Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (347)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Renčovi a npvé Sanitce se toho dá spousta vytknout. Díly přecpané dějem, místy až trapné herecké výkony a vypjaté scény episodních rolí ve stresu jsou jak přes kopírák a strašně přitažené za vlasy. Točit ale Renč umí. Takže akční scény jsou na naše poměry na dost vysoké úrovni a chemie mezi všema hlavníma postavam je také znát. Škoda že se toho muselo tolik ukázat a tolik stát, protože být v seriálu víc kecání (které je parádní - Budař a nevěra, skoro cokoliv s Vašutem, Zedníček, politikaření atd), bylo by to ještě důstojnější pokračování legendy. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Srovnávat Renčovu "Sanitku" s ohavnostmi jako "Ordinace v růžové zahradě", "Pojišťovna štěstí" nebo "Cesty domů" je naprosto zcestné, ale pokud to tak vidíte, budiž - vyvracet vám to nebudu.;-) Od uvedení původní "Sanitky" se v seriálovém i skutečném světě hodně změnilo, a proto je naprosto nesmyslné očekávat totéž, co před třiceti lety. Vozy záchranné služby jsou rychlejší, znělka modernější, mění se postavy i atmosféra seriálu (i když sem tam se objeví nějaký ten starý známý nebo odkaz na původní seriál - viz. scéna se snesením/nesnesením pacienta ze schodů). Za největší plus nicméně považuji zdařilou hru se záběry, což je asi jediná věc, která u Renče na tuty nezklame.;-) ()

Reklama

Nikon 

všechny recenze uživatele

Po polovině seriálu musím konstatovat, že Jiří Hubač by se styděl. Pokud někdo hodnotil "starou Sanitku" průměrně, tak jak má hodnotit tohle Renčovo "veledílo" ? Jsou tam scénky, které by dohromady možná daly na slušný celovečerní televizní film, ale na desetihodinový seriál je to setsaktramentsky málo. ()

triatlet odpad!

všechny recenze uživatele

Scénář je tak plytký, že by se za něj styděli snad i v Ordinaci... Po druhém díle je dramatická linka je jasná: starej Mádr má rád anglickej humor, takže až zjistí, že mladej Jandera byl rok v Anglii, daruje mu snachu i s novým gaučem... 3. díl Na scéně Zdeněk Srstka... Proč mu někdo nevysvětlil, že nenatáčí pořad Chcete mě??? 4.díl Střih na Nelibova (Vašutova) syna do USA...... reklama na Univerzitu třetího věku ..... popeláři v roli záchranců ..... a paparazzi opět v základní sestavě hereckýho souboru 6. díl Spojení s USA funguje a dolary proměněný za koruny se sypou, do toho nějaká deprese.= Komédie alias Audience u ředitele:-) ------------------------- díl.7 Mádrovy přelety nad vilou a Nelibovy telefonáty s USA pokračují - to je fakt nápadité. Aspoň, že Mádrová nezapomněla rodný jazyk: "Dědo, mohli byste postrážit Filipka?":-) Ale scénárista nezapomněl, že ve správném seriálu musí někdo zemřít. To, jak 10 minut ždímali emoce při akčních scénách s chuděrou Alžbětou, to byla parodie. To měl radši nechat doktorovi bez hranic ukousnout hlavu na misi v Africe. Třeba krokodýlem... 8. díl Dramatická scéna s křížencem čivavy + mix (jak se vyjádřil odborník pan Srstka) byla uměle natahovaná, ale aspoň scénárista mohl rozvinout jeden ze svých motivů (smrt Kaderkových blízkých). Opakující se Gordonovy létací manévry doprovázené komentářem Beznosky (Zdeníčka) stejně jako jízdy novináře - motorkáře "odlehčují" dramatický děj:-) Řešení problémů Mádrovy rodinky naprosto nefunkční. Nedotažená pomsta Jardy Janndery (Juřičky), čekal jsem, že při bičování pachatelů zavolá záchranku... 9.díl Jízda sanitkou po dvou dvoudeckách = amatérské natahování "děje". 10. díl Pretty Woman střihnutá muslimskou telenovelou s dojemně tklivým hudebním podkresem. 11. díl Kulajda - v tom guláši se vyznat, ale některé jistoty zůstávají: Nelibovy hovory s USA a záchranáři bez auťáku:-) 12.díl Tak Kaderka musí protrpět indonéskou džungli a kobra mezi tím zaútočí Nad Potokem:-) 13. díl Ty Bláho, Bláha v roli férovýho zachránce cvičenej psů. Jímavější scénu by v Růžovce divák nenašel:-) Pro všechny experty, kteří vytýkají srovnání s Růžovkou: Růžovka s Gitou alias Šinkorovou nebo Čestmírem alias Rychlým si nehrála na žádný velký umění. Prvních cca 100 dílů mělo linku mnohem lepší než Sanitka 2. Ani rozpočet, jaký měl Renč a spol., se s nekonečnou Růžovkou nedá srovnávat. Kdyby byla Sanitka 2 označena jako parodie, hodnotil bych 50%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No tak mám to za sebou tak do toho. Určitě musím konstatovat, že v dnešní zahnilé době ordinací ve fialových zahradách, pojišťoven smůly a ulic je to závan svěžího vzduchu, ale bacha na to netřeba to přeceňovat. určitě je to dost akční má to drajv furt se něco děje atd.. To je určitě zásluhou režiséra neboť Renč není žádný žabař, ale jestli tomuhle seriálu něco podráží nohy tak je to ten WTF scénář, kterej je fakt tragickým dílem žáka pomocný školy, nebo to tak teda aspoň působí. Občas je to sranda, ale občas člověk jenom žasne nad přehlídkou šílenství a splácanin který se povedlo narvat do jednoho seriálu. Samozřejmně, že netřeba konstatovat, že na původní seriál se to nechytá ani náhodou, ale tak to se asi ani čekat nedalo. Já osobně bych řekl, že to nějakou kvalitu má, do hajzlu bych to určitě hned nesplachoval, ale opatrně s tím. Ta hranice mezi koukatelností a totální debilitou je tu dost tenká a tomu bude odpovídat i moje hodnocení. Měl jsem to na hraně mezi dvěma a třema hvězdama no přikloním se nakonec ke dvěma. Ten vyloženě happy konec mě totiž celkem dožral. Takhle to prostě v reálným životě a speciálně v naší společnosti a naší zemi opravdu nechodí. Jinak má seriál pár docela nezapomenutelných hlášek no a co vám budu povídat, jak už jsem konstatoval kvalita je kolísavá, ale tentokrát docela čumím, že CSFD hodnocení je tu docela trefný a já s ním zcela výjimečně naprosto souhlasím! I u mě to tedy bude zhruba tak za těch 45% ()

Galerie (394)

Zajímavosti (34)

  • Ve scéně, kdy záchranáři míří na další klamavé volání do klubu Varieté, velkému sanitnímu vozu nesvítí jedna žárovka na SPZ. Při dopadení anonyma Cíglera (Igor Bareš) ho odváží záchranáři na Václavské náměstí. Tam už ale sanitnímu vozu svítí obě dvě žárovky. (PAULOO)
  • V seriálu hraje 236 herců a 2 500 komparzistů. (M.B)

Reklama

Reklama