Reklama

Reklama

Máša a medvěd

(seriál)
  • Rusko Maša i Medveď (více)

Série(5) / Epizody(117)

Medvěd, bývalý cirkusový artista, se usadí v lese a připravuje se na pohodový život plný ticha a klidu. Dokud se však neseznámí s nezbednou holčičkou jménem Máša, která zde žije se svým prasátkem, kozou a psem. Sledujte celou řadu zábavných příběhů o holčičce jménem Máša a jejím medvědím kamarádovi, bývalém cirkusovém artistovi. Máša je nezbedná tříletá uličnice, která žije na staré železniční stanici v lese. Zdá se, že předčasně vyspělé, divoké a nespoutané děvčátko, které se spřátelí s každým, koho potká, je jako magnet na problémy. Medvěd je laskavá otcovská postava, která se ze všech sil snaží své kamarádce pomáhat a chránit ji před úrazem. Sám se při tom však často nechtěně stává obětí jejích lumpáren. Ačkoli má medvěd rád svůj klid, stýská se mu po společných chvilkách s Mášou, když mu zrovna není nablízku. Společně s pochybnou partičkou přátelských zvířat, která si z lesa udělala svůj domov, Máša a medvěd pobaví dospělé i děti a poučí diváky o kreativitě, oddanosti a skutečném přátelství. (HBO Europe)

(více)

Recenze (118)

Wooke 

všechny recenze uživatele

No galubčiki...davaj lečiťsa...Milujem ruský jazyk od momentu, keď som sa ho začal učiť. Hlas malej Máši je krásny, a prízvuky sú božské. Poviete si, že to je pre deti, no podľa mňa to pokojne môžu pozerať aj puberťáci a nič im nikto nepovie. Jednoduché, krásne, dokonalé ruské dielo, ktoré stojí zato a hlavne, dokáže zabaviť. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Pri tejto rozprávke si spomínam na staré časy za éry Cartoon Network kedy som takmer každú rozprávku s úžasom pozerala a smiala som sa aj keď som všetkému nerozumela. Masha i Medved je podobný prípad, občas nerozumiem čo Masha povedala, ale už len za ten jej úžasný dabing a smiech a celkovo za tie scénky, ktoré sa tam dejú sa musím minimálne uchechtnúť. Zbožňujem rozprávkové seriály a Masha i Medved nie je výnimkou, seriá ma peknú animáciu a navyše ruština sa mi veľmi dobre počúva. Občas sa zasmeje na samotnej ruskej vete, pretože občas to vyznie dosť vtipne. Najlepšie na tom je, že seriál mi odporučil ocino, čo by som na neho nikdy nepovedala, pretože on rozprávky moc nepozeráva ale evidentne v každom z nás sa ukrýva malé dieťa. ()

Reklama

RoCho 

všechny recenze uživatele

Je to určitě jedna z nejhezčích pohádek moderní doby, protože na většinu nových animáku se nedá koukat. Moje nejoblíbenější pohádky z dětství byli určitě Pat a Mat, Krtek, Silvester a Tweety a bylo jich určitě ještě více. Nyní má dvouletá dcera nejraději kouká na Mášu a já na to koukám s ní. Pohádka je za mě určitě nejhezčí v originálním ruském znění, česky dabing se moc nepovedl. ()

John8 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála současných pohádek na kterou se s bráškou rád podívám. Zajdu až tak daleko a nazvu Mášu novým Tomem a Jerrym protože všechno na nich do sebe prostě zapadá, je tu pocit mírného šílenství ze kterého vychází většina vtipů současně opěvují spoustu tradičních ruských folklórních i jiných zvyklostí a detailů, ale zároveň to není jen kopie něčeho jiného. 5* a byl bych hrdý kdyby se i nám čechům povedlo vytvořit něco podobně skvělého (co by nahradilo ožralou kozu) ()

Potjoc 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi to? Na minimaxu dávají díly hodně uhlazené a roztomilé, zatímco ČT vysílá groteskní sérii? Ta druhá se mi líbí. Když jsem to viděl před lety, tak jak někdo zmínil, že to porazí "ty americké drastické seriály", zatímco onen člověk se dívá na takové seriály (Dreamworks, Pixar), tak to mě tak naštvalo, že jsem to pár let raději nesledoval. Ale ta ČT série je výborná. Edit: Moc se mi na tom seriálu líbí také rychlost pohybů při dynamických scénách, dokonce i při těch klidných. Ohledně rychlosti jsou nejlepší ty díly o kočce a myši a díl o robotovi uklízeči. ()

Galerie (232)

Zajímavosti (15)

  • Zvuky medveďa pochádzajú od zvukového režiséra Borisa Kutneviča. Na úlohu medveďa sa nedarilo tvorcom rozprávky dlho nájsť umelcov. Keď to už nemohol zvukový režisér vydržať, tak sa sám rozbehol k mikrofónu a začal ukazovať, ako má medveď vrčať. Výsledok bol taký dobrý, že Boris je dodnes autorom zvukov, ktoré vydáva medveď. (Zdroj: mamastory.sk)
  • Zlúčenina, ktorú má Medveď nakreslenú na tabuli v epizóde "Rastový vitamín", sa nazýva 3-[(6-amino-2-methyl-1,2-dihydropyrimidin-5-yl)methyl]-5-(2-hydroxyethyl)-4-methyl-1,3-thiazol-3-ium. (Lukoh)
  • Medveď Míša je cirkusovým medveďom, ktorý si svoj dôchodok užíva v lese vo svojom domčeku. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama