Reklama

Reklama

Na klidném předměstí středoamerického městečka Glenview se stane zločin. Proto se jeden z jeho nejaktivnějších obyvatel Evan (Ben Stiller), který své město miluje nade vše, rozhodne založit vlastní domobranu s názvem Sousedská hlídka. Hlídka má na městečko a jeho obyvatele dávat pozor, aby do něj nepronikl žádný nekalý živel. Přidají se k ní i Evanovi tři kamarádi, i když z ne tak ušlechtilých důvodů jako on. Bob (Vince Vaughn) chce především uniknout rodinnému stereotypu, chce se bavit a Sousedskou hlídku bere jako dobrou výmluvu jak vypadnout ven s klukama na pivo a pobavit se u hazardních her. Obtloustlého chlapce Franklina (Jonah Hill) vyrazili ze školy a tak se rozhodl, že si splní sen a přidá se k policejnímu sboru. Tam ho ovšem nevzali s vysvětlením, že je vražedným maniakem. A tak chce prostřednictvím Sousedské hlídky všem a především policii dokázat, co v něm je a jakou policie udělala chybu, tím, že ho nevzala do svých řad. Jamarcus (Richard Ayoade) se do Glenview právě přistěhoval. Po čtrnácti letech manželství se šťastně rozvedl, čímž získal spoustu volného času a vlastně nemá do čeho píchnout. Do Sousedské hlídky se přidal v naději, že jim jednou zavolá mladá krásná Asiatka a on jí bude muset zachránit a obšťastnit. Většina členů Sousedskou hlídku nebere příliš vážně. Jedině Evan sám sebe vidí jako dokonalý mravní vzor pro společnost. Bohužel jeho okolí tento názor nesdílí a za zády si z něj všichni obyvatelé Glenview utahují. Jednoho dne se ale stane něco, čím jim povedená partička potrhlé domobrany vytře zrak. Při jedné z obhlídek města narazí na odporné emzáky neboli nepěkné mimozemšťany, kteří chtějí zaútočit na naši zemi. A od té chvíle je osud lidstva pouze v rukách neohrožené, nebojácné a nešikovné Sousedské hlídky. To se máme na co těšit…. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (468)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je skutečně.. hrozný. Děsivé obsazení (Ben Stiller je čisté zlo), mimořádně stupidní děj a protivně vulgární humor, který postrádá elementární stopy dobrého vkusu. U takto debilních filmů mám chuť si rvát vlasy z toho, jaké idioty dělají z diváků. Normálně bych se této na první pohled pokleslé komedii obloukem vyhnul, ale dostal jsem v práci lístky na předpremiérovou projekci, a tak jsem to prostě risknul. Voilà, dobře mi tak - horší film jsem letos v kinech zatím neviděl. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Proč ne? Já se příjemně bavil. Nečekal jsem nic a dostal jsem velmi příjemnou komedii na odreagování. Skvělé herecké obsazení, tyto hvězdy mě dokáží rozesmát vždy. Vše samozřejmě typické, ale jelikož jsem nevěděl do čeho jdu a ani trailer jsem neviděl, tak jsem byl překvapený. Nečekal jsem hlavní téma emzáky, a proto jsem spokojený.. 6/10 = 69% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nemá cenu být na tenhle film nějak extra přísný. Ano, určitě se nejedná o veledílo, ale několikrát jsem se solidně pobavil. Film je takovým zvláštním způsobem blbý a Ben Stiller po delší době předvádí že bavit diváky ještě nezapomněl. Přesto si myslím že nebýt Hillovy účasti, tak snímek směřuje k odpadu. ()

JimWayne 

všechny recenze uživatele

Nemuselo to byť tak zlé a príšerne hlúpe kebyže sa neobjavia emzáci. Obyčajné vyšetrovanie a pátranie po ľudskom zločincovi by filmu určite pomohlo. Kvalitný herci ,ktorí kývli len z jedného dôvodu a to dobre tučný honorár. Raz začas vybehol z úst nejaký priemerný vtip ale to na komédiu v ktorej sú Stiller, Vaughn a Hill nestačí. Stručne povedané megablbosť roka. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NESMÍTE ZABÍJET LIDI A BRÁT JIM KŮŽI! TO NENÍ FÉR! A PROTO BYCH RÁD ZALOŽIL SOUSEDSKOU HLÍDKU…..“ /// Emzáci stahujou lidi z kůže. Jenže si zvolili pro invazi blbej flek! ONI jsou 4, jsou neohrožení a konečně maj důvod, jak zdrhnout z domu a jezdit autem, který smrdí pivem a chcankama. Fóry na píchání, na péro a spousta hemzů pro náctiletý publikum – jo, můj puberťák (jako syn vole!) se bavil. Já voceňuju ty lehký nakopnutí k odkazům na jiný filmy a když přistoupím na tu jejich hru, že si chtěj vlastně jen dělat prdel – tak to celkem ujde. Škoda že to není moc vtipný (jako i pro mně). Seru na to, aspoň teď vím, že nejsme sami! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem fanda LOTR a několik let přemejšlím, jestli trpaslíci zabíjej jen skřety, či jestli bych trpaslíkem sejmul i ,,emzáka“. 2.) Zjistím, jestli k ,,otevření vočí“ vede cesta přes cucání koulí. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Film se natáčel v Mariettě, v Atlantě a ve Smyrně v Georgii. (rafix)
  • Do role Jamarcuse tvůrci zvažovali obsazení Chrise Tuckera. (ČSFD)
  • Film bol do kín distribuovaný pod krycím názvom Hoodlom dad. (tarponko)

Reklama

Reklama