střízlivého, zkušeného, ale i konzervativního stáří a výbušného, nevyrovnaného mládí, a v konfliktu mezi mixem tradičních východních filozofií a nastupujícími technologiemi období průmyslové revoluce v hávu jakéhosi čínského steampunku, který s sebou samozřejmě přináší i sociální konflikt, boj za rovná práva i spousty nových možností, druhů zábav a podobně. Zadruhé je to drama dospívání mladé dívky se vším, co k němu patří, včetně rozporuplného vztahu k autoritám, prvních lásek a nastupujícího pocitu odpovědnosti. Jak správně tušíte, všechny vrstvy se prolínají, úkolem Avatara je tudíž nalézt své místo ve světě, ukotvit se mezi duchem a hmotou a nastolit rovnováhu. K anime patří i jistá míra nadhledu, která se odráží v expresivní animaci a nechybí ani zde, přičemž je doprovázená humornými situacemi a skvělými vtipy. Korra je výborným, dramatickým mixem všech možných prvků a tím nejlepším, co nabízí, je uvěřitelná hlavní postava, které budete fandit, a fungující, inspirativní svět, do něhož je zasazena a který má velký potenciál. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Hodnocení nelhalo a Korra je opravdu viditelně slabší než Aangův příběh, za mě to není nějak drasticky horší, ale chápu všechny, které seriál naštval a považují ho za dost špatné dílo. Každá série má svoje klady a zápory, někdy je záporák povedený a někdy je hrozný bez pořádné motivace či je naprosto generický. Všechny série mají jeden výrazný problém společný a tím je... Korra! Hlavní hrdinka je totiž hrozná a štvala mě od prvního do posledního dílu a všechny linky, které s ní přímo nesouvisely patří k těm nejlepším v seriálu. Avatarka je totiž ten typ postavy, který má diváka štvát a pobavit, když se mu stane něco špatného, ale tady je to z nějakého důvodu hlavní postava a to je dost problém. I když se autoři ve čtvrté sérii snaží naznačit nějaký vývoj, realita je taková, že princ Wu projde ve čtvrté sérii větším vývojem než Korra za čtyři série a to je dost problém. Vedlejší postavy jsou na tom o něco lépe, ale platí, že čím blíže mají k původnímu avatar teamu, tím lépe jsou napsané a baví. Tenzinova rodinka tomu každopádně kraluje bez větší konkurence. Líbilo se mi, jak se svět posunul za 70 let, jak se rozšířila mytologie i jak se pomrkávalo na původní seriál. Volba každé série jakožto jakž takž samostatného díla je po čtyřech sériích za mě dost nešťastná, protože kvalita kvůli tomu dost hapruje a množství záporáků, kteří chtějí zničit svět, je za 18 měsíců fakt absurdní. Je také dost vidět, že se zápletky jednotlivých sérii vymýšlely za pochodu a nebylo to promyšlené jako u původního seriálu. Přes všechny má výtky seriál doporučím, když člověk bude čekat, že je to něco trochu jiného a že je to ve všech ohledech horší než původní seriál, tak si to bez problému užije a třeba ho to i trochu nadchne. Za mě nakonec spokojenost. ()

Luksa 

všechny recenze uživatele

Obrovská očekávání, která byla bezezbytku naplněna, První dvě řady se povedly náramně a servírují snad všechny ingredience, jež jsem si oblíbil u předchozího Avatara - humor, bravurní akce, dobře napsané postavy, propracovaný příběh a hlavně svět, který je skvěle vymyšlen. V první řadě sice platí, že svět je město a město je svět, ale hodně pomáhá posun k steampunku. Druhá řada se zase hlouběji ponořuje do mytologie a původu vzniku avatarů a divák se tak dozví mnohé cenné informace, závěrečné díly si co se týče epiky mohou podat ruku s koncem původního Avatara Aanga. Hlavně však dokazuje, že tvůrci mají vše velmi dobře promyšlené. 90% ()

Galerie (490)

Zajímavosti (55)

  • Na začátku každé epizody seriálu jsou postavy ovládající živly, a to vládce vzduchu Aang, vládce vody Korra, vládce země Kyoshi a vládce ohně Roku. (cvaky32)
  • Červený kruh na Amonově masce je symbolem egyptského boha slunce Amuna. (Azurovydrak)
  • Drak lorda Zuka se jmenuje „Druk“ a je přímým potomkem draků Rana a Shawa z epizody Mistři ovládání ohně (2008). Bylo také potvrzeno, že se vyklubal ze zlatého vejce, jenž v téže epizodě Zuko nalezne v ruinách civilizace válečníků slunce. (Azurovydrak)

Reklama

Reklama