Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (347)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tomuto seriálu uškodila masivní reklama, vzbuzující velká očekávání, která se podle mnohých nesplnila. Dnešní divák má možnost srovnání jednak s původním seriálem a taky s tématicky podobnými špičkovými zahraničními seriály, kterým se snaží tvůrci vyrovnat. Já bych to v naší současné domácí seriálové televizní produkci viděla na lepší průměr. Pominu-li časové nesrovnalosti, tak mám malé výhrady k hereckému obsazení. Václav Jiráček mi v roli Janderova syna příliš připomíná heparinového vraha z filmu Hodinu nevíš. Mohli ho pro odlišení aspoň ostříhat. Taky paní Havlovou mám problém zařadit mezi běžné herce, ale nesouvisí to s jejím hereckým výkonem. Jsem tolerantní, jsme ve čtvrtině, tak uvidím, co bude dál.Po shlédnutí celého seriálu musím poněkud zkorigovat svůj původní názor na tento počin české televize. Dodatečně doceňuji jak jeho dynamiku, tak i to, že se tvůrci nesnažili kopírovat zahraniční tvorbu a vyhnuli se i laciné podbízivosti a stupiditě mnohých současných seriálů. Zaujal mne a pobavil, na každý díl jsem se těšila a dokonce jsem začala paní Havlovou vnímat zase jako herečku. Věřím, že nezapadne a časem si získá další diváky. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MNOZÍ Z VÁS PAMATUJÍ STARÉ ČASY. LEGENDÁRNÍHO ŘEDITELE JANDERU…“ /// Dialogová vata, kterou občas oživí havárka, kolaps, výbuch… Do akce vyrážej sanitky, vrtulník…houkačky makaj na 120%, hudba jak při válečným masakru - Renč touží po akci a dělá ji ze všeho, co se dokáže trochu rychlejc hejbat a aspoň tímhle se to liší vod ,,Růžovky“ či jinejch nekonečnejch ,,rajcovních“ seriálů. Příběhy (zkušenosti) záchranářů + Jandera a jeho rod (a trochu někdo jinej) = vztahová výplň, která mě nerajcuje. Plochý charaktery bez nějakýho posunu – krom Vašuta a Dlouhýho. Tenhle výtvor mohl celkem dobře sloužit jako děkovačka záchranářům za jejich dřinu. Právě jejich práce je tím, co drží seriál při životě i pro člověka, kterej nemíní sledovat, která a kdy se s kým vychrápe nebo nevychrápe. Takže vlastně jde vo dílo, při kterým bude normální českej sériovej divák, milující Babovřesky spokojenej. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Páč Jandera je BŮH! 2.) Miluju postavy, který jsou rozhodlý během celý série nezasunout! 3.) Vždycky jsem si přál vidět vybouchnout Vildu Čoka. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

cvutak 

všechny recenze uživatele

Trošku jiné kafe než původní seriál. Hodně lidí se bálo režie od Renče, ale podle mě se toho zhostil skvěle. Pravdou je, že nějaké díly jsou slabší. Hodně má nový seriál společného s původním, jako milostné vztahy, hromadné neštěstí ap. Akorát herci nám zestárli. Jediný co bych trošku vytknul je rozdělování obrazu a další obdobné hrátky. 7/10 ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Srovnání se starou Sanitkou ? Expozice naznačila obávané a od druhého dílu jde do tuhého. Koho tak pochválit ? Snad producenta, že to s PR dostali až od vysílání. Renč vysekl další pomník, Hubač ml. v myslích zůstane, a vůbec... Občasný herecký výkon (Zedníček) sice zvedne úroveň o pár cihel výš, ale jak se celkově zbavit pocitu trapnosti z kalkulu a formalismu nejhrubšího zrna? Co někdy v TV oprášit dramaturgické řemeslo ? Užitkově 1-2* ()

ceskyhonza 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou dílech je patrné, že nová Sanitka 2 je stejně křečovitá, jako ta stará, ale máme tam hnědoobčany, tak je to "in" ... Důležité je, že si ubližují sami, tak to snad nezhorší naši reputaci v zahraničí, když jim tu jinak pořád tak ubližujem ... Takovou slabotu by spíš člověk čekal na Nově, u ČT je to fakt bída. ()

Galerie (394)

Zajímavosti (34)

  • První díl Sanitky 2 sledovalo skoro půldruhého milionu diváků. (hippyman)
  • Hneď druhý natáčací deň sa prihodila smutná udalosť. Zomrel režisér Jiří Hubač, pod ktorého režisérskou taktovkou sa natáčala prvá Sanitka (1984). (Raccoon.city)
  • Se seriálem byli mimo jiné spokojení i skuteční záchranáři. Při rozhovoru se serverem iDnes.cz nešetřili chválou. Převážně chválili zaměření na dispečink, který je velice důležitý, a dále i nad hádkami ve voze záchranné služby, které údajně v záchranářských vozech skutečně probíhají, přestože ne tak často jako v seriálu. Ředitel pražských záchranářů Zdeněk Schwarz, který dělal u seriálu odborného poradce řekl: "I když jsme se s režisérem často přetlačovali a oba jsme dělali ústupky, myslím, že z devadesáti procent to odpovídá realitě. Vyložená kravina tam určitě není." (ČSFD)

Reklama

Reklama