Reklama

Reklama

Deset důvodů, proč tě nenávidím

  • Česko 10 důvodů proč tě nenávidím (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sotva Cameron James nastoupí na novou střední školu, zamiluje se do všemi obletované studentky Bianky. Jenže té se líbí hezoun Joey Donner, proslavený ve škole hraním v reklamách. Joe se vsadí, že dívku sbalí. Potíž je v tom, že Biančin přísný otec nařídil, že Bianka může jít na rande, pokud půjde také její starší sestra Katarina. Jenže ta o randění nestojí a ani kluci se o ni právě neperou. Katarina se totiž netají hlubokým despektem k okolí, a ke klukům obzvlášť. Pokud tedy chtějí Cameron nebo Joey dostat Bianku na rande, musí sehnat někoho, kdo by pozval její sestru. Jediný, kdo je k tomu ochotný, a to ne zadarmo, je Patrick, který nemá dobrou pověst a o jeho roční nepřítomnosti koluje řada divokých historek. Brzy Patrick zjistí, že Katarina bude velmi tvrdý oříšek. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (588)

kingik 

všechny recenze uživatele

Pan Walter Statford má dvě dcery v středoškolském věku- krásnou a mezi, lidmi oblíbenou Biancu, která ještě nikdy neměla rande, a starší, věčně špatně naladěnou Katrinu, která svojí nepřístupností odradí každého potencionálního nápadníka. V domě Statfordových však panují přísná pravidla- Bianca nesmí jít na rande dřív než Katrina. Naštěstí, Bianca dostane úžasný nápad. S pomocí chlapce, který po ní touží, se snaží spřátelit svoji sestru s Patrickem Veronem, studentem se záhadnou minulostí, který je pro ostatní rovněž tvrdým oříškem. Obě černé ovce se však do sebe zamilují a divák, tedy v tomto případě já, musí tuto nezáživnou kravinu o ničem doslova přetrpět. Ani slibní herci nedokázali z téhle podprůměrné komedie nic vydolovat a tak zůstal jen slibný potenciál, který se tvůrcům nepodařilo naplnit. Dobře jim tak. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Ať už je tenhle teenegerský film inspirovaný čímkoliv, třeba Shakespearem či samotnou Biblí, je to pořád jen prázdný nudný filmový tvar plný plochých černobílých charakterů, vykonstruovaných frází a na efekt znějící muziky. Shakespeare by se v hrobě obracel a jediným světlým momentem vážícím se k jeho jménu byla scéna, kdy černošský středoškolský profesor literatury rapuje jeden z jeho sonetů... Jinak nic...jinak nic... ()

Reklama

Gimli 

všechny recenze uživatele

Je to zábavné, ale od záčatku do konce tak žalostně předvídatelné. V podstatě každou scénu jsem si domyslel dřív, než se odehrála. A to mi hrozně vadilo. V rámci teenagerovské komedie mě i celkem pobavilo, že hlavní představitele nebyli "permanentně krásní". Ale budiž, nemůžu popřít, že je to dobrá oddechovka. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Shakespearovo Zkrocení zlé ženy jinak, moderně, originálně, z prostřední současné střední školy. A nutno dodat, že je to velmi povedená předělávka. Možná to byl odvážný nápad, natočit Shakespeara jinak, ale vyplatilo se. Já byl velmi potěšený celkovým výsledkem, to jsem absolutně nečekal. Sice to místy nemělo daleko k obyčejné teenagerovské komedii, ale nakonec jsem dospěl k názoru, že tohle není teenagerovská komedie, ale spíše normální komedie. A co dělá z této komedie tak úžasnou záležitost. Jsou to určitě výkony Heatha Ledgera (dnes už bohužel tragicky zesnulého) a Julie Stiles, kterou jsem zde viděl hrát teprve podruhé (poprvé jsem ji viděl ve snímku Zůstaň se mnou). A právě díky nim je můj celkový dojem více než pozitivní a dávám čtyři hvězdičky... ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Celkem podařená teenagerská komedie (se slovem nejlepší nebo silně naprůměrná bych ale narozdíl od některých tady byla opatrná), která měla pár výborných scén, například Ledgerův zpěv na stadionu nebo taktika "klamání těla" přednášená Julií Stiles trenérovi. Jinak si ale nemůžu pomoct, ten vývoj byl šíleně prostej, předvídatelnej a místy i trochu nudnej. A to by se komediím stávat nemělo. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (30)

  • Julia Stiles (Kat) brzy po tomto filmu hrála ještě ve dvou dalších moderní shakespearovských adaptacích: Hamlet (2000) a "O" (2001). (NIRO)
  • Když má Bianca (Larisa Oleynik) hodinu tělocviku, resp. střílení, střelí šíp do učitele. Hned se k němu všichni seběhnou a pošlou jednu holku pro lékárničku. Ta sice běží, ale za chvíli je vzadu vidět, jak se zastavila a jen se tam poflakuje. Že by jí ta ochota tak rychle přešla? (Roby)

Související novinky

Meryl Streep jako šéfka ženských Expendables?

Meryl Streep jako šéfka ženských Expendables?

29.10.2013

Tak to je hodně bizarní představa. Kupodivu se ale nejedná o internetový klep, nýbrž o přání producenta Aviho Lernera, podepřené už i konkrétní nabídkou. Rokování taktéž probíhají s Cameron Diaz,… (více)

Reklama

Reklama