Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o lidech, kteří i přes nepřízeň osudu touží po pravém a láskou naplněném životě. Osmnáctiletá nevidomá Maruška (A. Krejčíková), která žije se svým dědečkem Vlastimilem (P. Nárožný), touží potkat svého prince a prožít romantickou lásku. To, že pravá láska kvete v každém věku, poznává i Maruščin dědeček, který potkává svoji dávnou lásku Libušku (E. Balzerová). Jsou jako dva mladí zamilovaní blázni. I Maruščin kamarád Honza (P. Vančura) si už někoho našel – zamiloval se do svého mladého kantora. To ale není po chuti jeho dominantní matce a úspěšné manažerce Zdeně (S. Stašová), která si usmyslí, že to tak nenechá… Aspoň, že Honzův táta Karel (O. Vetchý), bývalý ligový fotbalista, dnes údržbář na stadionu, má pro syna pochopení. Nečekaným propletením osudů všech hlavních hrdinů vznikne spousta humorných, absurdních, zapeklitých i dojemných situací, okořeněných jemnou nadsázkou a ironií. Přesně tak, jak se to stává i v životě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (440)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to po delší době opravdu velice zdařilá česká romantická komedie, která i svými prvky dramatu patřičně vtáhne diváka do příběhu. Z hereckých výkonů potěšil jak Ondřej Vetchý, tak Petr Nárožný, pobavil i Rudolf Hrušínský a zaujala jak Simona Stašová (tradičně skvělá), tak Aneta Krejčíková, jíž se role opravdu povedla. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zápletka není příliš komplikovaná, ale díky poměrně velkému množství postav, na které se příběh soustředí, není zde pouze jedna, která by byla jasně hlavní postavou, se nám celý příběh trochu komplikuje a my vlastně postrádáme jednu dějovou linii, protože jich tu máme hned několik. Tou první je příběh slepé dívky, do které se zamiluje cikánský chlapec. Ano, nezní to krásně. Postižení a rozdíl rasy v jednom vztahu. Znamená to, že tu samozřejmě budou dojemné scény, stejně jako, kdy bude chlapec trpět předsudky. Film dělá z Čechů rasisty, ale na druhou stranu je v tomhle tématu poměrně jednostranný. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/laska-je-laska-2012-55.html ()

Reklama

topi odpad!

všechny recenze uživatele

Zase další rádoby komedie vyloženě pro konzumní společnost. Díky, takové filmy už rád vynechám obloukem. Pitomej scénář, opravdu neuvěřitelné situace a mizerný humor, který na mě působí obzvláště trapně. Nevím, proč z každého, kdo kouří trávu, tvůrci dělají vymaštěný idioty, viz výkon Vetchého, který už mě začíná hodně nudit a jeho stereotipní herecké výkony mi už lezou na nervy. Samozřejmě ve filmu nesmí chybět bába (Balzerová), co si dělá pokrmy z marihuany a taky ji kouří, dále tu nesmí chybět gayové nebo nadrženej plesnivej dědek (Rudolf Hrušínský ml.), který by ošustil každou sukni. Tohle strašlivé panoptikum lidí se točí kolem slepé dívky (Krejčíková), která se zamiluje do cigána, který jí řekne, že je blonďák, pak se dozvídá pravdu, tak ho srdceryvně odkopne, ale záhy zjistí, že s ním čeká dítě, takže se vdá za gaye, aby uklidnila situaci a nakonec po narození černého dítěte se cigán vrací, tak jako v každém správném romantickém filmu. To jsou mi ale blitky, tohle jestli někoho normálního může bavit, tak to si spolu nepopovídáme. Cieslarovi filmy jsem nikdy nemusel, s vyjímkou Pramene Života. Další snímek od tohoto režiséra rozhodně vynechám. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Rád si koncom týždňa zalistujem v lesklých týždenníkoch aby som si vychutnal zaujímavé príbehy, rozhovory, reportáže, opisy. Rituál, nespočívajúci ani tak v učení sa ako vo vychutnaní si štýlu, užití si príhod, ktoré sú vo svojej všeobecnej schéme plus mínus známe, no dobre napísané si zaslúžia i opakovaný pohľad. A keď si ho aj nezaslúžia, aspoň sa dá nad nimi krásne rozčúliť. Podobne na mňa zapôsobila ja Láska je láska, film, ktorý si titul opajcol z česko-slovenského distribučného názvu strašieho filmu Lucasa Moodyssona "Fucking Åmål". Dej je posplietaný z dojemno-smiešno-kruto-sladkobôľnych príbehov o dôchodcoch, trpiacich Parkinsonom, ktorých jediným východiskom je fajčenie marihuany, o slepých láskach, o trápeniach cigánskej menšiny a jej podiele na tom ako ju vníma väčšinové okolie, o znovuobjavení jedinej a pravej- totiž tej prvej lásky, o svedectvách, vyrovnávajúcich sa s inou sexuálnou orientáciou potomka, reportáží o nástupe dominatných, dravých žien a ich menej zarábajúcich partneroch a tak. Jednoducho všehochuť toho, čo predostierajú v dnešných časoch médiá ako to pravé orechové, čo trápi spoločnosť. To nebol realistický odraz skutočnosti, ale vyfabulovaný odraz reportáží zo zmienených lesklých magazínov. A ako ilustrácia k nim ujde. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Děkujeme panu Charouzovi za to, že umožnil vznik tohoto slepence stereotypů, trapností a kýče. Děkujeme jemu i dalším partnerům tohoto PROJEKTU. Snad to nikdo nebude považovat za spoiler, ale líto mi bylo hlavně Vetchého, který se jako jeden z mála za celý film nedočkal onoho...STYKU..., jak TO nazvala Maruška před svým dědečkem. Styk totiž byl klíčovým uzlem, který tvořil tuto skládanku, zvanou Cieslarem odvážně "film". Takže ještě jednou: Skládanka ze stereotypů, trapností a kýče. Vtipné je, že film, který se tváří jako apel proti rasismu, je sám rasistický... Půlhvězdička navíc za Švihadlo, které popošvihlo závěrečné titulky a zavelelo k odchodu z biografu... (1 a půl *) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Několik scén se odehrává v FKK Sauna Klubu Praha, kde se ovšem ve skutečnosti prostitutky pohybují zcela nahé, tedy bez bílých županů. Ty nosí pouze návštěvníci podniku. Z důvodů, aby film zůstal mládeži přístupný, jsou tedy i herečky v těchto scénách oblečeny do županů. (mibara)
  • Režisér Milan Cieslar podle svých slov chtěl navázat na snímek Duše jako kaviár (2004), který je jeho srdci velmi blízký. (Olík)
  • Po televizní premiéře snímku byla Aneta Krejčíková v jednom rozhovoru dotázána, zda se dívala. Přiznala, že ano, ale jelikož je velmi sebekritická, výsledek je příliš nepotěšil. (Olík)

Reklama

Reklama