Reklama

Reklama

Berserk: Ógon džidai hen I – Haó no tamago

  • Japonsko ベルセルク 黄金時代篇Ⅰ 覇王の卵 (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Narodený z obesenej ženy sa sirota Guts dostáva do výchovy žoldniera. Napriek neľahkému detstvu vyrastie z tohto dieťaťa silný mladík a veľmi schopný bojovník. Jeho sila mu dovoľuje používať aj masívny meč, ktorý presahuje dĺžku dospelého človeka.
Pri jednom z mnohých vojnových ťažení spoznáva Cascu a charizmatického Griffitha, vodcu žoldnierskej Skupiny Jastraba a držiteľa záhadného prívesku - Behelit. Guts mu očividne padne do oka a stane sa jedným z nich. Medzi členmi družiny nájde skutočných priateľov a postupom času získa pozíciu ako Griffithova pravá ruka.

Toto je iba jedna kapitola príbehu z rozsiahlej manga ságy od autora menom Kentaro Miura. Veľmi temný fantasy príbeh láka stále nových fanúšikov, pretože dej nie je ani po vyše dvadsiatich rokoch od jeho uvedenia v roku 1990 stále uzavretý. V roku 1997 sa Berserk dočkal aj svojho 25 dielneho anime prevedenia, ktoré slávilo tiež veľký úspech. Po približne ďalších pätnástich rokoch sa dostávame opäť k anime, ktoré bude ale na rozdiel od svojho seriálového predchodcu rozdelené do niekoľkých dlhších filmov. Prvý z radu filmov, ktoré majú pokryť dej celej manga predlohy, bude uvedený v roku 2012. Nesie názov Berserk Golden Age Arc I: Egg of the Supreme Ruler a ako jeden z troch filmov nám zachytí časť príbehu „zlatého obdobia“. (Trip)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (65)

Hees 

všechny recenze uživatele

Ide v podstate o znovu vydanie staršieho geniálneho anime Berserk z roku 1997 v novšom graficky vyspelejšom kabáte čomu samozrejme dopomohli nové technológie. Pôvodný Berserk, ale aj tento sfilmovaný čerpá z mangy rovnakého názvu. Anime, ktoré je vytvorené nám predostrie príbeh len z veľmi malej časti mangy a to tej, ktorá bola u fanúšikov najpopulárnejšia a to Golden Age Arc. V mange je najskôr vyobrazená budúcnosť a potom nasleduje rozpamätávanie Gutsa a rozprávanie o predchádzajúcich udalostiach a to je presne tento príbeh (minulosť). Prvý film je dôstojným znovu vydaním pôvodného, ale jeho kvalít nedosahuje. Trpí možno kratšou dĺžkou (plus pár minút mohlo zobraziť podstatné udalosti) oproti druhému a tretiemu filmu. A tiež sa mi niektoré situácie zdali zrýchlené čo bolo na škodu veci. Preto stále odporúčam pozerať starší kúsok a potom ak sa bude páčiť siahnuť po tomto filme a po ďalších dvoch. Bez tých pár výčitiek, ktoré mám len konkrétne k prvému filmu je to plnohodnotná zábava. Baví hlavne ak prejde nejaký čas od videnia staršieho anime http://www.csfd.cz/film/139653-kenpu-denki-berserk/. Ďalší film (pokračovanie) je tu : http://www.csfd.cz/film/318810-berserk-ogon-jidai-hen-ii-doldrey-koryaku/ ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No, kde začít....... V prvé řadě bych měl říct, že sice hodnotím nepopulární trojkou, ale ta sama o sobě nevypovídá o jednotlivých kvalitách a nedostatcích téhle berserkovské verze. Nejde o film špatný či slabý ale hlavně ve vztahu k původnímu seriálu jsou tam přecejenom viditelné rezervy. Jako první diváka praští do čumáku vizuál-někoho příjemně jiného nepříjemně. Seriál byl sice z animační stránky ukázkový příklad znouzectbosti, kde se to díky osekanému rozpočtu hemžilo statickými záběry, ale mělo to rukopis, šmrnc a byl z toho cítit art. Tahle čisťounká moderní animace podpořená kompjůtrama je sice akčnější, pohyblivější a líbivější, ale zároveň je jaksi vyprázdněná, očištěná o animátorův "otisk".. Není to na zblití-to zase né-je to koukatelné a leckomu se to bude určitě i líbit, ale kdo si potrpí na osobité umění tomu to bude připadat "umělohmotně"a vyprázdněné.... Druhá výtka směřuje k celkové zkratkovitosti a překotnému tempu, které nekompromisně tlačí děj vpřed jak v akci tak v dialozích, což zcela zabíjí ten zážitek z obtížné cesty k vrcholu. Především v těch dialozích by se často hodila nějáká ta delší pauza (pohledy do krajiny a hudební podkres) aby ty zásadní rozhovory a myšlenky vyzněly s takovou váhou s jakou by vyznít měly. Seriál byl v těchto pauzách a atmosférických chvilkách někdy až moc rozvláčný, ale působilo to rozhodně lépe než tahle rychlovka kde to spíše vypadá jako že se honem honem musí odbýt nějáký povinný daný text aby se mohlo skočit zase do akce. Všechno jde tak rychle, že Griffith se dostane mezi šlechtu než řeknete švec (tak jakože samozřejmě a mimochodem) a na aspoň základní vykreslení vedlejších postav dojde doufám v druhém díle, protože zatím nezachytíte ani jejich jména.. Na nějáký parádní soundtrack si taky můžete nechat zajít chuť........... Prostě né, v přímém srovnání se seriálem to neobstojí v žádném směru..To ale nutně neznamená, že je to samo o sobě špatné. Kdybych se od toho srovnávání dokázal odprostit, asi bych to mohl dokopnout i k čtvrté hvězdě, to by ale nesmělo jít o 1/3 seriálu(tozn. tu nejnudnější a nejnevýraznější část). ()

Reklama

Cedr 

všechny recenze uživatele

Jediný problém Berserka je, že ať se stane co chce bude vždy ve stínu své manga předlohy. Příběh je sice na mimořádné úrovni, nicméně nepřekonatelná kvalita kresby předlohy je to, co Berserka dělá tak žádaným. A takový nářez prostě rozpohybovat nelze. Tento animovaný reboot nicméně vypadá v rámci možností přesto obstojně a ani často kritizovaná přemíra CGI mi osobně nevadila. Ostatně původní anime adaptace budgetu zrovna asi moc nepobrala, takže kvalita tohoto nového přírůstku působí opravdu příjemně. Na to, že příběhově jde o pouhý a zatím relativně klidný rozjezd má film energie na rozdávání. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Bezprostředně po dokoukání seriálu vychází tato filmová série. Zatím tedy jen první díl. A já mám fakt radost, že moje hrdiny nemusím opustit nadobro! Jde sice stejně jako u Hellsingu v podstatě o restart, ale jsem zvědavý, kam nás filmíky zavedou. Jestli odhalí víc a víc ze zakoutí a jestli otevře závěr neukončený seriál.... Na to si rád počkám. Film je graficky jinde než seriál z 97ého. Není to ani lepší ani horší, je to jiné. Ale mně se to přesto líbí. V čem ale film postoupil o míli dál, je hudba. Tento soundtrack vážně stojí za to. A jak v seriálu chybělo, tak zde každá bitva díky hudbě nabývá epických rozměrů. Moc se mi to líbilo! Tak se dočkat dalšího dílu! ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Remake seriálu s důrazem na klíčové události. Vytratily se tak ale některé souvislosti a chybí i hlubší obraz vytváření vztahů a tím vlastně i modelování celého příběhu. Oproti seriálu polepšila animace, také některé sekvence byly zpracovány lépe, např. závěrečná scéna na schodech. Caska je výrazně hezčí i příjemnější než v seriálu, ale bude to i tím, že její postava už mi nebyla cizí a tak protivná jako v úvodu seriálu. ()

Galerie (75)

Reklama

Reklama