Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (347)

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to po prvním díle žádná tragedie, ona první série taky nebyla žádné veledílo, jen prostě ve své době čněla... Za díl 6 bych Renčovi odebral diplom...ODPAD...Nejhorší je že vlastně nadnesly osobní vztahy nad práci záchranářů a pokud jejich vulgarizace odpovídá skutečnosti tak potěš nás Pánbůh...(13) ()

cvutak 

všechny recenze uživatele

Trošku jiné kafe než původní seriál. Hodně lidí se bálo režie od Renče, ale podle mě se toho zhostil skvěle. Pravdou je, že nějaké díly jsou slabší. Hodně má nový seriál společného s původním, jako milostné vztahy, hromadné neštěstí ap. Akorát herci nám zestárli. Jediný co bych trošku vytknul je rozdělování obrazu a další obdobné hrátky. 7/10 ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Asi nebylo nezbytné točit pokračování osudů záchranářských týmů, ale po strhujícím závěru jsem se dala obměkčit a už neříkám, že to bylo šlápnutí vedle. Pro mě osobně to bylo zajímavé v tom, že se člověk více dozvěděl o tom, jak to probíhá, když vytočíte 155.. Oproti staré Sanitce zde měl dostatek prostoru i tým "andělů", sester, které navigují, jak pomoct a které musí odhadnout, kolik vozů na místo poslat. Samozřejmě, že se polovina věcí točila okolo vztahů, a tím pádem mě tam některé věci šíleně vytáčely, ale nakonec se to vstřebalo. Krom vztahů mě taky doháněla k šílenství všepřítomná politika (nevím, jestli to takhle ve skutečnosti funguje, a jestli ano, pak to jsou všichni šašci počmáraní). Některé díly haprovaly mezi 2-3*, některé zase mezi 4-5*, takže bych to měla shrnout na průměr, ale.. když tu vidím to číslo 44%, tak se mi to zdá málo, proto přidávám a zaokrouhluji na 4*. jooo, zvedla jsem to o jedno procento ;-) ()

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

Tak si to shrňme: Filip Renč vidí atraktivitu v explicitně krvavých záběrech a Ivan Hubač napsal postavy, jejichž minulost snad ani neexistovala. Proč se Jandera chová tak přezíravě k manželce? Z jakého důvodu se rozvedl? Na jakém základě je stále klaďas, nebo je tak aspoň přijímán a s morálním despektem hodnotí sice škobrtnuvšího, ale o mnoho sympatičtějšího Kaderku? Za jakého důvodu je Mádrův nejtěžší okamžik na záchrance bagatelizován větou "To už je dávno?" Proč musela proboha zemřít Alžběta? Aby se jako něco dělo? Proč donchuán záchranky cituje klasiky? Aby to vypadalo, že je život těžkej? Rozdělování záběrů přestalo být moderní před pěti lety, Jiří Hubač udělal se Sanitkou, která nebyla dějinami záchranky, ale loajality ke straně a vládě, to nejlepší, co mohl. Zbavil se jí. Jeho syn ji však se svým typickým patosem přetvořil v pomník toho nejhoršího statování naší veřejnoprávní televize u normalizačního, salámového konzumérismu. Tohle bylo prý poslední dílo Janečkovy éry, vypadá to, že z nejhoršího srabu vytáhne ČT bývalý ředitel novy, to jsou paradoxy, co? Sanitka 2, plná logických i společenských omylů, je hrozná. Nejhorší na ni by bylo, kdyby si to její tvůrci neuvědomovali. Co hodnotit kladně? Jednu chytrou myšlenku na díl? Party Vašuta a Dvořáka, kteří svým charismatem utáhnou vše? Stačí začít tím, že Daniel Barták přestane vykrádat konkrétní noty Davida Arnolda. A uvědomit si, že to bude horší. Za čas nám totiž bude vyšetřovat Major Zeman z invalidního i mentálního vozíčku! Problém je jen v tom, že totéž dělal i před čtyřiceti lety. Stejnou cestou jdou i tvůrci této sračky. Třeba je jejich čas, vyjádřen tou nejdementnější nemyšlenkou, v časové tísni. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Krok po dvaceti devíti letech byl, si myslím, udělán rázně a pravou nohou. Silná návaznost na předchozí seriál je určitě správná volba, i když to může působit jako lehká, námětová marnost. Některé podobnosti jsou až příliš okaté. Seriál vznikl v době, kdy se stalo takovým menším národním sportem okamžité odsuzování a degradace. Zde to mají na starost přechytralí všeználci, kteří sedí doma, vadí jim v podstatě vše, co v seriálu vidí, a mají tolik nestoudné suverenity a anonymní odvahy, že to odsoudí bez jakýchkoliv konkrétních výtek. Ubohé narážky o tom, jak to má a nemá být, skutečně nechápu. Nikdo z nich nikdy nic nedokázal a nedokáže, ovšem zde mají možnost svou omezenost projevit, a také to dělají. Ano. Hodnotím zatím průměrně. První díl do toho šel nepochybně bez váhání a po hlavě, i když mi první zásah přišel chvílemi až moc show, hudba mně u toho velmi mile překvapila. Jen tak dál. Kamera je akční, možná trochu přehnaně, ovšem to dnes všichni chtějí, ne ? Já bych se bez toho klidně obešel. Jak moc budou doktorské zásahy reálné, jako v předchozí sérii se teprve uvidí, nicméně začátek velmi slušný. Individuální příběhy hrdinů se přizpůsobují době, na nic nečekají a také se hned rozjíždějí. Je nutné si přiznat, že toto je seriál pro široké publikum, a jako takový v sobě musí mít určité kompromisy a záměry. Lásky, nelásky, zrady i podvody. Seriálu to může škodit, ovšem buďme rádi, že se toho chytla ČT s Renčem. Adamec ať si zůstane u svých Pojišťoven a Cest. Zatím nevidím jediný důvod seriál nesledovat, lépe to v dnešní době asi už nejde. ()

Galerie (394)

Zajímavosti (34)

  • S rozpočtom 200 miliónov českých korún sa stal seriál vo svojej dobe najdrahším projektom Českej televízie. (Raccoon.city)
  • Hneď druhý natáčací deň sa prihodila smutná udalosť. Zomrel režisér Jiří Hubač, pod ktorého režisérskou taktovkou sa natáčala prvá Sanitka (1984). (Raccoon.city)

Reklama

Reklama