Reklama

Reklama

Romantická pohádka vypráví o princezně (P. Tenorová), která vyrůstala bez matky. Její otec (S. Rašilov), vlídný a spravedlivý král, dceru nadevše miluje, ale chce ji za každou cenu provdat. V den jejích dvacátých narozenin uspořádá na zámku velký ples. Na něm se o princeznu uchází řada princů, ale ten, pro kterého se princezna sama rozhodne, se jejímu otci z nepochopitelných důvodů nezamlouvá. A nikdo vlastně neví proč. Pak vyjde najevo, že za vším stojí dávná kletba vládkyně Říše čarodějnic a Sněžný drak. Princezna Laura se tak musí se svým vyvoleným princem Janem (P. Lněnička) vydat na nebezpečnou cestu a překonat řadu překážek, aby nakonec zjistili, že nad zlem může zvítězit jen skutečná a pravá láska. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (302)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Přiznejme si, když jsme viděli, co jsme viděli, mužům kord do ruky nepatří. Ženám také ne. Jsou věci, které by měly být v muzeu. Královnina kletba byla těžká rána logice. Důvod účinku kletby se ukáže až na konci druhé třetiny pohádky. Poskakovala jsem u televize tak, že jsem vyklepala mandle z vánočky, podotýkám, že ta je v jiné místnosti. Chybělo mi tam varování "nezkoušejte doma". Pokud se pro topícího se neplavce vrhne do řeky další neplavec, hledejte vychladlá těla po proudu, hrát o život v kostky, protože "bez tebe nemá můj život smysl" je patetické, romantické to je tak v dimenzích večerů pod lampou. Námitky by člověk mohl mít i k té lásce po jednom tanečku, jenže to pak ze stejného kyblíku můžeme vylít i Princeznu se zlatou hvězdou. Královna z jinoříše má vcelku tradici, pěkné, že hlavní čarodějnice byla babička (kde přišla k dceři?). Není nad to, když kletby a křišťálová koule zůstanou v rodině. Dva draci v závěru nepříjemně vyvolají vzpomínku na Dračí srdce 2, osobně dávám přednost teplu ohnivého draka před chladem toho sněhového. Přehlédnu, co páchali mnozí efektové v české krajině, i ty fígle se slzou (proč, Bože, proč?). V záveru jsem zjistila, že největší zázrak není výhra v loterii, jak jsem si myslela až dodnes, ale láska. Co se mne týče, sportku bych nezatracovala. Stejně tak bych nezatracovala Sněžného draka, jak se tu hromadně děje. Má to originální příběh, smysluplné dialogy, napětí, gradaci, krásného padoucha, úžasnou čarodějnici, sympatický královský král a hezoučkou malou princeznu. Kdo z vás to má? 25. 12. 2015 přesně po roce při druhém zhlédnutí nejásám tolik, hvězdu ubírám. 26.12.2017 Proč mi to dnes, napotřetí připadalo jako taková nedomyšlená hovadina? A princ Jan má krásy a charismatu jak uvařená brambora. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Tak ve výsledku nevím, jestli byla lepší Preissova italská kreace nebo tato spíše výpravnější a méně vtipná záležitost. Odvážná princezna působila sympaticky, princové, kteří vypadají starší než král, už nikoli. V příběhu se také najde docela hodně logických chyb, ale tak hlavně, že to všechno dobře dopadlo, že? :) ()

Reklama

Vědma 

všechny recenze uživatele

Tak já vážně nepochopím, proč si ta princezna hned na začáku nevzala buďto Tomáše Matonohu nebo Pavla Lišku. To byli aspoň sympaťáci. Ten Sněžňák, to byl tragéd a princezně hezky dlouho trvalo než na to přišla a pak mu teda dost rychle odpustila, nu což. Tak úplně nejhorší to nebylo, ale pořád čekám na pohádku, co mě okouzlí. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

dnešní vánoční pohádka dopadla lépe než včerejší, ale i tak na hodnocení se to nepozná. Na můj vkus byla moc moderní, přesto se tvářila tradičně - právě ten kontrast mě tam dráždil. Scénarista se snažil o originalitu a výsledek nepůsobil přirozeně - bylo to vidět jak na dialozích, tak i ději a pokusy o humorné narážky spíš působily trapně. Většina herců mi navíc neseděla do svých rolí a chovali se jak v telenovelách. I kamera byla přehnaná a snažila se to pojmout velkofilmově skoro jako v Pánu prstenu - prostě k televizní pohádce a příběhu nevhodné... V součtu jen jedna hvězda. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nejslabší princi, máte padáka, aneb sobeckost je jen drobná kaňka na choťově charakteru, obzvláště když nemáte z čeho vybírat.. Chválím hojné využití exteriérů a dračí motiv, jenže postavy, které mají být vtipné, mají vtipné jen jméno a příběhu schází pohádková lehkost, takže když princ Jan během pěti vteřin projde brutálním morálním přerodem (byl by eufemismus říkat tomu vývoj postavy), snadno zlomíte nad sněžným Šmakem definitivně hůl (při závěrečné písní z ní možná uděláte i třísky). A mimochodem, ze subjektivního věku nápadníků královy dcery mě jímala hrůza. Kdo se bude chtít dostat pod princezninu sukni příště? Skopeček? ()

Galerie (10)

Zajímavosti (16)

  • Při natáčení scény s prchajícími poddanými, do které byli v postprodukci přidáni dva animovaní draci, se na místě, kde jeden drak letí těsně nad zemí, seskupilo malé přírodní tornádo, které rozvířilo prach, čímž přidalo k uvěřitelnosti triku. (ČSFD)
  • Na mapě rádce Maxmiliána (Jiří Hájek) je nápis: „Regni Nostri Aurea,“ což v doslovném překladu znamená: „Zlato našeho království.“ (Nick321)
  • Petra Tenorová si vyzkoušela i dost nebezpečných situací včetně topení se v Dalešické přehradě. Tam štáb měl pro všechny případy připravených hned několik potápěčů, kteří ji schovaní pod loďkou jistili. (Cucina_Rc)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Juniorfest 2013 se blíží

Juniorfest 2013 se blíží

28.10.2013

Termín VI. ročníku mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež JUNIORFEST 2013 se neúprosně blíží. Horšovský Týn, Plzeň a Dobřany se stanou od 9. do 13. listopadu 2013 dějištěm tohoto stále… (více)

Reklama

Reklama