Reklama

Reklama

Šílená / Krásný

Trailer

Obsahy(1)

Nicole je problémové děvče z bohaté rodiny. Carlos je kluk z latinsko-amerického předměstí. Chodí na stejnou střední školu, ale zatímco Nicole jen tak životem pro proplouvá a své deprese utápí v alkoholu a bezcílném poflakování s kamarádkou, Carlos má před sebou jasný cíl. Chce jít na námořní akademii a chce se stát pilotem vzdušných sil námořnictva. Nicole se nápadně hezký Carlos zalíbí a rozhodne se, že ho získá. Neustále mu nadbíhá, až se jí to nakonec podaří. Rozmar rozmazlené holky má ovšem překvapivý výsledek. Nicole zjišťuje ke svému překvapení, že se poprvé v životě skutečně zamilovala. Mezi oběma vznikne romantický milostný vztah, ale Carlosova rodina ohrnuje nad bílou bohatou holkou s nevalnou pověstí noc. Carlosova přísná matka dá Nicole jasně najevo, že do jejich komunity nepatří. Carlos zjistí, že Nicolin otec Tom Oakley je významný politik. Ten nabídne talentovanému chlapci pomoc a podporu při studiu na akademii. Zároveň ho však varuje, jeho dcera je destruktivní osobnost se sebevražednými sklony, závislá na alkoholu. Žádá ho, aby se s Nicole rozešel, jinak ho zničí. Carlos nakonec nátlaku z obou stran podlehne. Je však možné vzdát se opravdové lásky? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

cityman 

všechny recenze uživatele

Šílená/Krásný takový je doslovný překlad českého distributora. Ovšem tyto dva přívlastky by se asi dali vztáhnout na oba hlavní protagonisty tohoto filmu. Ona (Kirsten Dunst) je nesporně krásná a od dob Intevia s upírem nám o dost vyrostala a to jak do ženskosti tak herecké vytříbenosti. V tomhle filmu je opravdu tak trochu "šílená" a nezvladatelná a jak se zdá tak jediný kdo jí nakonec zvládne je "krásný" Jay Hernandez, který mi ve filmu přišel spíš jako, že tam je jen proto jak vypadá než proto jak umí hrát. Ikdyž abych mu nekřivdil on mu toho scénář asi ani moc nedovolil. Je to pohodový film, bez nejakých větších překvapení a bohužel i bez nějaké větší emoce. Jednoznačným tahounem je v tomhle filmu Kirsten Dunst, která se snaží seč může, ale jedna herečka dobrý film nedělá. I přesto všechno se na to za vlahého letního večera dá dívat. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Stockwellův počin se sice pokouší tvářit jako vážný teenagerovský film, ale s tou seriózností to tak žhavé není. Dočkáme se tak klasických rebelek, namakaných fotbalistů a konfliktů s rodiči. Což pro mě s mou oblibou ve sledování problémů komplikovaně založených dospívajících vůbec není mínusem. Jenže tahle stránka je tu použita jenom jako neškodný obal pro hlavní zápletku, která by mnohem lépe vyzněla v jakkoli naléhavějších podmínkách než v okolí školy pro bohaté. I tak ale funguje dokonale díky sympaťákovi Hernandezovi, krásce Kirsten, které věřím všechno od nevinného úsměvu až po záchvat hysterie a dokonalému soundtracku, This Year's Love od Davida Graye bude fungovat všude a vždycky. Díky relativně krátké stopáži všechno vyzní hodně naléhavě a naštěstí ne zkratkovitě, ale přesto, když vidím, že režisérský sestřih má téměř o polovinu víc, je mi jasné, že rasistické dilema či sbližování hlavní dvojice by vyznělo možná dokonale a já bych se tetelil blahem. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem čekal něco v duchu Get Over It, natočeného ve stejném roce, ale film předčil moje očekávání. Rozhodně to nebylo žádné typické a hloupé dílko pro teenagery, kterých jsem už viděl spoustu. Snímek měl nápad, slušné tempo, super soundtrack a obstojnou režii, která sice občas pokulhávala, ale v tu chvíli jí na pomoc přispěchali sympaťák Hernandez a hlavně skvělá Kirsten (1 z jejích nejlepších rolí) a dali vše do pořádku. Hodnotím 4* a doporučuju všem (a zvláště fanouškům nejmenované herečky). ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo nečekané a vítané osvěžení v žánru romantických komedií. Tohle rozhodně není typická romantická komedie, ale o to více je to kvalitní snímek, který překvapil, a to v pozitivním slova smyslu. Kirsten Dunst zde rozehrála svůj herecký koncert a nutno říci, že po celou dobu filmu jasně dominovala a nebýt této herečky, tak zde tento film asi takto nechválím. Byla to vcelku perfektní podívaná. Ale přece jen na maximální hodnocení to nevidím, čtyři hvězdičky však budou tomuto filmu neméně slušet. ()

charmin 

všechny recenze uživatele

Ja sa citim ako taky verklík opakujuci to iste uz 856-krat to iste dookola..Am. film, nudny namet kt. uz vsetci pozname, s neprekvapivym dejom a scenarom, s dobre znamymi postavami, kt. su uplne protiklady, etc etc etc. Avsak, ako vzdy, nesnazim sa byt LEN kriticka:)Treba uznat, je to jeden z tych lepsich romantickych filmov - vyber dobrych hercov pomhol, kamera, hudba, a niektore romanticke sceny su..romanticke :) Kategoria Am.3* filmy ma na piatkovy neskorsi vecer jedine mierne pobavila(ci nabudila??:),ale to je asi tak vsetko. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (11)

  • Kapela, která hraje během večírku se jmenuje Osker. (don corleone)
  • Příběh byl inspirován knihou fotografií Laurena Greenfelda s názvem "Fast Forward". (don corleone)
  • Kirsten Dunst měla mít ve filmu i scénu, ve které bude nahá. Konkrétně ta, ve které jde z postele pro kondomy kolem uklizečky. Podle scénáře ji měla zahrát bez oblečení. (don corleone)

Reklama

Reklama