Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lékař záchranky František se odstěhuje od své ženy Bohuny ke své nové lásce Heleně. Ta má za sebou několik let trvající manželství s úspěšným spisovatelem Karlem. V něm však díky manželovým záletům nebyla nikterak šťastná. Zdá se, že Františka i Helenu čekají konečně poklidné dny a budou moci teď, na prahu padesátky, konečně prožít svou spokojenou lásku. Jejich nadšení však nesdílejí jejich minulí partneři. Karel i Bohuna si totiž uvědomují, že jim jejich bývalí manželé začínají chybět. A tak se oba, každý způsobem sobě vlastním, snaží vztah milenců rozbít. Když už toho má František dost, opatří pro sebe a Helenu zájezd do Maroka. Je přesvědčen, že zde prožije pěknou dovolenou po boku své milované. Jenže v Maroku se jim ztratí kufry i s penězi a doklady a každého z nich nenapadne nic lepšího než zavolat svému minulému partnerovi o pomoc. Výsledkem je to, že na cestu za nimi se vydává nejen Karel, ale i Bohuna. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (461)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Předsvatební cesta do Cassablancy? Eva Holubová jedoucí na velbloudovi? Střelné zbraně, harémy a neuvěřitelné množství pečených placek, eur a Arabů... to teď zřejmě bude nový trend, kterým se bude ubírat český film a la Poledňáková (tedy klasik české komedie). Vtipný tu byl snad jen ten frňák Evy Holubové, jinak to byla krize. Další český film, u kterého se mi chce brečet. Nikoli z přemíry humoru, lásky anebo dojetí, ale z kýčovitého zachycení klasické československé rodinky. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je třeba popravdě říct, že Líbás jako ďábel na předchozí film navazuje nejen co do "děje", ale také co do kvality. S tím rozdílem, že tentokrát mě už ani Oldřich Kaiser moc nebavil, chvíli se mi líbila hudba Petra Maláska (než se oposlouchala) a kamera Vladimíra Smutného zajistila, že to celé nevypadalo tak amatérsky, jak by si zasloužilo. Proč a jak Marie Poledňáková vede některé jinak vcelku dobré herce k tomu, že jejich projev vypadá tak nesmírně křečovitě, nechápu. ()

Reklama

rt12 

všechny recenze uživatele

Hvězdičku za Langmajera, ale jinak ,, pane bože proč ?" 113 min utrpení, bylo mi líto herců, Chudák Kaiser doslova prolítal půl filmu, spíše to vypadalo, že trénuje na maratón. Magálová působila utahaně. Už, už byla naděje, že film trochu zvedne dvojice Langmajer - Boudová. Jenže nedostali prostor. Všichni zde mají bouráky, jezdí běžně ze dne na den do Maroka, hrají tam golf a na piáno. K tomu jsou ,,neskutečně vtipní", pousmála jsem se jednou, když Bartoška komentoval prodej podprdy. Celý fim sklouzl do banálnosti a plytkosti škoda jednička se mi líbila ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Nemám obecně v lásce české filmy, natáčené v zahraničí. Proč si filmaři a herci chudinky kazí případnou dovolenou prací. Proto jsem se vyhýbal i tomuto, obzvláště, když "jedničku" považuji za slabou. Chvílemi jsem si ale říkal, že je film fajn, obzvláště do poloviny děje, tedy do odletu. Pak jsem ale pochopil i já důvod zdejšího nízkého hodnocení. Zmatený děj, vtip velmi zřídka, nepochopitelné skákání mezi scénami v Maroku a Česku, jakýsi pokus o grotesku, celkově slabý scénář. Ovšem několikrát jsem se zasmál, hlavně díky Jiřímu Bartoškovi, hezky zahrál také Jiří Langmajer, Oldřich Kaiser a výstřih Terezy Kostkové. Zato čeština Kamily Magálové mi trhala uši. Jednou a dost. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - A jsi si jistá, že už se tvůj x-manžel odstěhoval? Já jen, že ve skříni má bermudy a v koupelně štětku.......... Hněv, soucit, žal, odpuštění. Ten film není pokakanej, jen šlápl do hovna. Ovšem scény Evi Holubové jsou Ďábelské. CITÁT - Jóóóó čajíček, marjánka............. Není to vyloženě špatné, dokonce lepší než Líbáš jako Bůh. Jsem se i zasmál. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • „Někdy bylo vedro k uvaření, v noci strašná zima. Protože jsme točili v říjnu a listopadu, byly krátké dny a abychom využili světlo, produkce nasadila směny tak, že jsme vstávali v půl páté ráno, abychom za svítán už byli na place,“ prohlásila Marie Poledňáková. (SONY_)
  • Celý film byl realizován během 47 natáčecích dní, přičemž 20 se jich odehrálo v Maroku. Štáb tam však pobyl rovných 40 dní. (Robbi)
  • Ve scéně, kdy se Kristýna (Nela Boudová) chystá odjet autem, odemyká jej dálkovým ovládáním. Hned na to však odemyká znovu ještě klíčem. (WillyMarks)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

Reklama

Reklama