Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kovboj Woody vždycky dobře věděl, co je smyslem jeho života. A tím bylo starat se a chránit jeho dítě, ať už to byl chlapeček Andy nebo holčička Bonnie. Když však Bonnie přinese do svého pokojíku novou hračku, které říká „Vidlík“, otevře se Woodymu a jeho věrným kamarádům docela nový velký svět. (Falcon)

Videa (20)

Trailer 8

Recenze (374)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[93%] I na počtvrté se to královsky povedlo! A opět téměř ke konci málem slza ukápla jak to bylo dojemný a perfektně zahrané. Animace je samozřejmě mnohem lepší (přeci jen je toto z r. 2019) – tam není co vytknout. Takže i když tu někteří píší, že to není úplná bomba a že to mírně zaostává nad předchozími třemi díly, ale já s tím nesouhlasím! Dějově je to sice stokrát omleté, ale furt to funguje – je to zábavné, vtipné, dobrodružné, roztomilé, dojímavé a známé postavičky Woodyho, rakeťáka a dalších potěší jako vždy. Takže není co dodávat a pevně doufám, že vznikne plnohodnotná pětka! PS: Hned za titulky je několik vsunutých scén. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Žasnu nad tím, jak je Pixar schopný si udržet laťku nahoře i u čtvrtého dílu. Kde jinde filmová pokračování pohoří, tam naopak Pixar dokáže vytáhnout příběh ještě nahoru se vší parádou a důmyslností. Příběh hraček je opět nápaditý, vtipný a především nosný - plynule navazuje na předchozí třetí díl (přestože je devět let starý!) a přináší další důležitý "životní" rozvoj skupiny hraček, které dobře známe, plus se navíc seznámíme s několika dalšími novými "jedinci", kteří však v příběhu mají vždy své místo a nejsou jen zábavným prvkem navíc. Obzvlášť oceňuju onu "zápornou" postavu, u které se postupně vyjeví její kladné motivace a nakonec ji už nelze vidět jako záporáka - tedy je vlastně vykreselná velmi komplexně a rozhodně ne černobíle. A také se mi velmi líbilo navázání na linku s Pastýřkou. Zatímco ve třetím díle nevystupovala a bylo o ní řečeno pouze to, že "o ni přišli", ve čtvrtém díle se její příběh naplno rozvinul a vše do sebe krásně zapadlo. Můžeme se jen domnívat, jestli tvůrci z Pixaru něco podobného zamýšleli do budoucna už během třetího dílu nebo ne. Každopádně se jim ale nedá upřít velká důslednost a smysl pro rozvíjení příběhu (včetně toho, že zůstávají věrní své původní tvorbě). Tyhle kvality u Pixaru oceňuju a vždy se budu těšit na jejich další filmy. Toy Story 4 jsem si opravdu užila a konec mě dokonce mile překvapil - tak "dospělé" vyústění bych ani nečekala. ~(4,4)~ ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Toy Story jednička je pro mě největší srdcovka z dětství. VHSku jsem viděl tak aspoň tisíckrát a hrála u nás klidně i dvakrát denně. Navíc mi humor přijde geniální dodnes. Kdo by nemiloval Šerifa Woodyho a Buzze Rakeťáka. V češtině navíc skvěle nadabované. Dvojka mi prodloužila dětství a trojku si upřímně moc nepamatuju. Viděl jsme jí pouze jednou, a tak bych řekl, že na mě příliš velký dojem neudělala. Ovšem čtyřka.... To je návrat do dětství se vším všudy. Velký fanservis a ze mě já opět ten malý kluk, co zbožňuje Buzze a Woodyho. Navíc má čtyřka skvěle nastavený humor. Bavil jsem se od začátku do konce. Animace skvělá, hudba super a to shledání s přes dvacet let starými postavami je prostě vynikající. Je fakt, že na tyhle dva koukám už téměř čtvrt století a to je prostě neuvěřitelná doba. Přesto jakoby to bylo včera. Myslím, že tenhle příběh hraček není dělaný, pro dnešní děti. Tenhle příběh hraček je dělaný pro lidi, kteří na ně před dvaceti čtyř lety koukali. A já byl jedním z nich. Navíc to rozloučení s postavami je krásné, emotivní a přesně taková rozlučka jaká má být. Já jsem s novým Příběhem hraček naprosto spokojen. Zavzpomínal jsem si, pobavil jsem se, zasmál jsem se a na konci byl nesmírně dojatý. Beru to jako finální tečku a pětku nechci. Díky Toy Story, bylo to krásných dvacet čtyři let. (90 %) ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

[Viděno 16.8.] Do nekonečna a ještě dál po čtvrté! Trojka je sice nepřekonatelná, ale čtyřka je důstojným epilogem Příběhu hraček. Kolem a kolem se jedná spíše o Woodyho sólovku, ale ačkoliv zde výrazně chybí intenzivní moment podobný tomu ve spalovně odpadků v závěru třetího dílu (jež žene divákovu hladinu adrenalinu na hranici snesitelnosti), se v té změti překrásných scenérií skrývá citlivý a neobyčejně subtilní příběh o (ne)opětované lásce a vůli někam patřit....Toy Story 4 by se dalo definovat jako citovej vyděrač - nejenže nám chce o citech vyprávět, chce je taktéž u diváka vyvolat, a chce, aby se jim plně poddal - což mu vychází přímo na výbornou. No a fotorealistická animace vás doslova nutí čumět na plátno jak vyvoraná myš (dokonce i obyčejný smítko prachu je zde působivější než celá srst všech zvířat v Zootropolis). Pixar prostě ví, jak tento intenzivní zážitkový koktejl pečlivě namíchat... jen tak dál Pixare, sbohem Woody s Buzzem 💔 ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Toy Story 4 sice už nemá tak svěží základy jako první dva díly, přičemž nemá ani ty správné emoce jako díl třetí, nicméně i navzdory těmto nedostatkům se pořád jedná o skvěle zpracovanou rozlučku jedné animované éry. Nejnovější počin od studia Pixar je totiž opět precizně animovaným počinem, v němž se (překvapivě) řeší krize středního věku, místo v životě či třeba hračky vyrobené z odpadků. A i když je snímek těmito atributy určen spíše pro starší publikum, to dětské nebude plejádou hraček, broušených gagů a vtipných situací nijak ochuzeno. Pixar tedy stvořil snímek, který sice na předchozí tři ztrácí, ovšem i přesto si ho královsky užijete. Jako nenáročná podívaná na sobotní odpoledne totiž funguje více než dobře. Skvělá práce! „I am not a toy, I was made for soups, salads, maybe chili, and then the trash. Freedom!“ ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • V obchodě se starožitnostmi můžeme vidět spoustu předmětů z ostatních filmů studia Pixar. Například masky z akvária a potápěčskou masku z filmu Hledá se Nemo (2003), hned vedle ní krabici na sušenky z Životu brouka (1998), Bing Bongovu raketu z filmu V hlavě (2015) a mnoho dalších. (LaserJet)
  • První ukázka filmu byla promítnuta na filmovém veletrhu CineEurope 2018. (petr.koca)
  • Časová osa Pastýřky je plná chyb. Byla darována devět let před událostmi tohoto filmu. Woodymu řekne, že byla ztracená sedm let. Dva roky byla u malé holčičky, která vyrostla a už ji nepotřebovala, a tak strávila roky v obchodě se starožitnostmi. (LaserJet)

Související novinky

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

08.03.2024

Tuhle kombinaci by nejspíš čekal málokdo. Keanu Reeves (The Matrix Resurrections), herec téměř univerzálně milovaný napříč všemi cílovými skupinami, však už loni přislíbil svou účast na nadcházejícím… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Reklama

Reklama