Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lékař záchranky František se odstěhuje od své ženy Bohuny ke své nové lásce Heleně. Ta má za sebou několik let trvající manželství s úspěšným spisovatelem Karlem. V něm však díky manželovým záletům nebyla nikterak šťastná. Zdá se, že Františka i Helenu čekají konečně poklidné dny a budou moci teď, na prahu padesátky, konečně prožít svou spokojenou lásku. Jejich nadšení však nesdílejí jejich minulí partneři. Karel i Bohuna si totiž uvědomují, že jim jejich bývalí manželé začínají chybět. A tak se oba, každý způsobem sobě vlastním, snaží vztah milenců rozbít. Když už toho má František dost, opatří pro sebe a Helenu zájezd do Maroka. Je přesvědčen, že zde prožije pěknou dovolenou po boku své milované. Jenže v Maroku se jim ztratí kufry i s penězi a doklady a každého z nich nenapadne nic lepšího než zavolat svému minulému partnerovi o pomoc. Výsledkem je to, že na cestu za nimi se vydává nejen Karel, ale i Bohuna. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (461)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je třeba popravdě říct, že Líbás jako ďábel na předchozí film navazuje nejen co do "děje", ale také co do kvality. S tím rozdílem, že tentokrát mě už ani Oldřich Kaiser moc nebavil, chvíli se mi líbila hudba Petra Maláska (než se oposlouchala) a kamera Vladimíra Smutného zajistila, že to celé nevypadalo tak amatérsky, jak by si zasloužilo. Proč a jak Marie Poledňáková vede některé jinak vcelku dobré herce k tomu, že jejich projev vypadá tak nesmírně křečovitě, nechápu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Přece si za svůj honorář nebudu kupovat bývalou ženu budoucího manžela své bývalé manželky." Tak to má logiku, zejména když se jedná o královnu protivnosti Bohunku. Nicméně postava pohodového Karla mě bavila nejvíc a konkuroval mu vlastně jen "bezdětný" majitel Ferrari Láďa svým tancováním v kšandách. Jinak mě to bavilo o dost míň než první díl a tak, přestože jsem přející člověk, tentokrát jsem štábu ten výlet do Maroka moc nepřál. Snad se tam alespoň dobře vykoupali a pěkně opálili, protože marocká linie filmů na mě působí proti té české značně zoufale. ()

Reklama

Mertax 

všechny recenze uživatele

Mno, takže co jsme se dozvěděli, pokud už jsme to dávno nevěděli nebo nečetli v bulváru. Olda Kaiser vypadá po odvykačce svěže, Bartošku furt baví golf, Magálová slovenský akcent nikdy skrýt nedokáže, Kostková má po porodu velký balóny, Holubová stále příšerně přehrává. A Poledňáková už dávno neumí točit vtipné komedie. Je to ovšem o úroveň vstřebatelnější než nesnesitelná jednička a nemá to tak nechutné a iritující ideologické podhoubí jako Muži v naději. [Kino] ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Podle očekávání horší než předchozí díl (už ten totiž nebyl žádný zázrak). Trio Bartoška + Kaiser + nově příchozí Langmajer se sice snaží, seč může, jenže jakmile se děj přesune do Maroka, ztratila jsem přehled o tom, co se na obrazovce vůbec děje a jak proboha můžou únosci rozumět česky mluvící Evě Holubové. No nic, no. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Řekl jsem si, že se jednou podívám na film tak, jak ho vidí "obyčejný Čech" - tedy v televizi. Samozřejmě jsem tomu nevydržel věnovat pozornost. Reklamní pauzy byly v podstatě milým vysvobozením, protože reklamy na prací prášky a upoutávky na dvacátou osmou letošní reprízu Purpurových řek byly o několik řádů zábavnější než oslizlý produkt Marie Poledňákové. K tomu filmu ani není co říct. Jen že prostě "ne". ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně, kdy se Kristýna (Nela Boudová) chystá odjet autem, odemyká jej dálkovým ovládáním. Hned na to však odemyká znovu ještě klíčem. (WillyMarks)
  • Nejen ve filmu se nestíhaly dopravní prostředky. Tereza Kostková s Evou Holubovou málem zmeškaly letadlo v Madridu. Na stejném letišti se zatoulal při návratu i jeden z členů filmového štábu a dorazil do Prahy až za dva dny. (Robbi)
  • Producent původně s natáčením v Maroku nesouhlasil a kvůli podpoře cestovních agentur navrhoval Tunis nebo Egypt. Režisérka si však lokalitu vyvzdorovala. (Robbi)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

Reklama

Reklama