Reklama

Reklama

Bylo, nebylo

(seriál)
Trailer
USA, (2011–2018), 114 h 2 min (Minutáž: 41–45 min)

Hudba:

Mark Isham

Hrají:

Jennifer Morrison, Ginnifer Goodwin, Josh Dallas, Lana Parrilla, Robert Carlyle, Jared Gilmore, Colin O'Donoghue, Lee Arenberg, Emilie de Ravin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(156)

U dveří lovkyně uprchlých zločinců Emmy se jednoho dne objeví malý kluk, který tvrdí, že je jejím ztraceným synem. Podle něj jediná Emma dokáže zvrátit hroznou kletbu, kterou uvrhla zlá čarodějnice na celou říši pohádek... (TV Prima)

Videa (60)

Trailer

Recenze (487)

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Prostě pohádka, 2 roviny děje, civil, kde se charaktery vyvíjí a snaží se změnit a pohádková, kde jsou pravé charaktery postav. Příběh mě pohltil hrozně moc, jsou tam slabší chvíle, ale to seriálový milovník rád přehlídne a když ho děj nadchne a pohltí, tak tyto hluchá místa přejde. Jennifer Morrison si tímto seriálem vysloužila čestné místo v top herečkách, zejména oceňuji dramatické scény, když už vše téměř vzdává, ale pak se to v ní zlomí a jde do toho na plno. Strašně mě v tomto seriálu baví postava Rampelníka (Rumpelstiltskin) ztvárněná Robertem Carlylem, taková mírně zvrácená postava, kterou jsem si oblíbil svou výstředností a domýšlivostí. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Lost versus Arabela. Na první pohled zajímavý námět - začlenění pohádkových postav do současného reálného světa - je od samého počátku rozmělněn v soup operu cílenou na celou rodinu (tedy i s mrňaty). Výsledkem je nemasný neslaný mix alternativních variací klasických pohádek okořeněný o nekalé intriky. Scenáristé na sebe epizody roubují hlava nehlava a když dojde na logický karambol, mávnou kouzelným perem a paradox smáznou z prstu vycucanou, rádoby vysvětlující větičkou. A jako bonus dostaneme vskutku příšernou výpravu a triky. Prakticky celé pohádkové flashbacky jsou točeny ve studiu s digitálním pozadím. Představte si Hru o trůny v papírových kulisách (nebo ještě lépe - smrada Joffreyho posedávajícího na digitálním železném trůnu, který pod ním "klouže"). Co se týče hereckého obsazení, je vidět, že Robert Carlyle si roli Rampelníka užívá, stejně tak bitch queen v podání Lany Parrillové. Ostatní jsou ve svých rolích příliš toporní (Emma Swanová, trpaslíci), nevýrazní (Sněhurka, Krasoň, Popelka) nebo naprosto příšerní (Karkulka). První sezóna zavání lehkým podprůměrem, dále se tomu věnovat nehodlám. Bill Willingham a jeho Fables si tímhle seriálem vytírají půlky. ()

Reklama

Chickenka 

všechny recenze uživatele

Před spuštěním seriálu jsem se bála, že tvůrci z toho udělají nezáživný mix různých žánrů, ale po prvních třech epizodách jsem nadšená! Líbí se mi nápad skloubení pohádkové a "reálné" roviny dohromady, sice ta pohádková má své vizuální chyby, ale to hravě vyrovnává civilní část. Narozdíl od seriálu Grimm má tahle letošní novinka velký potenciál. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Líbily se mi některé originální zápletky a hlavní myšlenka seriálu je fajnově invenční. Škoda jen, že Once upon a time chvílemi sklouzává do nudných, hloupých klišé amerických seriálů. To už vám dokáže zkazit dojem. Trochu škoda je, že Ginnifer Goodwin i Jennifer Morrison, de facto hlavní hrdinky, nejsou herecky a co se týče charismatu na takové úrovni, aby vás to ohromilo. Chvílemi jsou i otravné. Na druhou stranu tu máte vždy stoprocentního Roberta Carlyla coby Rampelníka a fajn Lanu Parrilla coby zlou královnu (kdyby se ale jen tak "náhodou" nevynořovala zpoza stromu v ty nejnevhodnější okamžiky! - to je klišé jako hrom). Několik vedlejších postav je pak zajímavě napsaných i zahraných - Lovec ze Sněhurky, Belle z Krásky a zvířete (rozkošná Emilie de Ravin), Babička a Červená karkulka. Asi tak polovina dílů je velmi povedená a má i určitou emocionální hloubku, jindy jsou bohužel díly předvídatelné. Celkově se ale tenhle seriál povedl a stojí za vidění. Jen mě tak napadá, jak by si s ním asi poradili Britové, protože ti si s podobnými náměty vždycky vypořádají o poznání elegantněji a vtipněji (a méně "Disneyovsky"). Pokud se vám líbí tohle dílko, zkuste i Desáté království. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Veľmi mi to pripomína niečo ako novú verziu Nekonečného príbehu, dokonca aj hlavní hrdinovia sú si podobní ako bratia. Ale, však Nekonečný príbeh bol super, nie? :lol: Príbeh je v podstate taký istý - úzke prepojenie reálneho sveta a "sveta rozprávok", ohrozené existencia oboch svetov vplyvom záporného hrdinu, poukázanie na silu a neobmedzenosť detskej fantázie. Akurát Nekonečný príbeh nám predstavil úplne nový svet, nových hrdinov a tu vystupujú "len" staré, známe bytosti "dnešného" showbiznisu. Najviac ma zatiaľ pobavila hláška: "Kde sú vytrhnuté stránky z knihy?". "No vieš, veci sa strácajú..." :p ()

Galerie (3 219)

Zajímavosti (56)

  • V záběru, kdy James/David (Josh Dallas) míří pistolí na otce, krále Jiřího/Alberta Spencera (Alan Dale), je celkem klíčový detail, kdy pomalu povoluje sevření a pouští pistoli na zem. V následném záběru z perspektivy otočené o 180° David zbraň stále drží a míří na otce. (krisikowa)
  • Ginnifer Goodwin (Sněhurka), Jennifer Morrison (Emma Swan), Lana Parrilla (Zlá královna), Josh Dallas (princ Krasoň), Jared Gilmore (Henry), Raphael Sbarge (Jimminy Cricket), Robert Carlyle (Rampelník) jsou jedinými herci, kteří si zahráli ve všech epizodách první série. (R´Hell)
  • Seriál bol v roku 2012 nominovaný na cenu Emmy v troch kategóriách - Najlepšie kostýmy, Vizuálne Efekty a Mejkap. (DarkSaint)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Star Wars v televizi?

Star Wars v televizi?

07.08.2016

Kdo by zapomněl na Star Wars: Underworld? Ještě než George Lucas prodal Lucasfilm, objednal si 50 scénářů k epickému seriálu, který měl navázat na Epizodu III. Projekt se nikdy nerozjel a nakonec se… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Reklama

Reklama