Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (347)

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Zatím nebudu hodnotit, protože jsem viděl jen první díl, ale bohužel, pokud budou ostatní díly v podobném duchu, rozhodně tomu víc jak dvě hvězdy nedám. Většina herců má problémy s přirozenou dikcí u špatně napsaných dialogů, kamera je většinou až zbytečně rozhýbaná, takže když sleduje rychle jedoucí vozy, klepe se tak, jako když jedete s levnou digitální kamerou po kočičích hlavách vykloněn z auta (které nemá pneumatiky ani tlumiče) a máte přiblíženo na dost velkou vzdálenost - šíleně se to míhá a vypadá to jako nějaká nerozhodná parodie na styl Michaela Baye. Hudba místy hodně kopíruje Ordinaci v růžové zahradě, což opravdu nechápu, protože zní o něco živěji - asi jako když srovnáte verzi nějaké symfonie hrané doma na klávesy (Ordinace) a pak na totéž pustíte živý orchestr (Sanitka). Příběhově se příšerně tlačí na pilu, každou chvíli se někdo musí pohádat, holka je do chlápka celá hotová po jediném pohledu (vycmrndlík Jiráček rozhodně nepůsobí dojmem největšího alfasamce střední Evropy), manželka hrdiny má příšerného otce, který se s hrdinou naprosto nesnese, a to nejhorší: V každé scéně se jakoby mimochodem musí vysvětlit, co přesně daná postava dělá ("Copak mi tahle letecká základna neříká Pane?"). Působí strašně rušivě, když se musí každá věc přesně nazvat, místo aby toto bylo vyjádřeno jednoduše kamerou a střihem. U příběhu mi ještě vadí pokusy navázat co nejvíc na původní seriál (záchranka je i v dnešní době brána jako potupné zaměstnání, u něhož máte jistotu, že horší místo už neseženete), nehledě na fakt, že se v některých scénách jedná o remake původního seriálu (nosítka u nemocného děvčete). A u závěrečných titulků mě naštvali taky. Pořád je tu sice ještě původní verze písně Můj čas, nicméně jsou do ní namixovány zmoderňující prvky (asi aby se ani mládež nenudila) a je zkrácena na polovinu. Po shlédnutí prvního dílu zatím říkám: Tak takhle by to nešlo. UPDATE: Poté, co jsem namátkou shlédl pár kusů z několika dílů mám dojem, že jsem měl se svým původním rozhořčením pravdu. Tak fajn. Jedna hvězdička. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Srovnání se starou Sanitkou ? Expozice naznačila obávané a od druhého dílu jde do tuhého. Koho tak pochválit ? Snad producenta, že to s PR dostali až od vysílání. Renč vysekl další pomník, Hubač ml. v myslích zůstane, a vůbec... Občasný herecký výkon (Zedníček) sice zvedne úroveň o pár cihel výš, ale jak se celkově zbavit pocitu trapnosti z kalkulu a formalismu nejhrubšího zrna? Co někdy v TV oprášit dramaturgické řemeslo ? Užitkově 1-2* ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Po velmi zralé úvaze jsem se rozhodla dát tomuhle seriálovému počinu zaokrouhlené čtyři filmové hvězdy. Věci, kterých jsem se na začátku obávala, se eliminovaly na minimum snesitelných. Jedna z nich bylo obsazení paní prezidentové, která se k mému překvapení prezentovala celkem mile. Role lékařky a paní hoteliérky se zhostila velmi dobře, působí tiše a skromně. Co mi nesedlo byl její románek s ředitelem záchranné služby, který je teda o hodně mladší než ona a jejich vášnivá obětí a žhavé polibky ve mně vyvolávaly dávicí reflex. Nezbytné řešení mezilidských vztahů se taky dalo skousnout, protože de facto celý život, dennodenně se potýkáme se vzájemnými vztahy ať už soukromými nebo pracovními. Bylo tam pár momentů nebo situací, které se mi zdály hodně přehnané a za které bych strhla i víc stars, ale nakonec tedy 3,5* . Dostatek záchranných akcí to celé u mě zachránilo. Když to srovnám s jinými hrůzami, které byly natočeny jako pokračování po letech něčeho úspěšného, tak tohle se Renčovi a spol. povedlo. ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Podle ty hate wave jsem to cekal mnohem horsi. Minusem je urcita bulvarnost co do volby zapletek, cernobilost, hodne placaty charaktery a maximalni predvidatelnost. Vetsina postav je ale relativne sympaticka, fortel to ma taky, navic potesi i relativni blizkost k puvodnimu serialu, trebaze by to slo oznacit i za mirny plagiatorstvi. Hazeni odpadama kazdopadne tradicne zavani snobstvim a zaroven neznalosti puvodniho serialu + dalsich zanrovek tohohle typu. Ony totiz na tom byli na E. R. a v CHicago Hope v mnoha ohledech podobne. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Ou jes, Filipe, je to hustý, ta spousta akce, hudby, tragických velkých celků na měsíční krajinu po bouračce, rychlý auta saniťáků, detaily na těžké emoce ve tvářích a husté hlášky všech těch borců, aneb kam se hrabou Amíci, že... Ale ne, tak jako je to docela sranda, Marek Vašut je nejvíc borec a Dáša Havlová čím dál krásnější, tak co víc si přát...:) ()

Galerie (394)

Zajímavosti (34)

  • Autobus MHD, který lze vidět ke konci dílu, je vůz 4063, zvaný Mazlik, vyrobený roku 2003, jezdící do roku 2019 u DPP a od května 2020 ho vlastní soukromý majitel. (JLanovkar)
  • Pán oznamující doktoru Janderovi (Jaromír Hazlík) ve scéně, kdy Jandera zachraňuje člověka s nožem v srdci, že on je také lékař a má s tím jisté zkušenosti, je Peter Ziman, lékař, který provedl stejný zásah u pacienta, jemuž vrhač nožů probodl srdeční komoru a který za tento čin před časem dostal z rukou prezidenta republiky Zlatý záchranářský kříž. (Adrai)
  • Ve čtvrtém dílu probíhá zásah v Poslanecké sněmovně, ale ve skutečnosti je scéna s ostrahou natáčena v prostorách recepce Ministerstva průmyslu a obchodu. V místě byly pouze upraveny prostory. Skutečný vchod do budovy je dveřmi, před kterými jsou umístěny vlajky. Obsluha "rentgenového pásu" je skutečně zaměstnána na recepci ministerstva. Ve chvíli, kdy záchranáři společně s šéfkuchařem procházejí přes bránu do útrob budovy, svítí červené kontrolky na zařízení evidence výstupu. (Kirman)

Reklama

Reklama