Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (347)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Asi nebylo nezbytné točit pokračování osudů záchranářských týmů, ale po strhujícím závěru jsem se dala obměkčit a už neříkám, že to bylo šlápnutí vedle. Pro mě osobně to bylo zajímavé v tom, že se člověk více dozvěděl o tom, jak to probíhá, když vytočíte 155.. Oproti staré Sanitce zde měl dostatek prostoru i tým "andělů", sester, které navigují, jak pomoct a které musí odhadnout, kolik vozů na místo poslat. Samozřejmě, že se polovina věcí točila okolo vztahů, a tím pádem mě tam některé věci šíleně vytáčely, ale nakonec se to vstřebalo. Krom vztahů mě taky doháněla k šílenství všepřítomná politika (nevím, jestli to takhle ve skutečnosti funguje, a jestli ano, pak to jsou všichni šašci počmáraní). Některé díly haprovaly mezi 2-3*, některé zase mezi 4-5*, takže bych to měla shrnout na průměr, ale.. když tu vidím to číslo 44%, tak se mi to zdá málo, proto přidávám a zaokrouhluji na 4*. jooo, zvedla jsem to o jedno procento ;-) ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Renčovi a npvé Sanitce se toho dá spousta vytknout. Díly přecpané dějem, místy až trapné herecké výkony a vypjaté scény episodních rolí ve stresu jsou jak přes kopírák a strašně přitažené za vlasy. Točit ale Renč umí. Takže akční scény jsou na naše poměry na dost vysoké úrovni a chemie mezi všema hlavníma postavam je také znát. Škoda že se toho muselo tolik ukázat a tolik stát, protože být v seriálu víc kecání (které je parádní - Budař a nevěra, skoro cokoliv s Vašutem, Zedníček, politikaření atd), bylo by to ještě důstojnější pokračování legendy. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Po velmi zralé úvaze jsem se rozhodla dát tomuhle seriálovému počinu zaokrouhlené čtyři filmové hvězdy. Věci, kterých jsem se na začátku obávala, se eliminovaly na minimum snesitelných. Jedna z nich bylo obsazení paní prezidentové, která se k mému překvapení prezentovala celkem mile. Role lékařky a paní hoteliérky se zhostila velmi dobře, působí tiše a skromně. Co mi nesedlo byl její románek s ředitelem záchranné služby, který je teda o hodně mladší než ona a jejich vášnivá obětí a žhavé polibky ve mně vyvolávaly dávicí reflex. Nezbytné řešení mezilidských vztahů se taky dalo skousnout, protože de facto celý život, dennodenně se potýkáme se vzájemnými vztahy ať už soukromými nebo pracovními. Bylo tam pár momentů nebo situací, které se mi zdály hodně přehnané a za které bych strhla i víc stars, ale nakonec tedy 3,5* . Dostatek záchranných akcí to celé u mě zachránilo. Když to srovnám s jinými hrůzami, které byly natočeny jako pokračování po letech něčeho úspěšného, tak tohle se Renčovi a spol. povedlo. ()

Peytl

všechny recenze uživatele

V dnešní sváteční den jsem díky zpomalenému metabolismu a šnečím reakcím, zapříčiněným přemírou metaxy a piva všeho druhu, nestačil dostatečně čile přepnout z kanálu na stoku a viděl jsem akční sekvenci z cigošského gheta, neboli zločin a trest po renčovsku. Nikdy by mě nenapadlo, že senilita přichází po čtyřicítce a já začínám mít opravdu strach, neboť se k této hranici kvapem blížím. A ty, scénáristo, bys zasloužil přes Hubače...při vší úctě ke zdravotníkům, tohle jste si nezasloužili. Ano, ani ty ne, ty kurvo, doktore Vaverko, kterýž jsi mně domrvil tonsilektomii, ani ty, kreténe a sadistický doktore Mádlíku, který má na svědomí můj křivý prst, ani bezejmenný team snů na traumačce, co mi dokonale zkurvil dráhu perspektivního modela, díky jejich plastické operaci a další a další až k drahému Dr.Mengele. No, mazec...never more. Čistě ze studijních důvodů jsem se masochisticky odhodlal ještě ke zhlédnutí jednoho dílu, respektive jeho části a nyní již s klidným svědomím mohu říct, nikomu jsem nekřivdil, je to ještě horší, než jsem si vůbec dovolil myslet. Tady si z nás už někdo dělá bohapustou prdel. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

V tomto seriálovém paskvilu nevidím nic jiného než poslední křeč naštěstí již bývalého vedení České televize - scénář na úrovni Ordinací v růžových zahradách obohacený o punc "světáckosti" nebezpečně hraničící s porevolučním filmovým panoptikem, naprosto bezradná práce se střihem a kamerou a stejně tak bezradní herci... A výběr dějových motivů raději ponechán bez komentáře, protože se mi někdy z toho, co se nám snaží seriál naládovat do hlavy zvedá kufr. Nevím zda to byl záměr, ale je určitě dobrý tah postavit tento nevzhledný relikt po bok prvních děl dvořákovských kreativních skupin (Cirkus Bukowsky, České století) a v ostrém kontrastu tak ukázat, jak nutná byka pronikavá změna organizace dramatické tvorby, i to, že se co se týče prvních vlaštovek stoprocentně osvědčila. ()

Galerie (394)

Zajímavosti (34)

  • Ve čtvrtém dílu probíhá zásah v Poslanecké sněmovně, ale ve skutečnosti je scéna s ostrahou natáčena v prostorách recepce Ministerstva průmyslu a obchodu. V místě byly pouze upraveny prostory. Skutečný vchod do budovy je dveřmi, před kterými jsou umístěny vlajky. Obsluha "rentgenového pásu" je skutečně zaměstnána na recepci ministerstva. Ve chvíli, kdy záchranáři společně s šéfkuchařem procházejí přes bránu do útrob budovy, svítí červené kontrolky na zařízení evidence výstupu. (Kirman)
  • Ve scéně, kdy záchranáři míří na další klamavé volání do klubu Varieté, velkému sanitnímu vozu nesvítí jedna žárovka na SPZ. Při dopadení anonyma Cíglera (Igor Bareš) ho odváží záchranáři na Václavské náměstí. Tam už ale sanitnímu vozu svítí obě dvě žárovky. (PAULOO)
  • Pán oznamující doktoru Janderovi (Jaromír Hazlík) ve scéně, kdy Jandera zachraňuje člověka s nožem v srdci, že on je také lékař a má s tím jisté zkušenosti, je Peter Ziman, lékař, který provedl stejný zásah u pacienta, jemuž vrhač nožů probodl srdeční komoru a který za tento čin před časem dostal z rukou prezidenta republiky Zlatý záchranářský kříž. (Adrai)

Reklama

Reklama