Reklama

Reklama

Putování s dinosaury

  • Velká Británie Walking with Dinosaurs 3D (více)
Trailer 3

Zapomeňte na Jurský park! Teprve teď máte opravdu možnost stát se součástí světa, v němž vládnou dinosauři. To, co jste si mohli zatím jen představovat, se stává skutečností a vaše cesta do druhohor může začít. Zažijete putování s dinosaury v dobách, kdy vládli Zemi. Jejich cesta začíná před 70 miliony let na Aljašce, kdy je každý rok dlouhá a temná zima nutí v tisícihlavých stádech k stěhování z jejich domovů za potravou na jih. Dinosauři už dlouho představují jedinečný fenomén, který jako magnet přitahuje děti i dospělé. A není to jen jejich gigantickými rozměry a růzností druhů. Stále si klademe otázky: „Kam zmizeli? Jak žili? Jaké byly jejich vzájemné vztahy? Žijí mezi námi jejich potomci?" A na základě nejnovějších poznatků je právě vybudován příběh filmu Putování s dinosaury – film ve 3D, který je vrcholným a strhujícím zážitkem stvořeným právě pro filmové plátno. Nedávné paleontologické objevy ve spojení s průlomovými filmovými technologiemi nyní představí nové a jedinečné dinosaury, kteří jsou skutečnější než kdy předtím. V průběhu této velké podívané prožijeme životní příběh býložravého Pachyrhinosaura, který se narodil jako nejmenší mládě, a od počátku se tak musí vyrovnávat se svými soutěživými sourozenci, s drsným a nevyzpytatelným světem, se zuřivými a hladovými predátory jako je zákeřný Troodon nebo monstrózní Gorgosaurus. Náš hrdina sice nikdy nebyl tím největším a nejdrsnějším dinosaurem své doby, ale dokázal, že pro evoluci může být důležitější i něco jiného, než jen být největším a nejsilnějším. A tak díky své statečnosti a schopnosti spolupracovat s dalšími členy migrujícího stáda nejen dokáže přežít, ale stane se pro své druhy nepostradatelným vůdcem a ochráncem stáda. Přijďte zažít dobrodružství tak skutečné, že se ocitnete přímo mezi dinosaury, prožijte dobu těchto obrů v největším příběhu za posledních 100 miliónů let, který byl inspirován veleúspěšným seriálem televize BBC. (Cinemart)

(více)

Videa (22)

Trailer 3

Recenze (102)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Vizuálně moc pěkně udělané, ale spíše pro děti a to mi docela vadilo. Párkrát jsem se pousmál a občas mi bylo trapně. Scéna s Gorgosaurusem a jak se mu vysmíval kvůli rukám byla skvělá a asi jedna z nejvtipnějších, bohužel nic víc Putování s dinosaury nenabídlo a zařadí do takového pěkného lehkého nadprůměru .. 5/10 = 58% ()

Pod 

všechny recenze uživatele

-- Vizuálně velkolepé. -- *Pokud jste ještě film neshlédli, nekoukejte se na něj s voiceovery, ale v původní verzi, který vyšla na BD jako bonus.* Jsem veliký fanoušek dinosaurů a této série. *Film rozhodně žádným zklamáním není, a vůbec si nedovedu představit, jak ho tak někdo může brát. +Vysoká kritika a mizerná návštěvnost kin zapříčinilo 20th Centuary Fox svým chamtivým myšlením přidáním povrchního trapného komentáře k filmu, který byl točen tvůrci od BBC jako němí.* A teď už k filmu. Co si budeme povídat, toto dílo je především o pokrokovém vizuálním zpracováním. Opravdu v tomto směru překonává Avatara a všechny podobné filmy. Dokonalé! K tomu zkrátka není co dodat. Jak jsem si tak všímal, animátoři si opravdu vyhráli. Žádný dinosaurus snad není naprosto stejný s jiným. Buď odlišné tvary límců, velikostí a hlavně skinů. 3D bylo na vysoké úrovni. BBC a dinosauři jsou opět v popředí vývoje filmografie. Problém však nastává u komentáře, nebo dabingu či jak to nazvat. Samo o sobě není špatný, je velmi vtipný, ale k filmu prostě nesedne, nebo snad nezapadá. Další problém je, že hlasy se snadno spletou a po chvíli v tom máte zmatek. Možná, že je to ale jen českým dabingem, originál shlédnu na BD. A vůbec by nebylo na škodu, kdyby nás tvůrci překvapili novou zvukovou stopou pro starší diváky, nebo vůbec žádnou, jelikož film opravdu žádný nepotřebuje. Chápu, že tvůrci kvůli výdělku směřovali spíše k dětem, ale v některých záběrech prostě ta krev být měla. Hudba Paula Leonarda-Morgana byla opravdu úžasná a nemohu se dočkat vydání na CD. Střih, ozvučení, kamera - každý záběr doslova vymazlený, výprava - krajina naprosto překrásná. Celkově filmu lze určitě vytknout délku, ale chápu, že se museli tvůrci s tak nízkým rozpočtem dost krotit, když chtěli revoluční CGI. Dílo se nesnaží být dokumentem, jen předhodí nějaké málo informací pro "nezasvěcené," a ani se nedivým, když tato série už vysvětlila všechno, takže se jde rovnou na věc. Nevím co si mám myslet o hraném úvodě a závěru, i když Karl Urban v roli paleontologa opravdu zapadl. "Vsuvky" bych nejspíše vynechal i když opravdu rozesmáli publikum. Info v dětských hlasech měl mluvit pták. Atmosféra byla v pohodě. Pořádných filmů s dinosaury je pramálo, takže určitě mile potěší. -- 90% Především kvůli doposud nejreálněji zobrazeným dinosaurům. -- ()

Reklama

Iwiiik 

všechny recenze uživatele

Plni očekávání jsme zasedli já a můj téměř dvanáctiletý syn, oba fanoušci BBC dokumentárních projektů, do pohodlných sedadel v zadních řadách kina a po tříhodinovém 3D nářezu Petera Jacksona, který jsme absolvovali o týden dříve, jsme byli trošku rozmrzelí, že tato podívaná nebude trvat ani hodinu a půl. Po dvaceti minutách filmu, jsme však už oba pokukovali na hodinky, vyhlížeje závěrečné titulky. Ano, technicky je snímek zpracován dokonale, ale kombinace děsně kůl hlášek dinosaurů a především opravdu debilního děje, by hravě zastínila i takový 3D efekt, že by z plátna skutečně vylézali čtyřtunoví Pachyrhinosauři. Při srovnání tohoto braku s úžasnou sérií původního Putování s dinosaury, mi zhořkl v puse i ten popcorn za 50! Těšili jsme se na skvělou paleontologickou podívanou, ne na další díl Doby ledové! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Takže z pohľadu dospelého diváka. Ide v podstate o úlet, o akýsi náučný program pre tých mladších a najmenších, na svoj pôvod vizuálne dosť chudobný ( aj keď CGI triky sú na vysokej úrovni ) a príbehovo podobný stovkám iných filmov obdobného razenia. A ak chcete vedieť, aké je to z pohľadu detského diváka, zoberte na to svoje ratolesti a možno sa dočkáte kladnejšej recenzie. ()

j1c2 

všechny recenze uživatele

Pěkná podívaná na dinosaury, pro mého syna úspěšná. Příběh v rámci mezí, docela hezký. Co mě velmi rušilo, byl dabing, hlasy se pletou a člověk se nemůže příliš zorientovat v tom, kdo vlastně mluví...především hlasy dinosaura Páti a ptačího průvodce Alexe jsou si velmi blízké a tudíž neustále přemýšlíte, kdo co řekl. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (14)

  • Snímek byl natočen technologií Fusion 3D system, kterou vytvořil režisér James Cameron pro svůj film Avatar (2009). (Pod)
  • Jako vědecký poradce byl přizván Scott Sampson, paleontolog a evoluční biolog se specializací na svrchnokřídové dinosaury, který již spolupracoval např. na seriálu Planeta dinosaurů (od r. 2003). (Honzik004)
  • Tvůrci původně plánovali film bez dabingu či vyprávění, tudíž měl být "němý". Distribuční studio 20th Century Fox však na poslední chvíli rozhodlo, že z důvodů lepšího výdělku bude lepší zpřístupnit film dětským divákům tím, že přidají "hlasové myšlenky dinosaurům", čímž postavám dodají více charakteru a dětem budou podstrkávat příběh. Nakonec však kvůli tomuto dabingu diváci i kritici snímek příliš nedocenili. (Pod)

Reklama

Reklama