Reklama

Reklama

Nula

(neoficiální název)
  • Austrálie Zero
Krátkometrážní / Animovaný / Drama
Austrálie, 2010, 13 min

Obsahy(1)

Může se z ničeho stát něco důležitého? Tuto otázku se pokusí zodpovědět krátký snímek o panáčkovi s číslem nula, který je ve společnosti vyšších čísel utlačován a marně pátrá po smyslu života. (DaUr)

Recenze (69)

Thimpu 

všechny recenze uživatele

Umělecké zpracování na jedničku, zároveň příběh podává zajímavou romantickou zápletku. Mě se ten filmek líbil - hlavně ležatá osmička na konci mě mile překvapila, i když byla hodně předvídatelná. Líbí se mi i téma tohoto filmu - "Je možné udělat z ničeho aspoň něco?" Trochu mi to připomíná skoro nějaký reklamní slogan. Pět hvězd ale ne - přece mě tolik tenhle snímek do křesla nijak obzvlášť nepoložil. ()

redwik 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný nápad na film, avšak spracovaný bol poriadne divoko a záver som naozaj nečakal (i keď mi tá divotvarosť prišla trochu zbytočná). Video bolo nesené v duchu: "Všetci ľudia sú si rovní, ale niektorí sú si rovnejší". Austrálsky režisér Kezelos má naozaj celkom dobré nápady, jeho druhý film The Maker bol tiež hodne zaujímavý, a môžme sa tešiť, čo vymyslí ako ďalšie. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nula si našla svojí nulu a místo aby se společně proti fašizujícímu systému postavily, se dokonale podřídily jeho pravidlům a dokonce stanuly v jeho čele. I přes krásnou atmosféru tohohle kraťasu bych nezapomínal na jeho pochybné vyznění, které jistě nebylo myšleno špatně, ale v důsledku své nedomyšlenosti špatné je. ()

Lobotommy 

všechny recenze uživatele

Bezva animace s voodoo panenkama a výborné popíchnutí kastovního uspořádání společnosti, ale! způsob toho popíchnutí byl... no čekal bych něco uvěřitelnějšího . Mně je jasný, že když je ve společnosti menšinová skupina, která je běžně braná většinou za gumy a přetrhdíla, tak že každej v tý menšině nemusí být takovej. A I když je třeba ta generalizace hodně často potvrzovaná, tak by člověk neměl bejt předpojatej. Ale to co se tam stalo na mě bylo možná moc... A proto určitě ne 5. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

[[ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ]] ve zkratce: další hledání smyslu života je tentokrát hezky vlněné. Všechno to bylo fajnové, ale konec mě dorazil a smysluplnost dostala na prdel. Tím u mě padnul jen na 3 hvězdy. Já to viděl tady, i když s českými titulky, či dokonce slovenským dabingem je to na více místech. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Krátkometrážny film Nula bol preložený do viac než 40 rôznych jazykov, bol nominovaný na viacero cien za krátkometrážny či animovaný film a diváci ho mohli vidieť celkovo až na 50 filmových festivaloch. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama